Alex imperialistisesta Venäjästä – täyttä asiaa

Kokoomuksen Verkkouutisissa kerrotaan mitä Alex Stubb sanoi Putinin Venäjästä Ruotsin TV:lle. Suosittelen lukemaan sen artikkelin kokonaan, lainaan tähän pätkän:

”Presidenttiehdokas Alexander Stubbia haastateltiin maanantaina Ruotsin SVT Agendalla (24:00). Stubb totesi varoittaneensa Venäjän linjan muuttumisesta 2008 Georgian sodan myötä.

– (Vladimir) Putin on holtiton. Hän on aggressiivinen. Hänen Venäjänsä on imperialistinen. Hän ei tunne rajoja. Hän on itse asiassa sitä mieltä että Venäjällä ei ole rajoja, Alexander Stubb sanoo SVT:lle nähneensä.

– Se on ymmärrettävä Putinista. Ainoa mitä hän itse ymmärtää on tietysti voima ja valta. Siksi meillä on niin vahva puolustus Suomessa ja siksi olemme nyt mukana Natossa.”

Lähde: https://www.verkkouutiset.fi/a/alexander-stubb-ruotsin-tvlle-vladimir-putin-on-holtiton

 

19 vastausta artikkeliin “Alex imperialistisesta Venäjästä – täyttä asiaa”

  1. Jussi on ollut oikeassa monesti aiemmin ja on edelleen, käy juuri niinkuin Jussi sanoo:

    ”Jussi Halla-aho on Venäjän historian sekä venäläisen kulttuurin asiantuntija. Sitä myötä hänen ajatuksensa naapurista ovat terveen kyynisiä. – On vaikeaa löytää perusteita optimismiin, mitä tulee Venäjän tulevaan kehitykseen, presidenttiehdokas pohti Ilta-Sanomien Vaalimessuilla. Seuraavaksi Venäjä saattaa ottaa aseekseen Suomessa asuvat kaksoiskansalaisensa.”

    ”– Uskon, että on vain ajan kysymys, milloin Venäjällä päätetään, että Suomessa asuvat Venäjän kansalaiset kaipaavat Venäjän suojelua.”

    Lähde:
    https://www.suomenuutiset.fi/presidenttiehdokas-jussi-halla-aho-on-vain-ajan-kysymys-milloin-venajalla-paatetaan-etta-suomessa-asuvat-venajan-kansalaiset-kaipaavat-venajan-suojelua/

    Ja sitten tapahtuu. Näin tulee käymään.

    1. Mutku.

      Vaan mitä mieltä olet Alexin ulostulosta?

      Onko Halla-aho sanonut että hän ei presidenttinä pitäisi mitään yhteyttä Venäjään? Alex on sanonut, että hän ei onnittelisi Putinia Putinin vaalivoiton tapauksessa – eikä ottaisi vastaan Putinin puhelua, jossa Putin haluaisi onnitella Stubbia Stubin vaalivoiton tapauksessa.

      1. Kyllä on Jussi sanonut ettei sinne välejä enää tehdä, taisipa sanoa että 1200 vuotta on ollut imperialistinen ja on seuraavat 1200 vuotta, jotain tuohon tyyliin.

  2. ” Ulkoministerinä toimiessaan 2008 Alexander Stubb piti puheen Carnegie Endowment for International Peace -ajatushautomon tilaisuudessa, jossa hän toteaa olevansa todellinen Euroopan federalisti ja haluavansa nähdä EU:n muuttuvan supervallaksi.

    Samassa puheessa hän väittää tietyillä jäsenmailla olevan pakkomielle “kansallisvaltionostalgiaan” ja että “vaihtoehtoja Euroopan yhdentymiselle ei ole”.

    ”EU on mun juttu”

    Helsingin Sanomien haastattelussa 2006 Stubb toteaa eduskuntavaaleihin ehdolle asettumisesta seuraavaa: “EU on mun juttu. En edes itse äänestäisi itseäni kansallisissa vaaleissa.””

    https://www.suomenuutiset.fi/ps-nuoriso-paheksuu-stubbin-vahattelevia-lausuntoja-suomen-itsenaisyyden-merkityksesta/

    1. Minusta kannattaisi kiinnittää huomiota puheisiin 23.2.2022 jälkeen.

      Sitäpaitsi EU-politiikka kuuluu pääministerin tontille – ei presidentin tontille.

      1. Presidentin valtaoikeudet eivät ole kirkossa kuulutettuja, ne voivat jopa kasvaa. Siitä pitää huolen, kun uusi joko Stubb tai Haavisto astuu remmiin.
        Ja tämä kahjo orpo epäonnistuneena kansan hajottajana ns. pääministerinä saa hävitä kuin pieru saharaan.

        1. Jaha, että Suomessa tuleva presidentti laajentaa omia valtaoikeuksia 🤣🤣🤣

          1. Jos niin ymmärrät, ymmärrät väärin niin kuin pääasiassa haluat kaiken ymmärtää. Ja tästähän taas alkaa pilkkujen nussiminen oiken ja väärin päin.

            1. Niin sinä kommentissani esität, mutta nussi sinä pilkkujasi ihan rauhassa muuta et ole tainnut saadakaan aikoihin.

          2. Onhan moni vasuri näyttänyt toivovan, että PS kaappaisi itselleen diktaattorin vallan, kun PS:n vaalitavoitteet eivät ole toteutuneet.

    1. Pitää kyllä todeta, että kun laittaa lauseeseen tolkun suomalaiset ja linkittää perään Tuomaalan tekstiin., niin jonkinasteinen höyrypäisyyden uusi kliimaksi on saavutettu.

    1. Minulla on, sorry vaan Marko, vihreä kortti ! En kuulu mihinkään ns. punaiseen järjestelmään, mutta arvostan yhteiskunnallisesti katsoen sosiaalista oikeudenmukaisuutta, mitä tämä kahjo hallitus pelkää kuin mustaa ja yön pimeää saati punaista korttia !

      1. Kommenttisi huomioon ottaen olet kyllä lähinnä punademu, joka haluaa kieltää demokratian eri mieltä olevilta ja puolustelet mm. al-holin asiassa rikoksia tehnyttä Haavistoa samalla, kun syyttelet Halla-ahoa sen suhteen rikoksista Tuomaalaan vedoten.

  3. Kun olen kokoomuslainen, niin olen vaaleissa äänestänyt kokoomuslaisia jos suinkin mahdollista.

    Joskus presidentinvaalien toisella kierroksella ei ole ollut mahdollista äänestää kokoomuslaista, joten olen sitten äänestänyt parempaa. Siten on esimerkiksi Elisabeth Rehn saanut ääneni.

    Näissä presidentinvaaleissa kokoomuslainen Alex on omasta mielestäni ehdottomasti paras ehdokkaista Suomen presidentiksi.

    Ei minulla olisi kuitenkaan mitään ongelmaa äänestää vaikkapa Halla-ahoa toisella kierroksella, jos Alex ei olisi valittavissa.

    Mitään punaisia, tai vihreitä, jotka ovat vihreiksi naamioituneita punaisia, en voisi missään tapauksessa äänestää. Kepu taas suometettiin Kekkosen aikana ihan perusteellisesti, eikä se ole vieläkään päässyt eroon suomettumisesta, joten kepulin äänestäminen olisi äärimmäisen vaikeaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *