2023: Riistoporvarin vuosi!

Aina joskus kirjoittelen tai puhun ristiriitaisia asioita, mutta nyt ajattelin että lausun vuodenvaihteen kunniaksi aiheesta, josta kaikki olemme samaa mieltä: riistoporvarit ovat parasta ikinä! Vuosi 2023 olkoon riistoporvarin vuosi ja kerron nyt miksi se on niin hieno juttu.

Kilpailua, ei kikkailua

Katson yhtenä esimerkkinä Erkki Sinkkoa, joka itseään tituleeraa myös tällä tittelillä. Teki työtä, säästi, sijoitti ja ymmärsi rahan voiman. Riistoporvari sijoittaa siihen mihin uskoo. Hän tietää, että rahalla voi ohjata maailmaa. Voit sijoittaa uusiutuvaan energiaan tai vaikka lääketutkimukseen, kuten voit myös päättää olla sijoittamatta vaikkapa tupakkateollisuuteen. Rahalla on väliä. Valtioiden toki pitää ohjata maailmaa parempaan, mutta raha voi kulkea siinä mukana. Kiitos riistoporvarien uskon uusiutuvaan energiaan, sen kasvu on ylittänyt kaikki odotukset. Kiitos, riistoporvarit!

Riistoporvari haluaa kilpailua ja haastetta. Hän on sijoittanut tusinaan kasvuyritykseen, jotka voivat haastaa isot ja kankeat toimijat. Hän haluaa reilun kilpailutuksen, ei sellaista mitä Suomessa nyt on. Hän haluaa että tarjouskilpailun voittaa paras, eikä se jolla on eniten juristeja. Hän myös ymmärtää, että hyvinvointivaltio on edellytys sille että maahan tulee lisää miljonäärejä. Hän osaa lukea tilastoja ja tutkimusta, jonka pohjalta hän tietää että pohjoismaissa on tähän parhaat edellytykset. Hyvinvointivaltio on tilastollisesti porvareille paljon parempi kuin USA:n kaltainen maa. Siksi hän haluaa peruspalvelujen toimivan – mutta toki tehokkaasti.

Riemua ja väriä kaikille

Riistoporvari voi olla myös mesenaatti. Taidesäätiöt ja julkinen taidehallinto on pitkälti vasemmistolaisten käsissä. Eikä siinä mitään toki, vasemmisto on pelannut korttinsa hyvin, hatunnoston arvoista. Lisää tähän riistoporvari, usein arvoineen oikeiston puolelta, niin saat hurjasti lisää väriä taiteeseen ja kulttuuriin. Vasemmisto sijoittaa vasemmistolaiseen taiteeseen, oikeisto oikeistolaiseen. Yhdessä taidetta on enemmän ja se pääsee koskettamaan meitä.

Joten näin julistan että minäkin haluan että minusta tulee isona riistoporvari, tuo kaikkien kansojen rakastama supersankari. Vielä en siellä ole, mutta lupaan tehdä työni hyvin ja syödä salaattini joka päivä. Myös ja erityisesti vuonna 2023.

3 vastausta artikkeliin “2023: Riistoporvarin vuosi!”

 1. Mikä on riistoporvarin perimmäinen tavoite ?
  Riistää itseltään, itseään ja antaa ja jakaa siitä muille, vai
  riistää muilta itselleen ja pitää se itsellään ?

  – Soros, rahanvälittäjä
  – Kyösti Kakkonen rahalla taiteen rakkauteen
  – oligarkki, yhteiskunnan rosvo
  – Paananen, tuloverot ja pääoma
  – Kimi Räikkönen, henki kaupparavarana
  – Arvostettu taiteilija taiteellaan rahaksi
  – Lottovoittaja ja Porsche
  – Sijoittaja-hyväntekijä

  Riistoporvari kuka ?

 2. Hyvää Uutta Vuotta!
  – Minusta ei tullut riistoporvaria.
  – Tein työtä riistoporvarille 40 vuotta ekä pienestä palkasta jäänyt sijoitettavaa.
  – Oman mökin rakentaminenkin oli jäädä kun SYP-pankinjohtaja ei ottanut käytävältä huoneeseensa lainaneuvotteluun vaikka olin säästänyt kaiken liikenevän 4700 mk hänen pankkiinsa.
  – Nyt kituutan pienellä eläkkeellä, mutta autan nuorta paria vähäisellä liikenevällä sillä he ovat samassa tilanteessa kuin olin itse 60 vuotta aiemmin. Ehkäpä heistä tulee riistoporvareita?

 3. Kyösti Kakkonen on todellakin hyvä esimerkki – täysin ryvettynyt, vaalirahasotkija, eivätkä hänen julkiset puheet ole kovinkaan kilttejä. Mutta jos hän antaa taidetta ihmisille näkyville, ei sitä vastaan pidä lähteä tekemään vihakampanjaa kuten tapana joskus on.

  Riistoporvari on, kuten tiedämme, hyvin kaunis ja ylevä sana, ja se kuvastaa hienoa ihmistä joka antaa paljostaan vähän muillekin.

Kommentoi