Orpo myi kokoomuksen arvot kirpputorilla

 

”Ketään ei jätetä” oli kokoomuksen yksi tärkeimmistä arvoista ennen Orpoa. Mutta Orpon henkilökohtaisten kaluunoiden kokoelmasta puuttui ”pääministeri”. Sen saamisen hinta oli  myydä kokoomus kirpputorilla eniten tarjoavalle. Tarjouksen hinta oli niin halpa, että sen osti romukauppias persut. Kukaan muu arvopuolueista ei sitä halunnut ostaa. Sekin nähtiin, että RKPkin myi omat oravannahkansa pilkkahintaan. KD raamattunsa ja katekismuksensa.

Marinin haamu kummitteli Orpon unissakin. Kepun siltarummut kestivät arvokuljetukset sortumatta. Vihreät kiersivät raikkaita metsäpolkuja pitkin pakoon. Li pani koiranpommeja jokaiselle Orpon polun askeleelle, että kuului. Hjallis ei kaiken kokenutta purtta lätäköhin halunnut siirtää, edes isoilla sponsorirahoilla.

Kirpputorikauppiaalla ei ole tuotteeseensa takuuta, vaan kaikki meni eikä omia takaisin saada koskaan.

—-

Jokaisen kannattaisi käydä lukemassa mitä kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi hallaahoslaisten persuista vuonna 2017. Puheessaan persuista Orpo sanoi seuraavaa:

”Kuten alussa totesin, viime päivinä arvokysymykset ovat nousseet poliittisen keskustelun keskiöön. Reilu viikko sitten yksi hallituspuolueista pani uusiksi koko puoluejohtonsa. Jussi Halla-aho ja hänen tukijansa ottivat haltuunsa koko Perussuomalaisen puolueen johdon. Ensimmäinen analyysi tilanteesta oli, että se ei ole enää sama puolue, jonka kanssa kaksi vuotta sitten menimme Smolnaan ja tulimme sieltä ulos hallituskumppaneina. Hallituksen maltillisen EU- ja maahanmuuttolinjan takuumiehenä ollut puheenjohtaja Soini ja koko johto heitettiin tylysti ulos ja korvattiin Hommafoorumin tukemilla edustajilla.

Siinä jouduttiin peruskysymysten äärelle. Meidän, Kokoomuksen, oli pakko kysyä itseltämme, mikä meidän arvopohjamme on. Onko se sellainen, että voimme olla samassa hallituksessa sellaisen puolueen kanssa, joka on Jussi Halla-ahon ja hänen taustavoimiensa käsissä? Olisimmeko avaamassa ovia hallitusvaltaan Jussi Halla-aholle ja sitä arvomaailmaa edustaville voimille, jotka hänet nostivat Perussuomalaisten johtoon?

Jos muuten jonkun vielä tekee mieli kysyä, mikä se arvomaailma on, kannattaa käydä katsomassa, mitä Hommafoorumilla ihmisistä kirjoitetaan juuri tälläkin hetkellä. Tai millaista palautetta Perussuomalaisista lähteneet ei-halla-aholaiset kansanedustajat ovat viimeisen viikon aikana saaneet. Ministeri Sampo Terho julkaisikin osan tätä palautetta. Sosiaalisessa mediassa huudetaan kuolemaa pettureille, uhataan väkivallalla näitä kansanedustajia ja heidän perheitään.

Se ei ole oikea tapa kohdata toinen ihminen. Se ei ole sivistynyt tapa kohdata lähimmäinen. Eikä se ole kokoomukselle hyväksyttävä tapa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Sellaiselle puheelle, sellaiselle ajatusmaailmalle ei voi olla sijaa siellä, missä päätetään isänmaan ja suomalaisten asioista. Ei ainakaan Kokoomuksen hyväksynnällä. Tämän haluan tehdä aivan totaalisen selväksi.”

https://www.kokoomus.fi/puheenjohtaja-orpon-puhe-periaateohjelmaseminaarissa/

Petteri Orpo myi arvonsa valtapolitiikan takia | Uusi Suomi Puheenvuoro

35 vastausta artikkeliin “Orpo myi kokoomuksen arvot kirpputorilla”

 1. Petetyt lupaukset ja pres sanoi ettei voi puuttua,
  kuitenkin allekirjoitti kansaa jakavan lain?

  1. Tässä taas lakien säätämisjärjestyksen ymmärrys loistaa poissaolollaan.

   1. Niin on Sinulla. Lait säätää Eduskunta ja presidentti allekirjoittaa ja hyväksyy, tai panee udelleen valmisteluun tai jättää kokoaan allekirjoittamatta. Siiloin ne tulevat uudelleen Eduskuntaan hyväksyttäväksi ja voimaan ilman presidenttiä. Presidentti on merkittävä toimija ja mielipide lakien säätämisessä.

 2. Orpo rakennuttaa tunnin junaa Turkuun ja jos huonosti käy Putin pääsee nopeammin länsirajalle?

 3. Eihän Orpo siinä sanaansa syönyt kun sanoi että ei suostu Halla-ahon johtamien persujen kanssa hallitukseen. Persut ei ole Halla-ahon johtama puolue.

  1. On ! Johtajan nimi on vain eri ja ”pekkakin pahempi”.
   …mutta se kokoomus, mikä se on nyt ?
   Persujen käsikassara ja pihdeissä hallituksessa orpopojan pääministeriyteen.

   1. H. K.

    Ehkä Orpolla on kokoomuksen ollessa oppositiossa ollut aikaa perehtyä asioihin ja alkanut nähdä asioita suomalaisesta näkökulmasta.

    Ehkä perussuomalaisen näkemyksen perusteet eivät ole heti ymmärrettävissä. Einsteininkin näkemykset kokivat alussa voimakasta vastustusta.

    En ole Hommafoorumia lueskellut. Näyttää siltä, että se olisi vastareaktio globalistien pyrkimyksille hävittää Telluksen monikulttuurisuus sekoittamalla ja törmäyttämällä kulttuurit keskenään, jolloin eri kulttuureilta häviäisi autonomia.

    Suomen puolueista PS ajaa politiikkaa, joka mahdollistaisi eri kulttuurien säilymisen Telluksella ja eri kulttuurien autonomian.

    Tätä on tavallisen tallaajan aivojen on ollut vaikea ymmärtää. Jotkut ymmärtävät, kuten meikämanne ja tohtori Eero Paloheimo. Toisistamme riippumatta olemme asian ymmärtäneet.

    Itse olen ollut vain Suomessa . Paloheimo on työskennellyt ja matkustellut laajalti ympäri Tellusta ja suree kulttuurien kuolemista ja näivettymistä.

    Mutta tämmöisiä huolia voi olla vain älyä omaavilla. Tavallinen rahvas kotkottelee mitä kotkottelee, älyä vailla kun ovat. Kaikki alistetaan kaupallisuudelle.

    1. Lisää ajateltavaa aivot omaaville:

     Peter Sutherland toimi mm. YK:n ”hyvän tahdon lähettiläänä”. Mielipiteensä oli, että Euroopan maiden pitäisi luopua yhtenäiskulttuureistaan ja siirtyä monikulttuurisuuteen maahanmuuttoa suosimalla.

     No, mikä on ollut tuloksena? Monet maat ovat joutumassa sisällissodan partaalle.

     Venäjällä lienee ymmärretty, että eri kulttuurit tarvitsevat autonomian. Venäjällä on yhtä paljon etnisiä osavaltiosta kuin eeuussa on jäseniä. Lisäksi on etnisiä piirejä ja alueita. Yhteensä liittovaltiosubjekteja on yli 80, joista jokaisella on 2 edustajaa parlamentin ylähuoneessa.

     Liittovaltiosubjektia on oma kielensä ja liittovaltiokielenä venäjä.

     Putin on tehnyt vioittanut tuota rakennetta keskittämällä valtaa Moskovaan. Lisäksi Jeltsinin talousuudistuksen ajoilta juontuva oligarkkivalta on rapauttanut liittovaltiosubjektien asemaa.
     Putin saattaa tarkoituksella tapattaa liittovaltiosubjektien väkeä sodassa. Ehkä Putin haaveilee jo miljoonasta kuolleesta, ehkä ei.

     ——

     Peter Sutherland ei tainnut pyrkiä siihen, että eri kulttuurit taistelisivat keskenään Euroopan maiden rajojen sisällä. Siihen ollaan kuitenkin päätymässä.

     Ihmisten keskinäinen luottamus ja solidaarisuus vähenee, poliisivoimat Suomessakin kaksinkertaistuvat, samoin vankilat.
     Oikeastaan vain PS on pyrkinyt hidastamaan yhteiskuntarakenteen murtumista.
     Älyä omaavat kokevat tuskatiloja pölkkypäiden hallitessa valtakuntaa.

       1. Tuo Heikki Porkka (oikeamedia) vaikuttaa varsin terävältä kirjoittajalta. Miten on jäänyt huomaamatta? Ei taitaisi sopia eduskuntaan, koska luullakseni ei alistuisi puoluekuriin.

        Ehkäpä tutkin kirjoituksiaan lisää.

   2. Orpo lukeutuu nykyään meihin älyä omaaviin. Hän on hiukan hitaampi kuin me, mutta älyä se on hitaampikin äly.

    Orpo ei nähtävästi tahdo Helsinkiin, Turkuun tai Tampereellekaan edes ilotulituksia Berliinin tapaan. Niissä ilotulituksissa palomiehet tarvitsivat turvaajia henkikultansa säilyttämiseksi.

    https://youtu.be/1yUFYckGwuU?feature=shared

    En suosittelisi kellekään menoa Pariisin kesäkisoihin. Onnellinen se urheilija, joka karsiutuu joukosta ja jää sen takia kotimaahan, vaikka Pihtiputaalla.

 4. Jos noista kommenteista hakee ydintä, ne eivät vastaa siihen, miksi kokoomuksella Orpon johdolla on alistuttu/muututtu persujen vankkurien kyditettäväksi persujen tukemiin aatteisiin vaalipuheista huolimatta.
  Vastaus= siirtyminen muiden johdettavaksi, laitaoikeiston kylkeen vain kadonneen johtajuuden ja vallanhimon vuoksi.
  Vaalipetos äänestäjille molempien puolueiden osalta.

  1. H. K.

   Eikö anna vastauksia?

   Orpo on kokenut älyllisiä oivalluksia ehkä hitaasti, mutta nopeammin kuin esimerkiksi sinä.

 5. Miten minusta nyt tuntuukin siltä; hyvä avaus sinänsä mutta esim: ”… Vain älyä omaavat lukekoot sen, muille se on hyödytön. …
  Voisikohan mikään kommentti puoluepoliittisesti enää olla selkeämpi? Markku Savikivi; 20.05.2024 01:48 + saman nimimerkin välittömät aiemmat kommentit.
  Kuten mainitsinkin, avaustakin madaltaa tuo hyvin vahva poliittinen katsantokanta.
  Em seikkoihin perustuen, noin vahvalla puoluepolitikoinnilla ei kyllä sanomaansa selkeäksi saane.

  1. Niin; pitänee kaiketi lisätä, en sitten liene mitenkään ”älyä omaava”, ainakin noihin mainitsemiini kommentteihin perustuen. En sitten kait ole, jos en näinollen ehkä haluakkaan olla.

 6. Kalle ei siis kyennyt ymmärtämään mitään.
  Minähän jo varoitin etukäteen.

  1. Ehkä perussuomalaisilla edellyttää tavallista korkeampaa kykyä ymmärtää kirjoitettua tekstiä. Heikin ja Kallen vastaukset tukevat tätä käsitystä.

   Waltsukin kuluvana vuonna lohkaisi, että PS on eduskunnan intelligentein puolue, nykyään myös oppineisuudeltaan. Minä taas olen vaan tällainen luonnonjahjakkuus. Toki dementia vaanii nurkan takana.

   Vasuristo on jo hukannut älynsä veivin.

 7. Hoittoon M.Savikivi ja pari sähköshokkia korviesi väliin, niin kyllä se ”älysi” siitä tokenee tälle planeetalle. Varota hoitajaa kuitenkin, ettei pururata ala palamaan !
  … niin mikähän blogin aihe olikaan ?

  1. Kannatat himoosi väkivaltaisia vasureita. Mitä hilskutin hilsettä sinulle on tullut korviesi väliin, kun sinusta on tullut Suomen tuhoaja?

  1. H. K.

   Tunnut viihtyvän pöheiköissäsi.

   RKP jatkaneet ALDE -ryhmässä, jossa Torvalds, tuo kympin meppi, on ollut.

   Torvalds on ollut persujen oppi-isiä.

   RKP:n vpj. Torvalds esitti puolueessaan pakkoruotsista luopumista, josta kaltaisesi kiilusilmä pj. Wallin menetti malttinsa.

   Torvalds olisi luopunut fennojen kiusaamisesta ja ehkä kaavaili ruotsalaista asennetta vähemmistökieliin eli ruotsinkielisten yhteiskunnallisten palvelujen turvaamista ruotsiksi.

   Pakkoruotsin tilalle voitaisiin mielestäni maksaa ruotsia osaaville palkanlisää kielitaidosta.

   Maahanmuutossa on Torvaldsilla ja Jörn Donnerilla ollut vaikutusta PS:n näkemyksiin.

   Meillä älyä omaavilla ei ole niin suuria vaikeuksia asioiden ymmärtämisessä kuin meitä tyhmemmillä näyttää olevan.

   https://www.verkkouutiset.fi/a/terrorismi-kehittyy-lahioissa-katsokaa-mita-suomessa-tapahtuu-44254/#89a74150

   1. H. K.

    Meillä älyä omaavilla ei ole vaikeuksia ymmärtää, mitä Torvalds on sanonut. Mutta koska älyä meillä on, niin voimme soveltaa Torvaldsin tutkimuksia omaan aikaamme.

    ”Rajojen sulkeminen ei hänen mielestään ratkaise ongelmaa, koska Euroopassa on jo niin paljon maahanmuuttajia. Ratkaisua kannattaa hakea vaikka Saksasta, jonne turkkilaiset ovat kotoutuneet hyvin.

    Torvalds viittaa tuoreeseen tutkimukseen, jonka mukaan pääkaupunkiseudun alueelliset erot ovat kasvaneet vuodesta 1990 lähtien. Hänen mielestään Suomi muistuttaa 1970-luvun Ranskaa.”

    Rajojen sulkeminen nyt ei siis pysty enää ratkaisemaan ongelmaa Euroopassa. Mutta Suomessa se voisi tilannetta helpottaa.

    Saksan suhteen Torvalds on ollut toiveikkaampi kuin minä, koska T. ei ole huomioinut mahdollista Saksan teollista taantumaa, joka aiheuttaisi mittavan työttömyyden.

    Minä ymmärsin jo kymmenen vuotta sitten, että nykyinen Saksan tilanne oli tuleva ennen pitkää.
    —–
    Harva ymmärtää älyä omaavan tuskaa silloin, kun kaakattavat ääliöt johtavat kansaamme surkeuden tilaan.

 8. Minulla on aavistus, että Pariisin kesäkisoissakin heinä-elokuun vaihteessa saattaisi tapahtua jotain mullistavaa mamurintamalla, jotain Mynchenin 1972 kisoihin verrattavaa.

  Esimerkiksi pari pommia saattaa mossahtaa. Joku kokeilee droonia niissä hommissa?

 9. Otsikko tarkoitti, miksi Orpo myi arvonsa persuille kirpputorilla ?

  Vastaus: henkilökohtainen vallanhimo ja kokoomuksen arvojen rappeuma, aatteen vaatteet = vain raha.
  ”Marinin syy” ja äärimmäinen pelko sekä siihen käärityt valheet muka Suomen
  kurjaakin kurjemmasta taloustilanteesta puettuna yksityistalouden argumenttivaatteisiin.

  Näillä valheilla persut ja kokoomus pääsivät tuhoamaan Suomen maineen, työllisyyden, yritysinvestoinnit ja kotitalouksien ostovoiman yhdessa vuodessa.

  1. Orpo on ajatteleva inehmo ja yrittää pysyä kiinni ajassa.

   Kokoomuslaisuus ei sulje pois isänmaallisuutta. Toisin on marxilaisuudessa. Marxilaiselle isänmaallisuus on kapitalistien keksintöä ja väärää ajattelua.

 10. Isänmaallisuus = krumeluuri, josta aivan hiljattain erääseen avaukseen kirjoitinkin.
  Omalta kohdaltani sanoisin; olen Suomessa syntynyt, suomen kansalainen ja nämä kaksi asiaa yhdistettynä, tärkeitä minulle.
  Suomalaisia toki on myös muualla syntyneissä vaan eivät välttämättä muodosta mainitsemiani kahta perusasiaa. Sitten on Suomessa syntyneitä mutta eivät Suomen kansalaisia tai omaavat kaksoiskansalaisuuden, jota en oikein sulata. Mielestäni suomalaisen tulisi olla mieluiten Suomessa syntynyt ja omata Suomen kansalaisuus; tällöin suomalaisen sitoumus Suomeen olisi vahvempi.
  No, meillähän on lukuisia vapauksia, oikeuksia ja kuitenkin myös erinäisiä velvollisuuksiakin.
  Elämme vapaassa itsenäisessä maassa ja hyvä niin.

 11. Suomalainen isänmaallisuus ilmenee samaistumisella suomalaisuuteen. Syntyperäiselle samaistuminen on helpompaa.

  Muualla syntyneelle ei samaistuminen ole kuitenkaan mahdotonta.

  1. Hyvä työntekijä samaistuu siihen yritykseen, minkä hyväksi työskentelee. Hyvä, jos yrityksen johtokin näin tekee.

   Marxismi lietsoo vihaa yrityksen omistajia kohtaan. Tällaiset työntekijät kannattaisi muiluttaa kilpailevaan yritykseen tai ulkomaille, ellei sitten peräti toiselle planeetalle.

   1. …niin, että suomalaisuuden ainoa kriteeri on
    ”perussuomalainen” kun puolueen nimessä lukee suomalainen.
    Mutta tuo ”perussuomalainen” on joku myrkkyä levittävä tuontirotu ja vieraslaji.

    1. Rikkaruohojen kitkentä voi olla parempi ratkaisu kuin myrkytys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *