Onko kansanmurha väärin?

Otsikon kysymys on täysin absurdi – tai niin luulin sen olevan. Yhdysvaltain huippuyliopistojen johtoa haastateltiin kongressissa ja kysymys oli yksinkertainen: onko juutalaisten kansanmurhan vaatiminen vastoin yliopiston sääntöjä? Vastauksen luulisi olevan helpoin ikinä, mutta…

Tämä ei pääty hyvin

Minulle tuli hyvin huono olo katsoessani ylläolevaa videota. Yhdenkään – yhdenkään – yliopiston edustajat eivät pitäneet kansanmurhan vaatimista vihapuheena. Änkyräliberaalina olen toki sitä mieltä, että moisia mielipiteitä saa ehdottomasti omata, mutta sitten sen liberalismin on oltava perusarvo. Puhumme samoista yliopistoista, jotka ovat potkineet ihmisiä pihalle siksi koska ovat puoltaneet naisten oikeutta omiin pukuhuoneisiin. Naisten oikeus koskemattomuuteen on väärin, mutta kansanmurhan edistäminen ei?

Koitin pitkään miettiä miksi tämä satuttaa näin paljon. Tämä nimittäin satuttaa todella paljon. Lopulta luulen, että syy löytyy aiemmista argumenteistani. Israel on tehnyt virheitä. Israelin nykyhallitus on kokoelma vihaa tihkuvia taparikollisia. On lukuisia perusteltuja syitä olla tomeran kriittinen heitä kohtaan. Vaan kun lähdetään hyökkäämään jokaista juutalaista kohtaan, vaatimaan rikoksia ihmisyyttä vastaan tai jopa kiistämään laajalti todistetut terroristihyökkäykset, tuhotaan samalla kaikki mahdollisuus asialliselle kritiikille.

Toinen video kuvastaa sekä muslimi- että juutalaistaustoja omaavan opiskelijan epätoivoista pyyntöä saada palata taas opiskelijaksi, tieteen tekijäksi, vieläpä maan huippuyliopistossa. Herranjestas nyt, MIT on se paikka missä on keksitty puolet nykyisen maailman ihmeistä. Se on huipputieteen Mekka, Aleksandrian kirjasto ja Esson baari kaikki yhdessä. Mutta siellä, kaikista maailman paikoista, heitetään tiede roviolle ja keskitytään ihmisten pahoinpitelemiseen sen takia mitä uskontoa opiskelijoiden äiti sattuu edustamaan? Olin kirjoittamassa tähän jotain rumaa, mutta sensuroin itseni.

Tämä ei TODELLAKAAN pääty hyvin

He normalisoivat rasistisen rikollisuuden. Sen saman, jota vastaan he kaikki olivat muka toimivinaan. Ei, en aio pelata tähän 1930-lukuun viittaavaa korttia, sillä historia ei ole tulevaisuuden oppikirja. Aion sen sijaan yleisellä tasolla muistuttaa, että jos tarpeeksi kovaa vaadit suorin sanoin väkivaltaa, ja saat tarpeeksi paljon kannatusta, on lisääntyvä riski siihen että joku noudattaa tätä.

Se on nimittäin niin, että 7. lokakuuta Israeliin hyökkäsi joukko ihmisiä, joille oli vuosien ajan opetettu juuri tätä sanomaa. Sen opin avulla he murhasivat, kiduttivat, raiskasivat ja kidnappasivat täysin vailla tunnontuskia. Tätä seuraavina viikkoina viha siirtyi Israelin puolelle, eikä sielläkään erityisen varoen ole sormea pidetty liipasimella. Hekin kun ovat indoktrinoituneet vihaan vuosien ajan.

En vaadi kenenkään sensurointia, en yhdenkään puheen vaientamista, en yhdenkään mielenosoituksen kieltämistä. Vaadin jokaiselta ihmiseltä kykyä ymmärtää mikä on väärin. Ja hyvät ihmiset, kansanmurha on väärin. Siihen ei ole mitään poikkeusta. Sen sanominen, sen ymmärtäminen ei ole edes ensimmäinen askel, vaan paljon jopa sitä ennen.

Sen sanomatta jättäminen sen sijaan voi olla vihoviimeinen askel.

4 vastausta artikkeliin “Onko kansanmurha väärin?”

  1. Kansanmurha on yksi ihmiskunnan sotamuoto: Esim alkuperäiskansat joilta on viety elinmahdollisuus.

  2. Yliopistojen pitäisi olla edistyksen edelläkävijöitä, mutta vuosi vuodelta vaikuttaa enemmän sillä, että ne ovat taantumuksen takaajia.

    1. Taantumus ja ääri-ideologiat näyttävät olevan yliopistojen nykylinja.

  3. Yliopistoilla voi mielestäni käydä erinomaisesti akateemista keskustelua siitä mitä eri osapuolet Lähi-idässä tekevät oikein tai väärin.

    Mutta jos se päättyy siihen että yliopistolla pahoinpidellään oppilaita heidän kotimaansa takia, koko yliopisto voidaan siinä kohtaa sulkea. Pysyvästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *