Kuninkaallista kuntoilua- Charles

Kuningas Charlesille määrättiin kunto-ohjelma hänen sairastettuaan. Tutkaisin, mitä se pitää sisällään ja huomasin,  että sehän on osittain samanlainen, mitä minä olen jo vuosia tehnyt täydennettyinä 5 kg:n käsipainoilla. Suurensin sen, että tuosta se on helppo kopioida vaikka paperille ja alkaa touhuamaan.

No, ei tarvitse sairastaa, että tuon ohjelman tekee päivittäin, vaan voi tehdä ihan muutenkin, ettei sairastuisi.

Huomasin muutama vuosi sitten, että minun 2- krt / vko kuntosaliohjelma saa jäädä, koska siihen pitää aina ryhtymällä ryhtyä ryntteineen vehkeineen. Huomattavasti tehokkaampaa on se, että teet näitä joka päivä kuin 1-2 krt viikossa kuntosalilla.

Vielä toistaiseksi mennään ilman mitään pillereitä lukuun ottamatta B-C-D-MG- vitamiineja.

Eteentaivutus: Taivuta eteen kohti varpaita ja sitten pään yläpuolelle nojaten taakse. Toista 2 minuuttia.

Vatsalihasliike: Makaa selällään. Nosta pää ja hartiat irti lattiasta ja kurkista kohti varpaita. Toista minuutti.

Selkälihasliike: Makaa vatsallaan. Nosta kerrallaan ylävartaloa ja yhtä jalkaa. Laskeudu alas ja toista uudelleen. Toista minuutti.

Punnerrus: Etunojapunnerruksia hartialeveydellä. Toista minuutti.

Peruskuntoharjoite: Juokse paikallaan kevyesti polvia nostaen. 75 askeleen jälkeen tee 10 haarahyppyä. Haarahypyissä jalkoja saksataan ristiin. Haarahyppyjen jälkeen juoksu jatkuu. Toista kuusi minuuttia.

 


	

10 vastausta artikkeliin “Kuninkaallista kuntoilua- Charles”

 1. Kallella syöpä, joka tuli ilmi eturauhastutkimuksessa. Luultavasti peräsuolisyöpä, koska eturauhasen tilaa kokeillaan sitä kautta.

  Kuntoilu saattaa parantaa elimistön tilaa syövän etäpesäkkeiden torjumiseksi.

  Leikkausta kuitenkin tarvittaneen.

 2. Minä olen noita aika paljon joutunut tekemään moottorisahan ja kirveen kanssa. Monta syöpäleikkausta silti tehty, eikä nyt koronan jäljltä pysty oikein mitään tekemään. Se korona on melkein pahempi tauti, kuin yksikään syöpäleikkaus, tosin niissäkin se sytostaattihoito tekee yhtä veteläksi ja laiskaksi.

 3. Naapurilla (77v) peräsuolisyöpä havaittiin pari vuotta sitten, annettiin reilu vuosi elinaikaa, eipä kuullutkaan. Nyt melko terve ja hyvissä voimissa.

 4. Kuntoilu raskaan hoidon jälkeen on sananmukaisesti elämän ja kuoleman kysymys, molempia on nähty lähipiirissä.

  Jenkeissä lääkärit eivät uskalla enää antaa kuntoiluvinkkejä, koska pelkäävät menettävänsä työnsä, tai pahimmillaan joutuvansa syytteeseen. Tästäkin on monta surullista esimerkkiä lähipiiristä.

 5. Se tiedetään, että kuntoilu/kunto vaikuttaa terveyteen ja tervehtymiseen. Se vaan ei valitse, kuka sairastuu ja mihinkä paitsi ns. suurella todennäköisyydellä itse aiheutettuihin ml. huono kunto.

 6. Sukulaismies kuoli hieman toista vuotta sitten, hän oli 85-vuotias. Hän ei tupakoinut eikä lätrännyt viinan kanssa (otti kyllä silloin kun otti, mutta aina kohtuudella.) Hän oli hoikka ja liikkui tietääkseni vähintäänkin riittävästi, siis hyötyliikuntaa ja kuntoliikuntaa kohtuudella.
  Hän lähti melko nopeasti, sairaus vei.
  Kohtasin hänet syyskesällä, muutama kuukausi ennen hänen lähtöään. Olin lenkillä rollaattorin kanssa (jalkavian vuoksi). Sukulaismies oli myös lenkillä, tuli vastaan Ruonanojan kohdalla. Pysähdyimme juttelemaan. Sanoin:”Sulla on vissiin paikat ja nivelet kunnossa, kun kävelet reippaasti kuin viidellätoista?” Hän myönsi, ettei hänellä ollut selässä eikä nivelissä häiriöitä. Kertoi että hänellä on jalkapohjiin kasvaneet nastat, sellaiset nystyrät joita ei pysty leikkaamaan. Ja että hän on tehnyt kenkiin reiät nystyjen kohdalle, jotta pystyy liikkumaan. Päivittelin että kaikenlaisia vaivoja meillä ihmisillä pitää olla. Eno naurahti että niinhän se on. Jatkoimme kumpikin matkaa tyyliin että nähdään sitten taas.
  Ei nähty.

 7. Kyllähän kuntoilu on tärkeää ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille, myös henkinen kuntoilu. Ja olisiko Arvo Ylpön ohjeistus sieltä parhaasta päästä. Pitäisi muistaa kohtuus asiassa kuin asiassa.

  Luin vastakkoin taikuri Iiro Seppäsen omaelämäkerran.
  Olin tiennyt, tai luullut että Iiro on menestyvä taikuri, mutta hänen intohimostaan base-hyppyihin en ollut kuullut. Vaarallinen intohimo. Iiron mukaan ikä oli tuonut hänelle tarvittavaa viisautta tämän intohimon suhteen.

  1. Olin Arvo Ylpön 100- v juhlissa. Oli hetki sitten toipunut halkohommista. Otti samppanjalasin käteensä ja piti upean puheen ilman papereita juuri kohtuullisesta syömisestä ja liikunnasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *