Orpo johtaa hallitusta, ei sirkusta kuten edeltäjänsä.

Jos nyt kerron vähän tuntemuksiani Suomen poliittisesta elämästä eaa, taikka jos ei nyt ihan näin kaukaa, vaan viimeisen vuoden ajalta.

Mikä yllätti kaikkein eniten ?

No se, kun se eduskuntapuolue jonka uskoin olevan kaikkein kauimpana perussuomalaisten edustamasta elämänkatsomuksesta, niin nyt istuukin hallituksessa ajamassa  juuri sitä perussuomalaista elämänkatsomusoppia, jota ovat olleet  kiihkeästi vastustamassa. Ehkä kerran aikaisemmin Ruotsalaisten ”vastustusvietti”  on purkautunut yhtä voimallisena kuin nyt  tässä  persuvastaisuudessa  ja se tapahtui sodan jälkeen karjalan evakkojen vastaanottamisesta ”alueilleen”.  Toki heidän nykyisen puheenjohtajansa perse kesti vain vuoden tätä perussuomalaista merivettä ja nyt hän onkin lähtemässä turvapaikanhakijana Brysseliin.

Mikäs on ollut toinen yllätys kuluvana vuonna itselleni on se, kun Petteri Orposta on kuoriutunut mies isolla M.llä.

Sen tiesin jo hallituksen aloittaessa, että perussuomalaiset ovat hallituksen vahvin lenkki, joilta eivät kintaat putoa vasemmiston kiljunnasta, eikä puntti tutise heidän  sirkustempuistaan.  Eikä näytä Orpokaan säikähtävän oppositon orsilta kuuluvaa kaakatusta vaikka hänet  jo valehtelijaksi leimaavat.  Oppositio kun ei onnistunut hallitusta kaatamaan perussuomalaisten kautta, niin nyt he ovat lähteneet kalastelemaan sitä suurinta saalista eli pääministeriä, mutta kuten nyt on tullut ilmeiseksi, niin Orpon sydän on oikealla, sanokoon vasemmistopuoskarit mitä hyvänsä.

En sitten tiedä tästä kolmannesta yllätyksestä että oliko se loppujen lopuksi suurikaan yllätys, kun kepu kieltäytyi ottamasta vastuuta, jättäen Orpon hallitustunnusteluihin puhtaan valkoisen paperin ja lähti oppositioon vasemmiston seuraksi jatkamaan sitä työtä jota jo neljä vuotta tekivät hallituksena.  Toki se työ mitä nyt oppositiossa tekevät, ei vaikuta mihinkään muuhun kun paskapapereiden lisääntymiseen.

Kun sanotaan että henkilösuhteet jos ne huonot ovat, niin se on kuin kivireen vetämistä, mutta kun seuraa kuinka saumatonta ja kitkatonta on kahden päähallituspuolueiden puheenjohtajien Orpon ja Purran yhteistyö, niin en varmasti ole väärässä ( jota harvoin olenkin ) kun sanon, että heidän yhteistyönsä tulee jatkumaan myös seuraavassa hallituksessa.  Sillä kun seuraa minkälaisilla eväillä vasemmisto sanoo Suomalaiset pelastavansa tästä oikeistokurimuksesta, niin se on kyllä varmaa, että jos vasemmisto pääsee taas vallankahvaan, niin jos ei nyt ihan köyhä nälkään kuole, niin puolet ainakin joutuu pettua leipäänsä laittamaan.

En tiedä mutta kun seuraa Galluppeja, niin kummasti yhä kansalaiset uskovat vasemmistolaisten sirkustemppujen työhön kansan ruokkijoina, vaikka lopputuloksena on että he kuolevat nauruun.

En tiedä minkä resehdin määräisin vasemmistolle vuoden kestäneeseen päänkivistykseen, kun eivät näytä ymmärtävän, että mitä lujemmin he päätänsä hakkaavat hallituksen mäntyyn, niin sitä enemmän se sattuu.

Ja nyt kun saatiin nekin lakipykälät valmiiksi, jossa korporaatilla ei ole enään veetto-oikeutta hallitusohjelmaan ( ei ainakaan oikeistohallituksen ) niin yrittäjät työntekijöineen kiittävät, että komsomolit eivät enään niskaan hengitä työpaikoilla.

Se pitäisi kyllä kansalaistenkin tajuta, että eihän sitä Orpon hallitus yhdessä vuodessa vielä kykene saamaan tätä vasemmiston jättämää sotkua selvitetyksi, sillä neljä vuotta viisikko teki työtä pyromaaneina, niin se vaatii ainakin kahdeksan vuotta nostaa maa tuhkasta kukoistukseen.

Näistä viidestä sirkustaiteilijasta  neljä on menossa pois Suomesta venepakolaisina Brysseliin ( tai en tiedä missä Marin lentelee ) ja yksi pysyy kotimaan kamaralla ( Saarikko ) musitelemassa loistavaa menneisyyttään, kun sauna palo poroks muutta maattihin vaan.

 

 

22 vastausta artikkeliin “Orpo johtaa hallitusta, ei sirkusta kuten edeltäjänsä.”

 1. Orpo jäi kiinni ison luokan valehtelusta Eduskunnan edessä.
  Orpo ja Purra haluavat pimittää EU-vaalien alla poliittisen leikkauspommin v. 2025.
  Työttömyyys kasvaa, konkurssit lisääntyvät, rakentaminen on loppu paitsi julkinen( kunnat ja kaupungit) ylläpitävät alan työllisyyttä, jota valtio jarruttaa.
  Kulutuskysyntä romahtaa verotuloineen.
  Kaikki menee päin persettä.
  Ei tähän runoilu tai novellit auta.

  1. Kyllä se nyt vain on niin, että pohjalta ei ole muuta suuntaa kuin ylöspäin, sillä vasemmistohallituksen jättämää perintöä ei kukaan vastuunsa tunteva halua ristiksi jälkipolville ”lahjoittaa”

  2. Äläs nyt Heikki niin synkeästi maalaile. Katsellaan vielä hetkonen.
   Tuosta Arvin avauksesta; en niinkään sisällöstä mutta rikkaasta kielestä, siitä pidän.

 2. Nyt kun näyttää, että Ylen rahoituksesta ei saada yhteistä näkemystä parlamentaarisesti, niin täytyy tehdä kuten tehtiin esimerkiksi korporaatin suhteen, että hallitus päättää kun vasemmisto jarruttaa.
  On tämä ihmeellinen vasemmistotemppeli joka on kuin valtio valtiossa, kyllä 600 miljoonasta voidaan ottaa vaikka puolet pois, ei se ainakaan tuotannon nykytilan rimaa alittaisi.

  1. Päinastoin. Ensin suunnitelma, mitä nykyisellä ja uudella saataisiin aikaan.
   Ennen sitä voitaisiin lopettaa puolet mainosrahoitteisita soopakanavista ja pyhittää muutana kanava asiaohjelmille ja Ylelle lisää budjettiin 25 %.
   Tai jokunen kanava riippumattomalle lehdisötölle, jonka mainonta olisi laadunvalvonnan alla.

 3. Yle = markkinahäirikkö, joka toimii verorahoitteisesti kaupallisten kanavantuottajien kentässä.

  1. Mikä markkinahäirikkö ?
   Sillä ei ole mitään tekemistä markkinoiden tai myynnin kanssa. Yle, jollet vielä ole oppinut, on yleishyödyllin viestintäkanava kaikille suomalaisille ja täällä asuville, kuuroille, ruotsinkilesille, venäjänkielisille, saamelaisille, lukihäiriöisille eri kielisine tekstityksineen jne..

   1. Etkö sinä tajua, että Yle syö kaupallisten kanavien leipää ilman sitä riskiä mikä markkinaehtoisilla on.
    Paljon on Ylellä sellaista ohjelmatarjontaa ja formaattia ( hömppää ) jonka kaupalliset kanavat hoitaisivat ilman että siinä häärii verorahoin toimiva yle.

    1. Etkö sinä ymmärrä, ettei julkinen liikenne, yle, sote ole voittoa tuottavia jokaiselle tarkoitettuja palveluja. Ne ovat kaikkien paitsi ilmeisesti ei persujen, kun siellä ei palvota purraa.

     1. Pitää näköjään vääntää rautalangasta. Ylellä on paljon sellaista ohjelmatarjontaa ( hömppää ) jonka kaupalliset mediat voisivat tuottaa markkinaehtoisesti, nyt se ei sitä tee, koska verovaroin toimiva instannsi ei anna siihen mahdollisuutta.

   2. Ylen pomo sai massiiiviset bonukset puuhasta, missä ei ole alkeellisintakaan vastuuta tuloksesta ja toiminnasta.
    Verovaroilla ilman mitään riskiäpyöritetystä sirkuksesta ei todellakaan pitäisi mitään ”kannustuspalkkioita” maksella.
    Sen kaikenlaisen sirkushömpän voisi yleltä kieltää ja tiputtaa rahoitus varsinaisen toiminnan vaatimalle tasolle.

    1. Mikä tulos? Sen mittarit ovat täysin eri kuin pelkkä talous ja mittarin kriteerit on määritellyt ulkopuolinen hr- konsultti ja hallintoneuvosto hyväksynyt .

 4. Joskus pidän hokemasta että kaikkien olisi osallistuttava säästötalkoisiin, yksi tällainen aihe on YLEn rahoitus

   1. Välillä, valitettavasti ei niin harvoinkaan ärsyttää oman käsityskyvyn puute, tämäkin Heikin kommentti ihan hukkaan meni osaltani.
    Kun en vaan ymmärrä YLEn saamien verorahojen pyhyyttä, niin mitään en sille mahda.

    Toisaalta onhan siihen opittu että ihan kaikkien hallituksen leikkausten puolustaminen on väärin ja populismia jos ei muuta vasta argumenttia keksitä.

    1. Miksi pitää vain säästää, kun ei ole suunnitelmaa mistä pitää säästää ja perustelut ?
     Suomi ja sen kansa pitää säästää tältä kyvyttömältä hallitukselta, joka säästää Suomen rutiköyhäksi.

     1. Kerropa oi kaiken tietävä, että missä onkaan se demujen taikaseinä, mistä rahaa tulee tulvana?

       1. Persut eivät kuitenkaan selitä, ettei velkoja tarvitse maksaa ja että ”rahaa on”, kuten demut…

 5. Jos ei nyt ihan koko sirkus, niin ainakin pelleosasto on toiseksi suurimmassa hallituspuolueessa varsin hyvin edustettuna nykyäänkin.

 6. Kun Suomen politiikkaa vertaa muiden maiden menoon, niin huomaa, että täällä on kyse mikrosiirtymistä.

  Vasuristo suuntaisi karvan verran ojaan päin. Tämä hallitus suuntaisi karvan verran ojasta oikealle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *