Opposition itku on musiikkia korvilleni.

Muutamat puolueet pitävät puoluekokouksiaan meneillään olevana viikonloppuna.

Kokoomus )  Voittajan/voittajien on helppo hymyillä ja Orpo jatkaa puheenjohtajana yksimielisin päätöksin, sillä kukas sitä nyt voittajahevostaan lahtipenkkiin veisi, joka jo tähän mennessä on omistajilleen ”ravannut” sievoisia poliittisia voittoja, eikä ole lähtenyt laukalle.

No miksi kokoomus on johtava Suomalainen puolue tällä hetkellä.  Siihen on montakin selittävää tekijää ja annan siitä nyt yhden oman arvioni.  Nimittäin kokoomus on  AINOA  puolue, ehkä Kristillisten ohella eduskunnassa, joka ei ole demonisoinut perussuomalaisia.

Kepu )  Kepu vaihtoi puheenjohtajansa Saarikosta Kaikkoseen ja jos joku odotti että nyt tyyli ja taju, eli tyylitaju muuttuu kepussa Kaikkosen myötä niin turhaan odotti.  Sillä sama kaiku on askelten ja niin Kaikkonen kuin koko muukin kepukaarti keskittyi oleelliseen, eli perussuomalaisten haukkumiseen.  Mitään vaihtoehtoisia politiikan esityksiä ei kuultu muuta kuin Purrasta saksineen.  Eiköhän ne kepun vaihtoehdot ole samat kuin hallituksen muodostamisenkin aikoihin, eli tyhjä paperi.

Rkp ) Ruotsalaiset menivät vähän samoin eväin kuin kepukin, siellä keskityttiin kuvailemaan kuinka vaikeata heidän on olla hallituksessa joka tekee perussuomalaista politiikkaa.  Mitäs siinä ruikuttavat, kaataisivat tällaisen hallituksen, mutta niin se taitaa olla ankkalammikon polskuttelijoissakin, että kyllä se persuleipäkin nälän voittaa.

Heikoilla eväillä on eduskunnan oppositiokin, kun mitään uskottavaa poliittista vaihtoehtoa heillä ei ole esittää valtiontalouden kääntämiseksi kasvun tielle, kun keskittyä tekemään yksittäisistä ministereistä epäluottamuslauseita ja jos tällä oppositio ajattelee että näin se hallitus lähtee pakittamaan ohjelmissaan takaisin Marinin perinnön linjoille, eli ensin sirkushuvit ja jos sen jälkeen on vielä jäljellä jotain jaettavaa, niin sitten voidaankin jo huilata, kun tuppaa hiki tulemaan pintaan laiskan syödessä.

Orpo ja Purra ne yhtehen soppii, huomenna viedään rakkaus koppiin…..ei aviollisessa vaan poliittisessa katsannossa.

 

 

10 vastausta artikkeliin “Opposition itku on musiikkia korvilleni.”

  1. Minulle kun on Jumala armossaan sanan miekan antanut, niin sen käytöllä ei kenenkään henkeä eikä terveyttä vaaranneta, ainoastaan sielullisen trauman niistä voi joku saada, jos pipa on tungettu liian kireälle korvien väliin.

   1. Sanoisin vielä blogisteille, että Suomen kielen käyttämättä jättäminen on rikkauden haaskaamista vaikenemalla, käyttäkää sitä, olipa mielenne tai kielenne minkä värinen hyvänsä, kunhan pysytte laillisuuden rajoissa.

 1. En ole kaikesta yhtä mieltä puolueeni kanssa ja esim. sunnuntailisistä tulisi sopia työpaikka kohtaisesti, ei kiveen hakattuna lakitekstinä. Tämä sunnuntailisä käytäntö on syrjivä niitä työntekijöitä kohtaan, joiden ammattiryhmissä ei kyseiseen palkanlisään ole mahdollisuutta.

  1. Mikäs nyt saa tänä Jumallattomuuden aikana pakanat liikkelle kunnioittamaan sunnuntaita 100% arvokkaamaksi kun muut viikonpäivät.

 2. Se nyt on näin että monelle se sunnuntai korvaus on palkan yksi osa ja sunnuntai on aina sunnuntai

  Jotenka olisko sitten aika myös maksaa kunnon palkka jo senkin vuoksi ettei Suomesta häviä loputkin hoitajat Norjaan

  Sitten se itku tulee hallitukseltakin terv tepivaari

 3. Sunnuntailisä on saavutettu etu. Järjetön etu, tarpeeton etu, etu jota ei voi nykypäivänä perustella, mutta saavutettu.

  Ja periaatehan on että jos jotain on saatu, siitä ei ikinä luovuta.

  Ei työntekijä sunnuntailisistään, eikä Wahlroos valtiolta kavaltamista miljardeistaan.

  1. Palkka työstäkin taitaa olla ihan järjetön etu.
   Dirikoidenkin miljoonat tehdystä ns. työstä vasta ihan vailla järkeä ovat.
   Vaihdetaas vuodeksi paikkoja esim. sadan paperimiehen tai ahtaajan kanssa.
   Jaetaan dirikan palkka sadalle työntekijälle ja dirika
   saa työmiehen palkan.
   Firman kannatavuus ei muutu, mutta sadan työmiehen velat tulee maksettua. Dirika voi elää loppuelämänsä jätkän tienisteillä.

   Amerikkalainen tutkija kuitenkin laski, että dirikan verotus on se oikea asia panna osallistumaan yhteiskuntatalkoisiin.
   Ei noin järjettömiä tuloja pääomatuloineen kukaan tehdystä ns. työstä tarvitse.

 4. Sunnuntailisä on äärimmäisen epäreilu etuus. koska kaikki eivät sitä saa.

  Toisaalta, tämäkin maa on täynnä harvojen erityisetuisuuksia joista ei ikinä saa mitään tinkiä.

  Olemme me melkoisen ahneita paskiaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *