17 vastausta artikkeliin “Keskusta ja demarit vetivät maton persujen ja rkp:n alta EU yhteisvelasta”

 1. Välikysymyksellä voidaan esittää vastalause, mutta hallituksen ollessa enemmistö kaikki menee läpi.
  Pahaa pelkään että EUsta tulee samanlainen laitaoikeisto?

  1. Älä Niilo suotta pelkää. Vasuristo oli varoituksista huolimatta ajamassa vasemman puoleiseen ojaan. Nyt on korjausliike menossa.

   Jos rattilukko on mennyt päälle sinne vasemmalle päin, niin täystuho vaanii.

 2. Tähän linkkiavaukseen on todettava sen verran, että keskusta on siitä hupaisa puolue, että sille käy yhteisvelka vain silloin, kun se on hallituksessa.

  Vai onko nyt käynyt niin, että Antti ”minä_kulttuuriministeri” Kurvien on jo niin dementoitunut, että hän ei muista keskustan olleen edellisessä hallituksessa mukana hyväksymässä satojen miljardien yhteisvelan. Velan, josta Suomellekin lankeaa vuosien saatossa maksettavaa vähintään 7-8 miljardin euron osuus.

  Sama koskee SDP:tä, joka on autuaasti unohtanut entisen eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen ulostulot esim. Unkarin Fidesz -puolueen osalta.

   1. Fasismi merkitsee pakottamista. Vasemmisto harrastaisi verofasismia, jotta hyvin ansaitsevat saataisiin maksamaan vasuriston törsäilyt ja hanttapulimeiningit.

    Voi vittu, miten minun korviani nytkin rääkkää Liin kraakunta eduskunnan istunnossa. En voi keskittyä asian kuunteluun.

 3. Yhteisvelkoja on jo otettu useita, nykyhallituksen aikanakin, Ukrainan rahoitukseen.

  Tämä on tällaista teatteria jota käydään vaalien alla.

 4. Välikysymys on opposition kovin käytössä oleva työkalu ja oppositiolla on ja pitääkin olla rajaton vapaus sen käyttämiseen.

  No se, että oppositio esittää välikysymyksiä tahtiin, ettei edelliseen ole vielä edes valtiosäännön puitteissa ehditty vastata on täysin vapaan demokratian mukaista, joten siitä vaan, mutta ehkä siinä myös pieni uskottavuuden laskemisen siemen alkaa itämään.

  Avauksessa kyseessä olevaan välikysymyksen minun pitää kyllä todeta, että en olen oikein varma, että mitä se koskee?

  Voisiko joku linkata mikä ja millainen yhteisvelka esitys EU:sta on tehty, jota nyt sitten näennäisesti Kepu ja vielä enemmän näennäisesti Demarit vastustavat?

  Yksi demarien puheenjohtajista eli Lindtman totesi yhteisvelasta, että jos Ukrainan tukeminen sitä vaatii niin viimeisenä keinona ok.

  Eli kanta on sama kuin Kokoomuksella.

  Mitä välikysymys siis oikeasti koskee, vai koskeeko mitään?

  Onko välikysymys osoitettu suurelle valiokunnalle ja sen hyväksymään tavoitteisiin siitä miten EU: n tulisi kehittyä ja siinä on selkärankaa enemmän kuin koko jäsenyysaikana yhteensä .

  1. Se koskee sitä, että kepu kaivaa esiin persuja närästävän ja EU-yhtenäisyyttä koskevan ongelman, missä yhteisvelka on ollut kaiken silmätikkuina ja kohde ja, jota nimenomaan persut on vastustanut.
   Mutta myös Orpon sekoilut EU-asioissa suhteessa laitaoikeistoon.

   1. Eli toisin sanoen välikysymys ei oikeasti koske yhtään mitään, vaan on kampanjatemppu, joka toki jossain määrin Kepussa myös myönnetään ja onhan se nyt koomista kun Kepu rankaisi viime kaudella Hoskosta, joka vastusti yhteisvelkaa.

    No Kepu on Kepu, eikä muuksi muutu.

    Onko välikysymyksen , opposition järeimmän aseen käyttäminen kampanja tarkoituksessa sitten järkevää, en tiedä, mutta tyylipisteitä sitä ei kyllä saa.

    1. Se on kepun temppu. EU- politiikka on hyvä oivallus. Välikysymykset tämän hallituksen aikana ovat olleet pelleteatteria, että siinä ei kannata muiden näytellä.

 5. Olen samaa mieltä, välikysymykset tämän hallituksen aikana ovat olleet pelleteatteria, mutta muuhun ei opposition kapasiteetti ei vaan riitä.

  1. Mitä virkaa niillä välikysymyksillä on enemmistöhallituksen kanssa ellei siellä ole yhtään veneenkeikuttajaa. Sama oli tätä edellisenkin kanssa.
   Mutta tämä hallitus tulee näivettymään kansan kannatukseen.

   Se ei ole saanut mitään muuta aikaan kuin äärimmäisen tyytymättömyyden ja maan asiat sekaisin.

   1. On toi niin, että enemmistöhallitus, joita Suomessakin on tainnut yhtä lukuunottamatta ollut aina saa kansanedustajien enemmistöllä luottamuksen, mutta kyllä välikysymyksellä on tärkeä asema demokratiassa, mutta kun sitä käytetään karnevaali toimituksiin niin se kyllä syö sen merkitystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *