Kyllä, natseja kaikkialle!

Ei natseja Turkuun, ei natseja minnekään! Näin ovat julistaneet sekä rauhan- että räyhänomaiset mielenosoittajat pitkän aikaa. Heillä on erinomainen peruste ja hatunnoston arvoinen aate. Heidän nyt hetken aikaa villiä utopiaa täysin päinvastaiseen kulmaan. Kontekstiksi voi lukea taannoisen keskustelun yleisötapahtumien sisäänpääsystä.

Varoitus: Tämä kirjoitus on äärimmäisen spekulatiivinen, utopistinen ja/tai dystooppinen. Se on tarkoitettu gedankenexperimentin polttoaineeksi.

Natsit ja punikit kesäfestareilla

Olipa kerran torilla kesäfestarit, jossa soitettiin musiikkia sekä myytiin olutta ja hodareita. Pääsylippu oli vitosen. Koska olutta myytiin, ikärajatarkastusta tehtiin mutta muilta osin lipun myynti oli simppeliä: vitonen kassaan, pääsylippu kouraan. Portista saattui astua sisään useita rikostuomioita kärsinyt uusnatsi, maanpetosta suunnitteleva venäjämielinen kommunisti, koko ikänsä lainkuuliaisesti elänyt Siiri 83v sekä juuri 18 vuotta täyttänyt putkimiesopiskelija Teppo. He menivät festareille, ottivat juomaa, nauttivat musiikista ja lähtivät kotiin. Kukaan ei tiennyt että joukossa oli rikollisia. Kaikki jorasivat kilpaa samalle hienolle biisille. Saattoivatpa jopa hymyillä toisilleen.

Ensimmäinen kysymys kuuluu: olisiko Suomi parempi paikka, mikäli joku heistä ei olisi ollut tervetullut festareille, eikä lippua olisi hänelle myyty?

Jos vastaus on kyllä, miten tämä toteutettaisiin? Mihin vedettäisiin raja? Onko pääsyn eston syynä henkilön mielipide? Miten mielipide todistetaan? Miten toteutuu perustuslaillinen yksityiselämän suoja? Vai pitäisikö perustuslakia muuttaa jotta voidaan varmistua, ettei natseja pääse minnekään?

Väitän, että koko ajatus on mahdoton. Natsit ovat tervetulleita festareille, kunhan käyttäytyvät tapahtuman järjestyssääntöjen mukaan. Säännöissä voi luonnollisesti kieltää vaikkapa tiettyjen symbolien käytön vaatetuksessa.

Mitä siis tehdään yhdessä?

Kannatan ehdottomasti natsien päästämistä jokaisille avoimille festareille ja muille kekkereille. Edellinen lause ei ole painomusteensa arvoinen. Tuo on vähän kuin sanoisin että kaikilla vasenkätisillä on oikeus kävellä jalkakäytävällä.

Mielestäni on erinomaista polarisoitumisen vastaista työtä, että yhä useammassa paikassa, yhä useammin, yhä erilaisemmat ihmiset kokoontuvat samaan paikkaan rauhanomaisesti. Nyt haaste on että miten saadaan tästä eniten irti. Miten saisimme ymmärrettyä sen suuren ilon erilaisten ihmisten kohtaamisesta. Tätä ei joka maailman maassa tapahdu enää näin helposti. Meillä on Suomessa hyvät kortit kääntää suunta pois polarisoitumisesta. Se vaatii kohtaamisia, dialogia. Mitä enemmän näemme, että ne väärää mieltä olevat ovat myöskin ihmisiä, sitä vaikeampi meidän on hyökätä heitä vastaan.

Tarvitseme lisää Erätaukoa, lisää elävää kirjastoa, lisää tuhatta ja yhtä muuta kohtaamisen menetelmää. Me haluamme ihmiset näkemään toisensa ihmisenä.

Vain yksi askel

Se, että eri äärilaitojen mielipiteitä omaavat ihmiset kohtaavat rauhanomaisesti, on hyvä asia. Se on alku, ei loppu. Mutta sen alun merkitystäkään ei voi vähätellä. Dialogi on ainoa tapa kestävään rauhaan. Samaa mieltä ei pidä olla, se on totalitaaristen valtioiden juttu. Se on sinänsä helppoa: noudata diktaattorin sanaa tai kompastu luotiin. Demokratialla on paljon vaikeampi haaste, koska täytyy ylläpitää rauhanomaista yhteiseloa. Se on myös paljon palkitsevampaa.

Siten näen, että ainoa tapa elää fiksusti tässä yhteiskunnassa on muuttaa sanontaa: Kyllä natseja Turkuun, kyllä natseja kaikkialle! Kunhan sääntöjä noudatetaan.

40 vastausta artikkeliin “Kyllä, natseja kaikkialle!”

   1. Punademu tunnistaa natsiksi jokaisen, joka ei hänen laillaan hysteerisesti huuda ”rasismi, natsi, persut ulos”.

 1. Suomessa on natseja ja roomalaisia sekä bysanttilaisia, ei uskalla liikkua kaduilla kun Attila hunneineen meinaa syödä elävältä !

 2. Nykynatsit on vaikeampi tunnistaa, toista oli Pekka Siitoimen aikana, teräskypärästä ja univormusta heti tunnisti.
  Vakavammin ottaen natseila on Suomessa samat oikeudet kuin muillakin. En silti halua ostaa tavaratalosta jonka omistaja on natsi.Voisin silti hyvin istua samassa pöydässä, natsi on samanlainen ihminen kuin minäkin vaikka hänen mielipiteensä ovat synkkiä.

 3. Kun paljon liikkuu kaupungilla, maalla ja merillä, tapaa ihmisiä, joiden kaulassa ei ole lappua: ”olen istunut vankilassa 5 vuotta, tapoin ihmisen, tai ryöstin pankin tai olin huumediileri jne.”
  He eivät julista tekemisistään, mutta joku saattaa niistäkin mainita.
  Heidän seuraansa ei olisi ruuhkaa.

  Miksi sitten on ruuhkaa joihinkin mielipiteiltään omanapaisiin äärijoukkoihin, jossa omahyväisyys, syrjintä, vain omat oikeudet, mun rahaa ei muille, joissa suvaitsemattomuus ja epäinhimilliyys pesii ? Heidä joukollaan on ihan julkiset nimet ja he parveilevat samanmielisten joukossa toreilla kuuntelemassa palopuheita ja rouskuttamassa sinappitapolaa Tammelantorilla.
  No, heidän joukkonsa useimmat kiertää kaukaa.

 4. Eliitin kanssa yhteen pelaavan suomalaisen punafasistin tunnistaa aggressiivisista kirjoituksista, siitä että he ovat näkevinään natseja joka mutkassa, siitä että he vihaavat kuin ruttoa kansallismielisiä ihmisiä, puolueita ja kaikkea mikä edes vivahtaa nationalismiin.

  Tämä kaikki on kulttuurimarxilaisen aivopesun seurausta. Se pitkä marssi läpi instituutioiden, joka johti termiin poliittinen korrektius, mikä poliittinen korrektius on johdatellut nykytilanteeseen.
  Tämä aivopesu on tapahtunut niin vähitellen ja niin vaivihkaa, aivan silmiemme edessä, että konservatiivit heräsivät kunnolla näkemään orwellilaisen dystopiaan johtavan kehityksen vasta vuonna 2009.

  Sammakkovertaus kuvaa hyvin Frankfurtin koulukunnan ja sen seuraajien toimintaa.
  Jos sammakon heittää kiehuvaa veteen, se loikkaa heti pois. Jos taas sammakko ui sammiossa, jonka vettä lämmitetään pikkuhiljaa, sammakko ei huomaa mitään ja kun vesi on viimein liian kuumaa, sammakko menehtyy.

 5. Poliittinen korrektius, PC on yhtä amerikkalainen kuin omenapiirakka. Se on syntynyt sen maan olosuhteista ja tarpeista, se alkoi rajoittamattoman sanan- ja ajatuksenvapauden oloissa ja on nopeasti edennyt yhä kauemmas kohti orwellilaista totalitarismia.

  Asiasta alettiin puhua 1980-luvulla ja silloin se näytti merkitsevän lähinnä hienotunteisuutta, jota kohteliaasti käyttäytyvän oli syytä osoittaa tiettyjä ryhmiä kohtaan. Ennen pitkää se kuitenkin muuttui ortodoksiaksi, jolla oli selkeät käskynsä ja kieltonsa ja joka häpeilemättä pyrki kahlehtimaan sanan- ja jopa ajattelun vapautta. Julkinen puhe vaadittiin sopeutettavaksi kaikkein tyhmimpien tasolle.

  Kuitenkin myös Amerikassa vallitsi sangen merkittävä henkinen vapaus vielä pari vuosikymmentä sitten. Miksi nyt on painuttu yhä syvemmälle epä-älylliseen sensuurimentaliteettiin ja jopa sen karikatyyrimuotoon, woketukseen, on kiinnostava kysymys. Ainakin ilmiön kehitys näyttää liittyvän amerikkalaisen yhteiskunnan yleiseen rappioon myös sosioekonomisella tasolla.

  Nykyisellä roskajournalismin tuottamalla kansallisella kriisillä on joka tapauksessa myös meillä vahvat juurensa nimenomaan poliittisessa korrektiudessa, jonka olemme saaneet tuontitavarana. Kun asia tuli taas päivänpolttavaksi, päätin vilkaista mitä olen siitä aiemmin tullut sanoneeksi.

  https://timo-vihavainen.blogspot.com/2023/07/poliittisen-korrektiuden-lahteilla.html

 6. ”Ilmausta (engl. politically correct, lyh. PC tai PC-puhe) alettiin käyttää Yhdysvalloissa 1970-luvulla feminististen ja vasemmistolaisten liikkeiden vaikutuksesta. Varhaisimman yksiselitteisen viittauksen poliittisesti korrektiin nykyisessä yleisesti ymmärretyssä mielessä on esittänyt Toni Caden lehdessä The Black Woman (1970): ”Mies ei voi olla yhtä aikaa poliittisesti korrekti ja sovinisti.” – Wikipedia-artikkeli otsikolla ”Poliittinen korrektius”.

 7. Jos haluat kylvää vihaa, eripuraa ja eriseuraisuutta, vaadi ja vaali kiellettyjä sanoja, nollatoleranssia sinne, nollatoleranssia tänne, sensuuria ja itsensuuria etc.

  Äiti-Teresaa pyydettiin mukaan sodanvastaiseen mielenosoitukseen. Hän kieltäytyi. ”Jos pyydätte minua mielenosoitukseen rauhan puolesta, siihen kyllä suostun.”

 8. Minä en kyvä vihaa, vaan tuon esiin tutkittua faktaa. Sitä eripuraa kylvätte te perussuomalaiset ennen näkemättömällä tavalla koko poliittisen johtonne voimin, jota Suomessa ei ole nähty.

  1. Päinvaston esität jatkuvaa vihapuhetta yhtä suomalaisten viidesosaa vastaan sepittäen itse ja esittäen muiden oletuksiin perustuvaa vihapuhetta.

 9. Jos/kun Heikki Karjalainen rupeaa väittelemään Heikki Karjalaisen kanssa, siitä on rauhaa rakastavien ihmisten paras pysyä sivussa. ❤

 10. Heikki kysyi: Miksi sitten on ruuhkaa joihinkin mielipiteiltään omanapaisiin äärijoukkoihin

  Siksi, koska olemme lakaisseet liikaa maton alle. Olemme vastanneet huoliin vihalla, joka on kasvattanut huolia. Olemme siirtäneet yhteiskuntakeskustelun vastuun Metalle, jonka suuriin saavutuksiin kuuluu mm. yhden kansanmurhan organisointi ja toisen tukeminen.

  Pieni ongelma kun jää tarpeeksi kauan huomaamatta, siitä kasvaa iso ongelma.

  1. Ei yhteiskuntaa suojella vain kilteillä toivomuksilla ja rasismin sallimisella ja hymistelyllä, jota provosoi äärioikeisto, iso osa Purran persuista, kokoomuksen (Rydman) Kalevan porukka, jopa muutama änkyrä kepusta.
   Kaikki valuu puttepossun laariin.
   0-toleranssi !
   Maailma ei suinkaan sulkeudu Impivaaraksi, vaan päinvastoin. Mutta se taas vaatii aivan toisenlaista sopeutusohjelmaa, omaa ja kansainvälistä yhteistyötä ja valvontaa.
   Joku he…in Vigelius puhui paskaa mamujen kustannusten elikaarikustannuksista. Unohti heidän tekemänsä työn tuotot.

   Mutta, meidän oman ongelmaporukan elinkaarikustannukset vasta kamalia ovat. Ovat läskejä, sairaita, työkyvytyömiä, poispotkittuja ja lopuksi juoppoja.

   Kanattaa kuunnella Nokian Lundmarkin viime ajatuksia.

     1. Eihän tuo tektisi enempää perusteluja vaadi – selvää vihapuhetta selvällä suomen kielellä.

 11. Kävin vasta Uuden Suomen blogistaniassa. Kovasti siellä oli puhetta rasismista. Ketään ei kuitenkaan kiinnostanut mahdollinen ihmiskauppa Närpiön vihannesviljelmillä. Ehkä ihmiskauppa/työorjuus (mukaan lukien myös ehkä seksiorjuus) on jonkun *********lain mukaan eri asia kuin rasismi teoriassa…

 12. Tuliko kiirus viedä keskustelu pois ”vaarallisilta vesiltä”?

  1. Rantaruotsalaisten kielirasismi, ihmiskauppa ja rikollisuus ovat asioita, mistä ei saisi keskustella, kun ovat ihailtavaa ja tavallista suomalaista ”parempaa” väkeä…

  2. Thaimaalaiset, vietnamlaiset tekevät ne työt, mitä suomalaiset eivät jaksa, viitsi tai osaa. Hoitavat, hierovat, siivoavat, keräävät marjat, sienet, myyvät toreilla, syöttävät ravintoloissaan. Ja heitä tänne myös rikolliset myös rahtaavat kautta maan. Närpiö on pikkutekijä vrt. muita Itä-Suomessa ja muualla ihmisrosvonneet.

 13. Tässä mainitsemani Nokian Lundmarkin näkemys:

  ”Nokian Lundmark: Suomen pidettävä kiinni maineestaan avoimena yhteiskuntana, jossa rasismia ei suvaita
  Uutinen, jonka tekijä on STT • Eilen 14.10

  Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kommentoi viime aikojen maahanmuuttokeskustelua todeten Nokian pitävän erittäin tärkeänä, että työperäisen maahanmuuton kehittäminen jatkuu.

  – Me olemme palkanneet Suomeen hyvin paljon ihmisiä viimeisten vuosien aikana, ja noin puolet heistä on muiden maiden kansalaisia. Me uskomme, että tämä trendi tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa

  – Suomen maineen kannalta on äärimmäisen tärkeätä, että teemme kaikille selväksi, että Suomi on avoin yhteiskunta, jossa minkäänlaista rasismia ei suvaita.

  Hallitusohjelman suunnitellut kiristykset työperäiseen maahanmuuttoon eivät juuri vaikuta Nokian rekrytointeihin, koska yhtiö palkkaa suureksi osaksi suhteellisen hyväpalkkaista teknistä henkilökuntaa.

  – Kysymys on enemmänkin siitä, minkälaisia signaaleja Suomi antaa. Siinä mielessä on hyvin tärkeää, että ne signaalit ovat, että tämä on maa, johon ollaan tervetulleita tekemään töitä. Suomi on meidän tärkeimpiä tuotekehitysmaita, ja jotta se sitä olisi, niin se edellyttää, että meillä on hyvät edellytykset työperäiseen maahanmuuttoon.

  Kysymys ei ole pelkästään Nokialle töihin tulevista insinööreistä, vaan myös heidän puolisoistaan ja heidän työpaikoistaan ja samalla koko perheen asettumisesta maahan, Lundmark sanoi. ”

  1. Jostain ”oudosta” syystä Lundmark ei kirjoita irakilaisista ”insinööreistä” tai muista elintasoturisteista, mitä turvapaikanhakijoina tuli 2015 pilvin pimein.
   Mitenkäs se on mahdollista, kun niiden tulon vastustaminen on ”rasismia”……………..

 14. ”Tanskan taloudella on kuitenkin vahvat lähtökohdat; työllisyys on ennätyskorkealla ja työttömyys on alhaisin 13 vuoteen. BKT:n odotetaan kasvavan 3,4 % vuonna 2022 ja 1,9 % vuonna 2023. Inflaation odotetaan pysyvän korkealla tasolla koko loppuvuoden ajan.24.5.2022.”

  Suomen punafasistit eivät pelkästään halua, he v a a t i v a t että maahan pitää saada halpatyövoimaa ja paljon. Muuten korvikeneuvostoliitto (potentiaalinen EU-liittovaltio) jää haaveeksi.

 15. ”Pakolaiskriisi on täällä taas – Välimeren ylittää yli 2 000 laitonta siirtolaista vuorokaudessa ja luvut lähestyvät vuoden 2015 tasoa.
  18.7.2023.

  Pakolaisten ja laittomien siirtolaisten määrä on jyrkässä kasvussa Välimerellä. Kohta ollaan kriisivuoden 2015 lukemissa. Tästä ei enää selittämällä selviä ja Euroopan unioni on taas selkä seinää vasten. Taakanjako saattaa olla totta vielä tämän vuoden puolella.” – Suomen Uutiset, otsikko ja ingressi.
  —————————————————————-
  Jos entistä noudattaa ”osaajia/koneinsinöörejä” on kohtapian tarjolla enemmän kuin tarpeeksi.
  (Sitä ennen vain pitäisi kaataa Orpon hallitus (?)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *