Oikeistohallitusta pukkaa – näinkö maa tuhotaan ?

Malliesimerkki oikeistohallituksen aikaansaannoksista oli Sipilän hallitus: Kepu, Kokoomus ja  PS.  Edelleen Persujen hajottua Kokoomus, Kepu ja  Siniset.

Saatiin aikaan pahaa jälkeä: yritysten kilpailukyvyn paraneminen, jonka takasi kilpailukykysopimus( kiky) palkanalennuksineen julkisella puolella sairaanhoitajineen jne.. muilla pienpalkka-aloilla.

Kenellekään ei ole epäselvää taksiuudistuksen jälki: vapautus vastuusta asiakashinnoittelussa, koulutuksessa ja autokaluston ja osaamisen vapauttamisesta villiksi ns. ”yrittäjille”.

Taustalle jäi vielä pyrkimykset Postitoiminnan ja VR:n yksityistämisistä markkinoille.

Maakuntauudistus oli ainoa, joka meni lävitse ja nyt siihen perustuva kymmeniä vuosia valmisteltu sote. Mutta hallitus hajosi kokoomuksen soten yksityistämispyrkimyksiin vähän taksiuudistuksen malliin.

Tätäkö Suomi haluaa ? Tuhota maan tasalle sen, mitä on jo korjattu edellisestä vain oikeistolaisesta hallitusmallista ?

Ei halua !

Meillä pitää olla ”kansanrintama”- tyyppinen hallitus, jossa sekä oikeistoon, keskustaan ja vasemmistoon asettuvat pääpuolueet ovat mukana, joille yhteinen ohjelma sopii. Ettei taas tapahdu sitä, että yksi tuhoaa, toinen  korjaa , yksi taas tuhoaa jne… Hallitusten pitää toimia yli vaalikausien ohjelmiensa puolesta. Muussa ei ole mitään järkeä.

Sipilän oikeistohallitus: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sipil%C3%A4n_hallitus

PS. sitä ei kenenkään tarvitse kommentoida, että pidin Sipilän aikaansaavasta johtamistyylistä huolimatta siitä, että hyvää saatiin aikaan vain maakuntauudistus  ja soten lähtökuopat ja valtioyhtiöiden ”taseet töihin”.

26 vastausta artikkeliin “Oikeistohallitusta pukkaa – näinkö maa tuhotaan ?”

 1. Olisiko että nämä kaksi viimeistä hallitusta ovat todella opettaneet että liika vasemmistolaisuus tai oikeistolaisuus on pahasta hyvinvointimme kannalta. Todisteita asiasta saataisiin jos hallitsisi sama hallituspohja kaksi kautta peräjälkeen.

  1. Pieni korjaus alustukseen, ei persut mihinkään hajonnut, ne eheytyi, kun sininen tulevaisuus siirtyi menneisyyteen.

   1. ….sillä jos puolueesta lähtee sinisiin parikymmentä kansanedustajaa ja puolueeseen jää 500000 äänestäjää, niin kovin pieneltä tuo repeämä näyttää.

    1. Tuo kertoo vain Suomen änkyröiden vakiomäärästä. Saavat elää omaa elämäänsä omassa vain ”Suomi suomalaisille- keskitysleirissään”.

  2. Vallan tasapaino on tärkeintä. Oikeisto-vasemmisto ajattelukin ei aina anna oikeaa kuvaa. Demareillakin on ollut kovaa oikeistolaista politiikkaa kuten Lipponen. Kokoomuskin on ollut hyvin keskellä. Kun taas Kepu äärioikealla.
   Kaikki ehdottomat ideologiat saa olla romukopassa.

   Tässä mallia Tampere, jossa kokoomus ja demarit ml. muut koalitiossa, paitsi kaikkea vastustaneet persut, ovat hallinneet vuosikymmenet ja tulos on Tampereen valtava kehitys vrt. Hesa ja eritysesti Turku.

   https://www.aamulehti.fi/ihmiset/art-2000009305222.html

 2. Millä tavalla keskustapuolueen ”äärioikeistolaisuus” on ilmennyt ja ilmenee?

  1. Poistin persupropagandan kommentista.

   Sipilän hallitus ajoi kovaa, hyvin vain yritysmyönteistä oikeistopolitiikkaa. Missä kohtaa ”oikeaa” se sitten on, hyvin oikealla äärilaidassa.

 3. Onko äänestäjien muisti niin lyhyt etteivät muista kikyloikkaa ja syitä jotka johtivat nykytilaan?
  – Köyhät kyykkyyn suomi nousuun sanoo porvari joskaan ei ääneen…

 4. Sipilän hallituksen ongelma ei ollut oikeistolaisuus, vaan sipilä ja berner. Ei heidän aate ollut oikeistolaisuutta vaan korruptiolaisuutta.

   1. Sinänsä huomautan, että tämä punademuhallitus toteutti kiky-II:n eli lähes saman kuin sipilän sakki eikvätkä edes demut älähtäneet.

     1. Joku ei kykene myöntämään, että virheet ovat vasureita lähes täysin.

  1. Kyuu, kerros tarkemmin, kuka oli korruptoitu ja miten ? Kepun siltarummut vai mikä ?
   Miten se poikkeaa kokoomuksen ja yksityisten terveysyritysten edun ajamisesta yhteiskunnan ohituskaistalta ?

   1. Sipilähän harjoitteli tätä jo ennen isoimpaan valtaan nousua. Rahalla hiljennettiin paikallisviranomaiset jotka tutkivat kun hän myrkytti henkilökuntaansa. Valtaan noustuaan hän lakkautti Ylen ohjelman joka asiaa oli tutkinut. Taksi- ja ajoneuvoverouudistuksissa siirtyi rahaa henkilöitä lähellä oleville tahoille. Maakuntien suojatyöpaikat ovat sitten vielä ihan oma asiansa.

    En puolusta surkeaa terveydenhuoltoa, yksityistä tai julkista, mutta ei ole mitään automaattia että yksityinen on paha ja julkinen hyvä. Paha on paha, hyvä on hyvä. Oletat mielestäni liian herkästi, että päätason aate tekee pahaksi, vaikka tälle ei ole historiassa minkään asteen todisteita, pienintäkään.

    Kokoomusta voi ja pitää moittia siitä että ovat yksityisen terveydenhoidon sekä EK:n lobbarien vietävissä, ehdottomasti. Jokainen väärintekijä pitää nostaa esiin, väriin katsomatta.

    1. Nuo Sipilän toimet eivät olleet mitään korruptiota, vaan muuta puolueiden tavanomaisia siltarumpuja tai möhlintää. Mistään rahansiirroista henkilölle ei ole osoitettu tai syytetty tai aiheettomat syytteet on kumottu.

   2. Sote on vasta viikon ikäinen ja toimii pääasiassa hyvin totesi Erhola. Tietotekniikan muutoksessa ennustettuja ongelmia, muttei mitään järisyttävää.

 5. Sinänsä olisi aivan oikein, että nykyinen punademuhallitus joutuisi korjaamaan tekemänsä munaukset ja velanoton.
  Valitettavasti selainen ei siihen kykenisi millään tavalla ja vastuu ja tarpeelliset toimenpiteet jäävät vasureille tyypilliseen tapaan muiden tehtäväksi.

  1. Mitkä todistetut munaukset ?
   Ei mitään, mikä voidaan todeta sellaiseksi, edes velanottoa. Niistä ei ole kukaan kärsinyt, vaan helpottanut niin yritys-kuin yksityiselämääkin pahimman yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *