… niin, että ei se julkinen terveydenhoito toimi- vai..

Tässä yksi tuttu kohtasi massiivisen slaagin ja jäi henkiin- kun on tuo Meilahtikin vielä olemassa.

Eilen yksi vanha herra kehui entistä kunnanlääkäriä ja omaa yksityistään, kun he osaavat kaiken, mutta tämä julkinen…Kysyin että, missä sinun avosydänleikkauksesi tehtiin? TAYS:ssia ja Sydänsairaalassa, ei täällä kukaan muu  mitään osaa, tokaisi.

Kolmas kertoi, että äärimmäinen fillarointi oli syy hiippaläpän vuotoon. TAYS/ Sydänsairaala hoiti. Voin jatkaa fillarointia.

Ex-kansanedustaja sai massiivisen sydänkohtauksen
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010457166.html

16 vastausta artikkeliin “… niin, että ei se julkinen terveydenhoito toimi- vai..”

 1. Asiasta paljon tiedä ja ymmärrä mutta mitä on se höpinä jota usein kuulee terveysalankin ihmisiltä että Suomessa kun on hyvin satsattu erityissairaanhoitoon niin se jotenkin olisi pois perusterveydenhoidosta että rahanjako olisi tällaisen tilanteen aiheuttanut mikä ei välttämättä olisi optimaalinen

 2. Matin kommenttiin sanoisin. Mielipiteeni perustuu vain ja ainoastaan itsekokemiini tapauksiin; eivät missään nimessä kerrottuihin, luettuihin tms seikkoihin, jotka mielestäni eivät aina vastanne todellisuutta.
  Tyytyväinen asioiden tilaan koen olevani.

 3. Kulmahampaan paikka lohkesi. Soitin pari viikkoa sitten julkiseen hammashoitoon, olisi ollut heti seuraavana päivä aika. Siirrsin sen tälle päivälle. Palvelun tuottaa ostopalveluina yksityiset.
  Oli hyvä ja nopea.
  Merkille pantavaa on se, että lääkärit ovat pääosin
  ”tuontitivaraa” myös tässäkin firmassa.

 4. Ihan vaan esimerkiksi tämäkin. Menneen viikon torstaina tuotiin naapuri helikopterilla Taysiin sydän pysähtyneenä. Lääkärit olivat kuulemma sanoneet, että he kyllä saavat sydämen toimimaan, mutta aivoista eivät osaa mitään toistaiseksi sanoa. Nyt, kuulemma, eilen liikkuu ja puhuu ihan normaalisti. Uskomatonta.

  Minä oikein hyvin tunnen Sydänsairaalan, parikin kertaa siellä leikattu, ei sydämen takia kylläkään. Ne kuulemma vuokraavat niitä leikkaussalejaan Taysille.

  1. Sydänsairaala, Coxa, Fimilab ovat pääomistussuhteiltaan yksityisiä, mutta julkisessa ohjauksessa ja saman katon alla TAYS:sin kanssa.
   Synergia toimii huippulaadulla.

 5. Minulla totesi julkinen lääkäri uniapnean, määräsi hankkimaan kuorsausta estävän hammaskiskon. Soitin SOTEeen, ajan hammaslääkäriltä kiskohoitoon olisi saanut vuoden päästä. Kysyin että kuinkahan pitkään sitten päälle kiskon valmistaminen, vastaus oli että ei voi sanoa, on yksi kiskojen tekijä ja hänkin työskentelee niin että sitä on vaikea ennustaa.

  1. Niin jäi tuosta pois että jos tuon vuoden plus kiskon valmistamisen aikana olisi pumppu pysähtynyt no olisi korkeatasoiselle erityisosaamiselle on tarvetta. Ehkä fiksumpaa tällaisessakin asiassa olisi ollut kunnon perusterveydenhoito.

    1. Kiitos Heikki.
     Henkeni on minulle sen verran kallis että vuoden + sen lisäksi epämääräisen ajan odottamisen sijasta ostin tuon hengityslaitteen (1000 euroa) ja on se osoittautunut oivalliseksi laitteeksi, hyvin nukuttujen öiden jälkeen on päivien vireystila parantunut.

 6. Kuorsaus ei mielestäni liittyne sinällään uniapneaan. Uniapnea on käsittääkseni hengityskatkos, tai sarja niitä.

   1. Tulo Heikin linkki kannattaa lukea huolella ja ajatuksella. Selvittänee enemmän uniapnean ja kuorsaamisen asiayhteyttyä ylipäätään.

 7. Itsellä oli ensi kertaa vuosiin hyvä kokemus yksityisellä – Aavassa kun kävin viikko sitten niin lääkäri kuunteli, tutki, keskittyi, ja hoiti prosessin loppuun asti, eikä jättänyt tyhjän päälle kuten pihlajalinnan tunarit.

  Joskus näinkin.

  1. Kun olen tätä sote- kehitystä seurannut vuosikymmenet tähän päävään saakka, niin toimiihan se, kun siihen sisään pääsee tai osaa sinne mennä.
   Rutiiniverikokeet ja tarkastukset tuloksineen nopeita ja itse nähtävillä tekstiviestein ja omakannassa kattavasti historioineen.
   Jos vakavammin käy ja joutuu soittamaan 112 ja tai 116 117
   palveluun, sekin toimii ja varsinkin se sairaalan sisäinen osaaminen. Tiedot toimenpiteistä yksityiskohtaisesti omakannassa.
   Olen useita sydämeen liittyneitä operointeja kuullut. Tuttavan synnynnäinen hiippaläpän vuoto löytyi, kun kunto vaan ei noussut treenaamisesta huolimatta. Suunniteltiin isoa operointia. Hän kertoi eilen, ettei tehdä mitään riski/ hyöty eivät kohtaa.
   Ongelma ei ole hoitoalassa sisällä, se on huippua. Ongelma on määrällisesti kasvaneessa vanhassa ja nuoressa ikäpolvessa sekä järjestelmässä hallita tätä suurta massaa kustannuksineen. Järjestelmää pitää muuttaa niin, että kaikki osaaminen saataisiin saman kattojärjestelmän alle kuten on TAYS, Sydänsairaala, Coxa ja Fimlabkin ja julkinen ml. ostopalvelu yksityisiltä.
   …ja se työmäärä ennaltaehkäisyyn, kunto, ruoan laatu pillerisaneeraus, luonto jne..

 8. Ylipäätään tämä terveydenhuolto Suomessa käsitykseni ja kokemuksieni suhteen, katsoisin kuitenkin olevan vähintäänkin kohtuullisen hyvässä kuosissa.
  Ainakaan em seikkoihin tukeutuen, ei minulla liene pienintäkään kritiikkiä ko asioiden suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *