Eurovaalit tulee, mitä haluat kieltää?

Saatoin selvittää vihdoin, miksi eurovaalien lähestyminen lisää minussa apatiaa. Jokainen puolue kisaa lähinnä siitä mitä kaikkea haluavat kieltää kansalaisilta. Usko länsimaiseen, vapaaseen oikeusvaltioon on muisto vain. Sentäs saa valita mitä haluat kiellettävän.

Ja kyllä, kaikki puolueet ajavat myös hyviä asioita, mutta suomalaisen perinteen mukaisesti keskityn valittamaan. Lista saattaa olla inasen karrikoiva – ehkäpä kaikkeen Internetissä kirjoitettuun ei kannata uskoa?

EPP: kielletään yrittäminen

Aloitetaan suurimmasta. EPP:n kieltolistan ykkönen on yritysvastuullisuus, kansalaisten mahdollisuus valittaa väärinkäytöksistä sekä pienyritysten toimintamahdollisuudet. Kansalaisten turha narina pitää hiljentää mm. ympäristön tuhoamisesta ja paikallisten yritysten sabotoinnista kansainvälisten jättien äärellä. Kauppa se on joka kannattaa – mitä suurempi ja mitä kauempana EU:sta, sen parempi EPP:lle.

S&D: kielletään asuminen

Demariryhmän yksi fokuspisteitä on asuminen. Ratkaisuna on perinteinen demarimalli: lisää sääntelyä. Luulitko, että mummonmökkien viemäri- ja kompostisääntelyt olivat pahoja? Odotapa vain! Jos talosi ei ole tarpeeksi vihreä, tarpeeksi hyvällä sijainnilla, tarpeeksi monta sertifikaattia omaava, puskutraktori tulee. Jos satut vielä omistamaan asuntosi ja asumaan kotimaassasi, alapa etsimään retkeilyvarusteita hyvissä ajoin.

Vihreät: kielletään demokratia

Vihreiden linja on ihailtavan selkeä: mielipiteet ja niiden ilmaisu on väärin. Vihapuhelainsäädäntö ulotetaan jokaiseen kotiin ja julkaisuvapaus kielletään. Valtiollinen media ja valtiollinen totuus tietävät. Kaikkea mitä ajattelet voidaan käyttää sinua vastaan. Logiikka lineee se, että vihaiset mielipiteet on helpointa eliminoida kieltämällä kaikki mielipiteet. Pravda kyllä kertoo mitä sinun pitää ajatella.

ECR: kielletään entropia

ECR osaa painaa jarrua. EU ei saa kehittyä, ei muuttua, ei parantua, ei mitään. Aika pitää pysäyttää. Pysäyttää pitää toki myös maahanmuuttajat. Mitä suotta tyytyä rajoittamaan turvapaikkaprosessin ongelmia kun voidaan kieltää kaikki muukin? Töihin? Ei kelpaa. Opiskelemaan? Älä yritä. Avioliitto? Ei toivoakaan. Ei jätetä mitään sattuman varaan. Vuosi on 1439 ja sinä pysyy.

ID: kielletään EU

Kyllä putin tietää mikä on meille parasta.

Vasemmisto: kielletään yksilö

Perinteinen neuvostolinja pätee: yksilö ei ole mitään muuta kuin yksi osa edustamaansa ryhmää. Toivottavasti identiteettipolitiikka asettaa sinut sopivaan koloon, sillä mitään muuta et ikinä tule olemaan.

Renew: kielletään osaaminen

Macronilainen malli huolehtii siitä, että Euroopan kehitystä jatketaan yhä tiukemmin suljetuissa kabineteissa. Mitä suotta asiantuntijoita kuulemaan tai vaikutuksia pohtimaan? Riittää, että pojat Suomalais… siis Eurooppalaisella klubilla sopivat ja sillä mennään. Ei ihme että kepun löytää tästä poppoosta.

25 vastausta artikkeliin “Eurovaalit tulee, mitä haluat kieltää?”

  1. Ihan yllättäen taas persukomentti sokalta demu-uskovaiselta.
   Kuis ois, jos kiellettäis demut?

  1. Näyttää siltä, että korkeampioktaanisia oluita olisi kuitenkin jatkossa luvassa ”maitokaupoista”. Askel oikeaan suuntaan sekin.

   Minua ne oluet ja siiderit eivät kiinnosta pätkääkään, mutta olisi kätevää, jos Prismasta saisi ruokaa ostaessa myös ihan oikeaa punaviiniä. Sitä jouduttaneen vielä odottamaan pitkään.

   1. Tampereella kaikissa Prismoissa on Alko sisällä.
    Myös Stockmannilla.
    Mikään 8,5 % ei ole oikeaa punaviiniä, eikä valkoviiniä.
    Kossukin lantataan tuohon tasoon paitsi änkyräjuopot.
    Ihan pönttö uudistus.
    Hyvä uudistus olisi samalla korottaa juomien vero 2 x

  2. Kyuu, nehän on ollut tähän asti kiellettyjä tällä palstalla nuo ehdokasnumerot, entäs nyt?

 1. Yritän löytää sellaisen ehdokkaan jolla on sopivassa suhteessa lupauksia sekä Suomen edun puolesta, ei kannattaisi tolkuttomia mehupillihankkeita ja kehittäisi EUta suuntaan joka on todellinen vastavoima USAlle, Kiinalle ja Venäjälle.
  Koittaisin myös välttää ehdokkaita jotka höveliyttään tukevat hankkeita jotka Suomelle tulevat kohtuuttoman kalliiksi, tämä on tärkeä, huonoja esimerkkejä kun löytyy.

   1. Juuri näin ja itse soisin että ei joka paikassa menisi oman puolueensa etu edellä vaan koko Suomen

   2. Heikki vetäisi nenuun, jos lähistölle eksyisi joku totuuden puhuja.

 2. Mikähän totuudenpuhuja nykypoliitikoista löytyneekään?
  Kyllä se nyt vaan tuppaa olemaan siten, että poliitikon puheissa ynnä teoissa aina ensimmäisenä tulee oma etu, sitten ehkä puolueen etu ja sitten melkoisellakin viiveellä ja ehkä äänestäjänkin etu.
  Koskenee mielestäni kunnallispoliitikkoja, valtakunnan poliitikkoja kuin myöskin EU-poliitikkoja.
  Tähän ajatuskuvioon olen päätynyt vuosikymmenten kokemuksella.

 3. Pentti kysyi hyvän kysymyksen linjauksesta. Meillä on säännöt ehdokkaille joissa lukee:

  Blogi ei ole vaalimainos. Peruslinjaus on, että ehdokasnumeroa ei saa mainita. Muilta osin käytä järkeä. Kerro mitä mieltä olet ja mitä ajat, mutta jätä ”äänestä minua niin…” -tyyppiset latteudet pois. Anna sanomasi vaikuttaa.

  Vaan entäs jos jokin muu kuin ehdokas mainitsee numeron? Sanoisin että sen kun mainitsee ohimennen mutta jos se menee puhtaaksi mainokseksi, sitten puututaan.

  (hyvä hetki olla eri mieltä)

 4. Tuohon Heikin liiteartikkeliin; varsinkin tuo M Pekkarinen, ei kovin hyvää mielestäni ja tietämyksestäni johtuen hänestä liene.
  Melkolailla sama pätenee myös Heidi Hautalan kohdalla. Vanhoja uutisotsikkoja kun muistelen.
  S Modigista minulla ei oikein mitään muistikuvaa liene, jos ei positiivista, ei negatiivistakaan. Kuitenkin käsitykseni mukaan pienen puolueen henkilö kyseessä; siis EU-parlamenttia ajatellen ei kyse alkuunkaan merkittävästä poöliitikosta, jos tosin viimemainitsemani pätenee nykyisellään kaikkiin kolmeenkin.

  1. Nuo samat kokemukset ovat ihan muiltakin tuttuja olivatpa mistä puolueesta tahansa.
   Nuo kaikki kuuluvat EU:n merkittäviin puolueryhmittymiin.
   Siellä eivät amatöörit pärjää.

 5. Haluan nollatoleranssin nollatoleranssille.
  (Ovatkohan Trudeaun poika ja muut holokaustin kiistämisen kriminalisoijat kuulleet kielletyn hedelmän houkutuksesta.)
  Freud out, Jung sisään.

 6. Lasse, nollatoleranssi nollatoleranssin lisään ehdotan myös pyytämään että ei saa suvaita suvaitsemattomuutta, sekä vaadi toimia laittomia rikoksia vastaan. Sitten on värisuora.

 7. Kun kysytään mitä haluat kieltää, niin haluan kieltää liittovaltiokehityksen, se ei vaan ole Suomen etu.

  Monen mepin mielestä se taasen olisi.

 8. EU:sta on tultava USA:n kaltainen liittovaltio, jossa kaikkien on noudatettava samoja sääntöjä. EU nykymallilla ei pärjää USAlle, Kiinalle ja tai muille autoritäärisolle maille.
  Oma EU- verokanta + osavaltiokohtainen oma verokanta. Senaatti(hallitus), Edustajainhuone ( Eduskunta) ja pääminosterin sijasta vahva uudenlainen johtotroikka yksimielisellä päätöksellä. Talous-tiede- humanismi. Troikan päätökset Toyotan opin mukaisesti yksimielisesti.
  Muussa tapauksessa EU häviää ja se on ilmeisesti
  persujen vastustuksen tavoitekin, jota nykyheikko kookoomus säestää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *