Tiedote: Facebook-kirjautuminen poistuu

Tiedoksi blogin käyttäjille. Facebook-kirjautumistoiminto – joka on toiminut huonosti jo pitkään – otetaan pysyvästi pois käytöstä. Valitettavasti sen pitäminen aktiivisesti käytössä maksaisi enemmän kuin kaikki muut blogin ylläpitokulut yhteensä.

Google- ja Microsoft-kirjautumiset pysyvät, sekä toki myös WordPress-verkoston kirjautuminen, josta lienee eniten etua mobiilisovelluksen käyttäjille. Toki myös perinteistä tunnusta ja salasanaa saa käyttää. Tai näiden yhdistelmää.

Tunnuksella ja salasanalla käyttäessä tietosi pysyvät vain Suomessa. Somekirjautumisilla tiedot ovat ko. somepalvelun hallussa, de facto Yhdysvalloissa.

Blogien kommentointi rekisteröimättä sujuu vastakin laajemmalla valikoimalla sometunnuksia. Se on eri järjestelmä.

7 vastausta artikkeliin “Tiedote: Facebook-kirjautuminen poistuu”

 1. Tunnusluvulla kirjautuminen on idioottivarma ja nopea, toimii kuin vanhan junan vessa. Uudemmissa pitää pyyhkiä.

 2. Pentti, toivon että korjaat tuota. Toimii kuin vanhan pikajunan vessa. Eivät meinaan ole kovinkaan säännöllisesti ehjiä näissä uusissa italian ihmeissä.

  Onhan se salasanakirjautuminen todella yksinkertaista, se on kyllä totta. Mutta toki salasanoista täytyy pitää huolta. Itselläkin noita on aika monia satoja jemmassa, ja käytän tosi kitsaasti verkkopalveluita. Someaddiktilla lienee tuhansia.

 3. Fb- kirjautuminen ei ole onnistunut kuin aivan tämän PB:n alkupäivinä vuosia sitten.
  Ja myös nuo WP ja G ovat joskus niin hankalia, että paras pysyä kirjautuneena eikä kijaudu ulos. Vielä jos on sekä kännykkä että läppäri käytössä samalla tunnuksella. Tai että on rinnakkainen sim- kortti kännyköissä.

 4. FB-kirjautuminen on pitkän aikaa ollut helppoa, esimerkiksi Postimees, Eesti Päevaleht, Verkkouutiset, jne. Siis nimenomaan helppoa.

  Salasanakirjautuminen tänne on ihan OK, kun sitä salasanaa ei tartte vähän väliä syöttää, vaan kirjautuminen pysyy ”jatkuvasti” päällä.

 5. Tietenkin pitäisin tätä facebook-vaihtoehtoa tarjolla jos se olisi mahdollista – mutta laskin että se on äkkiä vähintään 500 euroa vuodessa ja se on yksinkertaisesti liikaa rahaa. Ei ole kiva sanoa ettei onnistu, mutta vähemmän kiva olisi soutaa ja huopaa asian kanssa.

  Google-tunnus on varmaankin yleisin mitä ihmisillä on, ja Windows 11:n myötä myös Microsoft-tunnus yhä yleistyy, joten niistä on toivon mukaan apua.

  Jos joku päivä tulisi joku toinen yleinen tunnus, joka on helppo ja taloudellisesti mielekästä yhdistää, toki sitäkin tuetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *