Ilo pintaan vaikka sydän märkänis.

Kyllä nyt on politiikan penkkiurheilijalla  seuraavana kolmena kuukautena  tarjolla  herkkua mahan täydeltä, kun suomen suurin ammattiteatteri hakee ja pestaa seuraavaksi neljäksi vuodeksi 200 uutta tai uusvanhaa kansan-naurattajaa ja itkettäjää pylvästeatteriinsa  On siinä valitsijoilla vaikea tehtävä erotella kuka heistä olisi uskottavin näyttelijä, kun kaikki sanovat olevansa isänmaan asialla, niin tämä repliikki ainakin osoittaa sen, että huumoripuoli heillä ainakin on hyvin hallussa ja kun vielä sanovat, että he ovat hoitamassa maan asioita kaikkien suomalaisten parhaaksi, niin tämä vuorosana saa naurismaan aidatkin nauramaan.

Odotettavissa on verta, hikeä ja peräsuolen pätkiä ja siinä tanner tömisee ja aitaa kaatuu, kun ehdokkaat ovat  puukko hippassilla, missä  hipaisuja ei lasketa.

Vielä kun Gallupit lähes viikottain pistävät pöntöt sekaisin, joko odotettavissa olevasta onnesta tai onnettomuudesta, niin tullaan näkemään sellaista trapetsitaiteilua ilman turvaverkkoa että oksat pois.

Hallituspuolueetkin ovat nyt loppukauden kuin vasikat kevätlaitumelle päästettäessä, kun lähes neljä vuotta ovat olleet hallitusohjelman riimuun kytkettynä, niin nyt kun pääsevät vapaasti kirmaamaan kevätlaitumelle, niin siinä vihreä ruoho saa ripulipaskan lentämään.

Kokoomus varmistelee jo kirkossa kuulutettua voittoaan, laittamalla kaikille puhe ja kommentointikiellon ja määränneet osan kulkemaan toreilla punaisia ruusuja jaellen ja toinen puoli laittaa rautakypärän päähän ja Nokialaisen nuoriso-ohjaajan vyötä koristamaan, niin laari täyttyy niin oikealta kuin vasemmaltakin laidalta, mutta se pelko siinäkin on, että kun yrittää kaikkia miellyttää, niin pian ei miellytäkkään  ketään.

Demareiden vaalimenestys riippuu siitä,  että  kestääkö Sannan ”tipaton tammikuu”  vaaleihin asti, vai avataanko taas Kesärannan ”märkä puoli”.

Kepussa riemu on ylimmillään, kun Gallup näytti eilen että 10% rikkoutui, tällä kertaa ylöspäin, mutta  nyt ei taida Lepikon torpan multakaan auttaa, vaikka sillä Senaatintori koristeltaisiin ja sitä muoviämpäreillä jaettaisiin, koska kepu on uusiutumaton luonnonvara turpeen ohella.

Persuissa yritetään näytellä välinpitämättömyyttä Gallupeista, mutta olen antanut itselleni kertoa, että Purralta otettiin jo pään ympärysmittoja sitä silmällä pitäen, että jos Marinilta pudonnut kruunu ei olisi hänen päänsä mukainen.

Persut on joutunut jo laittamaan rajat…..eiku ovat ja ikkunat kiinni, koska tulijoita olisi nyt niin valtavasti hyppäämässä  jalaksille, että aisat katkee. Rydman toki ehti hypätä kyytiin, kun Orpo oli kuin mykkä(nen) paskalla.

Mikä sitten nousee vaalien ykkösteemaksi, kun korona ja sota ei riitoja saa aikaiseksi ja ilmastohörhöjenkään  perseet ei Mannerheimintien kylmyyttä kestä.

 

 

 

 

11 vastausta artikkeliin “Ilo pintaan vaikka sydän märkänis.”

 1. Vaalien ykkösaihe on vielä kortilla. Jos hyvinvointialueiden ongelmat jatkuvat näin pahoina, siitä voi tulla ykkösjuttu jopa ohi talousaiheiden kuten sähkön hinta. Jos terveydenhuolto pääsee parempaan suuntaan, se voi sataa demarien laariin.

 2. Sitähän se on, teatteria aamusta iltaan. Koko ihmisen kulttuuri uskontoineen ja uskomuksineen. Rokkistarana Ukrainan pääroolin esittäjä.

   1. Tämä on sinun tulkintaasi. Asiaa voi toki halutessaan katsoa myös siitä kulmasta, jossa vanhat miehet ml. Putin todellisuuskäsityksineen lakkaavat olemasta siinä missä nuorilla on edessään vielä vuosikymmenet elämää selvittäen aiempien sotkuja sekä rakentaen meidän todellisuuskäsityksien mukaista tulevaa omille lapsillemme.

    1. Meinaat siis, että kädet pystyyn ja aletaan elämään ikäänkuin putinaa sakkeineen ei olisikaan sotimassa?

     1. En tiedä. Kuitenkin on mielestäni järjetöntä miten eurooppa sekä koko maailma uhraa niin paljon resursseja yhden venäjän johdossa olevan sekopään vuoksi, jolle annetaan aivan liikaa valtaa ohjailla tulevaisuutta.

      Tällaisten ihmisten kanssa ei mielestäni tulisi toimia kuten Ukrainan Zelenskyi, joka kenties pahentaa sekä syventää sekä omien kansalaistensa että koko Euroopan kriisiä.

     2. Pystyn arvostamaan sekä kunnioittamaan sitä, että Ukrainan kansa on valinnut itselleen sopivan presidentin, joka heidän mielestään toimii parhaimmalla mahdollisella tavalla suhteessa Venäjään.

      Ja jos tilanne olisi se, että Ukraina kävisi yksin sotaa Venäjää vastaan, ei siinä minulle olisi ongelmaa.

      Kuitenkin kun Ukraina samalla edustaa koko Eurooppaa sekä länttä, on meillä mielestäni myös oikeus ja aihe ottaa kantaa sodan strategiaan sekä meitä kaikkia isosti koskettavaan tilanteeseen, jossa myös muiden EU-maiden näkemyksiä tulisi mielestäni puntaroida yhteisessä asiassa. Mielestäni jokaisella maalla on oikeus olla myös eri mieltä Zelenskyin strategioista sekä siitä, missä määrin Ukrainaa halutaan tukea.
      On mielestäni naiivia aivottomasti julistaa että tuemme Zelenskyitä mitä ikinä hän päättääkin linjata/haluta. Mutta tämä on tietenkin vain minun mielipiteeni.

      1. Kuitenkin putinan roistolaumalla on tavoitteena paluu vanhaan neukkulan pakkovaltaan ja uhkailuun sekä pala palalta hyökätä itsenäisten valtioiden kimppuun.
       Se ei lopu muuten kuin pysäyttämällä putina sakkeineen voimakeinoin.
       On ihmeellistä, ettet sitä tajua.

 3. Heikki, terveydenhuollon tietotekniikka on yhtä paljon minun alaani kun avaruussukkulan teknologia on Valmetilla töissä olevan automaationinsinöörin alaa. Saman päätason osaamisen osaajilla ei ole maagista alitajuista linkkiä (Sense8-sarjan tyyliin) vaan aika pitkälti olemme yksilöitä.

  Julkinen valta on tehnyt selväksi, että se haluaa huonosti hoidetun tietotekniikan. Sen he saavat.

  Vaaleissa asia ei tule näkymään millään muotoa, muuta kuin sillä että jokainen ehdokas, Marinit ja Orpot ja muut, tulevat kertomaan miten digitalisaatio on fantastista ja hienoa. Ja he kaikki valehtelevat silmät päästään.

  1. Kyuu, se on ihan sama kuka on vallan kahvassa julkisella puolella, niin uuteen siirtyminen on tuskaa täynnä aina.
   Mutta niin ovat pankit, vakuutuslaitoksetkin jne.
   Onneksi muut perusturvaan liittyvät järjestelmät toimivat kuten vesi, energianhallinta, liikenne, kyber jne..
   Perusongelmatiikka tiedetään, pirstaleisuus arkkitehtuurissa ja kokeneiden laaja-alaisten ”jalat maassa”-osaajien puute.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *