Herrasmies Stubb ja puolueänkyrät

Stubb on sivistynyt mies poiketen monista änkyräoikeistolaisista kannattajistaan.

Hän on tehnyt selväksi vastenmielisyytensä nykyiseen hallituspolitiikkaan ja sopimattomuuskulttuuriin. Suhteet Orpoon ovat väkinäisen viileät Orpon vakuutteluista huolimatta.

Hän ajaa samankaltaista ulko- ja kotimaanpolitiikkaa kuin Haavisto. Eroja ei juuri löydy  muutamia historiallisia sanomisia lukuun ottamatta ulkomaanpolitiikassa.

On turhaa uhota palstoilla jotain äärioikeistolaisen kotimaanpolitiikan saati hallituspolitiikan puolesta puhujaa- tulette pettymään.

Hän kun tietää voittonsa olleen myös pitkälti Haaviston ”henkilön” ansiota, tulette näkemään, jotain muuta, mitä hartaissa kuvitelmissanne elätätte – yhteiskuntasovun hierojaa ja hallitus/ yhteiskuntapolitiikan yhteensovittamista taustalla ja julkisesti Orposta poiketen.

Toivon Stubbin ruotsinkielisen  ja kansainvälisen sivistyskulttuurin leviämistä sinne änkyräoikeiston pimeimpään nurkkaankin.

25 vastausta artikkeliin “Herrasmies Stubb ja puolueänkyrät”

 1. Kyllä Stubb oli Perussuomalaisten mieleen, tämä yhdisti myös oikeistoa, eli juuri Kokoomusta ja Perussuomalaisia.
  Stubb on tietenkin sen verran fiksu että hän kertoo olevansa myös häviäjien puolella. Tänään Stubb laittaa puoluekirjan syrjään ja vaihtaa moodia.

  Selvästi paras henkilö voitti!

  Hyvä Alex 🇫🇮👍 hyvä NATO-presidentti Alex🇫🇮👍 hyvä Suomi 🇫🇮

  1. Arviolta puolet persujen kannattajista jäi kotiin, hiukan myös Rehnin kannattajista. Muut valitsivat puolensa ja osa heräsi vasta kannattamaan jompaa kumpaa.

   1. Eli se tarkoittaa sitä että myös punaiset, vihreät ja vasemmisto äänesti sitten juuri Alexia 🇫🇮👍

   2. Näytti Pirkanmaallakin gallupit pitävän paikkansa:

    ”HS-GALLUPIN mukaan kaksi kolmasosaa Halla-ahon äänestäjistä olisi nyt Stubbin kannattajia. Rehnin äänestäjistä runsas kolmasosa aikoo äänestää Haavistoa ja vajaat kaksi kolmasosaa Stubbia.”

    SEN SIJAAN perussuomalaisten Sakari Puisto sekä Sami Savio liputtavat Stubbin puolesta. Savio kertoo jo äänestäneensä Stubbia.

    ”Näistä kahdesta ehdokkaasta kallistuin hyvissä ajoin tälle kannalle. Stubbin ja kokoomuksen poliittiset linjaukset ovat lähempänä omiani kuin Haaviston ja vihreiden”, Savio muotoilee.

    Lähde:
    https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000010213958.html
    ”Nyt on loppuriuhtaisujen aika – Pirkanmaan perussuomalaiset kallistumassa Stubbin leiriin”

    Näin siis ennen vaaleja 8.2.2024 kirjoiteltu. Ja näinhän se meni. Pirkanmaalaiset Perussuomalaiset oli myös vahvasti Stubbin takana.

     1. Se on hyvä että juuri sinä tunnet heidät, käytkö samassa kerhossa harjoittelemassa lukemista, laskemista ja ajattelemista kun tunnutte kavereita olevan, siihen iso sikari käteen ja konjamiini toiseen käteen, nahkasohvalla, tupakan käryssä Persujen kanssa.

      Ei se HK taida ihan Vihreä ollakaan…

      1. Kun Puisto ja Savio vain oppisivat ymmärtämään erilaisia ihmisiäkin, niin ainakin luulisi puoliksi brittiläisen yliopistomiehen, Puiston ymmärtävän.
       DI Savio on ylöjäveläinen navetan takana opiskellut, kun työ ei maistu, niin titteli ja politiikka.

       1. Kyllä Puisto ja Savio ymmärtävät, että erilaiset ihmiset mielellään pirstaavat pimperoita ja tiputtelevat homoja katoilta. Ei HK:n tarvitse heitä valistaa.

 2. IL ei oikein tainnut tykätä Stubbin voitosta. Viittaan juuri lukemiini otsikoita lehden nettisivuilta:
  Isot otsikot IL nettisivulta:
  -Presidentti Stubbin tulot rojahtivat
  -Stubbin voiton taustalla ovela temppu
  -Stubb ei mokannut vaaleissa, mutta odotusarvo on, että hän mokaa jotain muuta

  1. Minusta lööpitehtailu saisi nyt jäädä. Stubb on erinomainen Saulin saappaisiin, joskin sielunelämältään ja luonteeltaan aivan eri mies.
   Hän oppi erittäin paljon Haaviston kanssa kisaillessaan, mitä nyt tarvitaan yhdistämään kansaa, ei erottamaan.
   Kielitaito ja iän tuoma rauhoittuminen sekä presidentin rooli sopii hyvin tulevaan kuvaan.

 3. Kyllä se ero jäi todella pieneksi, joten voittajalla on paljon työtä kansan yhdistämiseksi.
  Mokailuun ei tällä kertaa ole varaa.
  Toivotaan parasta.
  Hän joutunee ottamaan kantaa sisäpolitiikkaankin ettei konestomme pysähdy.

 4. Tässä eräs US-kommentti Stubbin yritykseen ”sivistyneeseen” Suomeen:

  …toivon Stubbin ruotsinkielisen ja kansainvälisen sivistyskulttuurin leviämistä sinne änkyräoikeiston pimeimpään nurkkaankin…

  ”Toivoa sopii, mutta ei ruotsinkielinen sivistyskulttuuri sovi savolaisille, pohjalaisille, eikä hämäläisille junteille. Stubb ei liion pystyne koskaan ymmärtämään änkyräoikeistoa, ei sen enempää savolaisia, pohjalaisia, hämäläisiä junttiänkyröitä, kuin oman puolueensa Rydmannejakaan. Enemmän se ymmärrys taitaa kallistua sinne vihreiden ja jopa punavihreiden suuntaan.

  Saa sitten nähdä miten tässä käy ja miten kaikki suttaantuu.”

  1. HK

   Lainasit jotakin svekomaani-hanttapulia?

   Stubbornit Ruotsissakin luulevat Stubbia suomenruotsalaiseksi.
   Vuan höntit lahden takana erehtyvät taas kerran.

   Wiki:

   Cai-Göran Alexander Stubb syntyi Helsingissä 1. huhtikuuta 1968. Hänen isänsä on Göran Stubb (s. 1935). Stubb asui lapsuutensa perheineen Helsingin Lehtisaaressa. ”En ole suomenruotsalainen vaan kaksikielinen, ja olen varttunut normaalissa helsinkiläisessä kerrostalolähiössä, kaikkine asuntovelkoineen”, Stubb toteaa elämäkertakirjassaan.[9]

   Stubb ei liene koskaan ollut etnonationalistisen svekomaanipuolueen jäsen, vaan on arvostellut sitä eristäytymis- eli segregaatiopolitiikasta, joka on tuonut hänelle mieleen buurien systeemit Etelä-Afrikassa.

   1. Stubbin etäisimmät sukujuuret vievät Venäjälle, Pietarin alueelle ja samat kuin Krohn, tiede-, taide- ja panimosuku. Ja mahdollisesti Rügenin saarelle Saksan rannikolla.

    1. ”Stubb” lienee Ruotsin vallan aikaisen ruotusotamiehen ja hänelle annetun torppansa nimi. Nimi tulee sanasta stubbe, suomeksi kanto, mutta kun sotamiehen nimen piti olla yksitavuinen, niin lopusta on jätetty e pois.

     Sukututkimuksissani olen löytänyt itselleni yli 50 esi-isää. Lukumäärä on suuri siksi, ettei yksikään esi-isän tai -äidin nimi esiinny toista kertaa. Ruotusotilaita on ollut sellaisia kuin Blad, Gran, Käck, Rund, Mars, Is, Flink

     Runebergin Sven Dufvan nimi liene kaksitavuinen runollista syistä.

  1. Mikähän tätä selittää että vihreys on niin suosittua Helsingissä juntti Suomeen verrattuna.

 5. EI ollut sitä minun ehdokasta tällä kertaa tässä kilpailussa. Piti sitten se vähiten huono näistä kahdesta valita. Pitihän sitä harkita, kun puolensa on Haavistollakin,

 6. Noinhan se Pentti meni mullakkin oli vaan helppo valita toisella kierroksella

  Aika näyttää millasen presidentin saimme terv tepivaari

 7. Tärkeintä mitä tällä hetkellä voi tehdä on vetää rahansa pois Helsingin Pörssin osakkeista. Ensimmäinen epäonnistunut viennin edistämismatka ja jättimäiset Suomi-boikotit kun alkavat niin nähdään sen tason pörssiromahdus ettei pahemmasta väliä.

  1. Kun nyt presidentti saatiin vaihdettua, vuoroon pitää tulla hallitus, niin saadaan uusi pääministeri, kuka vaan, vaikka Niinistön Ville tai Tuppuraiska ja lakot loppuu, työrauha ja päästään hommiin sekä kurittamaan vääryyksillä tehtyjä
   vekseleitä.

 8. Jos kabinetilla tarkoitat vankityrmää mihin hänen maailmaassaan pistetään kaikki vähemmistöt niin epäilemättä justiinsa näin.

 9. Stupp lähetti jo ”nootin” Trumpille ja Häkkänen hätistelee Natomaita maksamaan jäsenmaksujaan. Kun eivät innostuisi hiukan liikaa uutena jäsenmaana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *