En voisi missään nimessä äänestää

Kokoomuksen Verkkouutisissa on artikkeli tutkimuksesta jossa kysytään ketä ehdokkaista et voisi missään nimessä äänestää, suosittelen tutustumaan:

https://www.verkkouutiset.fi/a/mt-heita-suomalaiset-eivat-voisi-missaan-nimessa-aanestaa

Itse en voisi kuvitella missään tilanteessa äänestäväni ketään punaisia (mukaan luettuna vihreät).

Suomalaisten inhokki on tutkimuksen mukaan Halla-aho. Se ei yllätä minua ollenkaan. Itse voisin äänestää Halla-ahoa ennemmin kuin ketään punaista (mukaan luettuna vihreät). Jos viimeisellä kierroksella olisi vain ne vaihtoehdot olemassa.

32 vastausta artikkeliin “En voisi missään nimessä äänestää”

 1. ”Vähiten vastustusta puolestaan saa osakseen Olli Rehn (kesk.), jota ei äänestäisi yhdeksän prosenttia vastaajista. Toiseksi sovinnaisin ehdokas on kokoomuksen Alexander Stubb (15 %), ja kolmanneksi vihreiden Pekka Haavisto (24 %.) ”

  — Hyvin samanlainen kokemus minullakin Ylen tenttejä seurattuani. Mika Aaltolan tosin koin itse neutraalimmaksi kuin mitä ihmiset tuttavapiirissäni, jotka häntä kritisoivat voimakkaasti.

 2. Minä äänestäisin Li:tä, jos en olisi jo äänestänyt muuta humanistia kuin häntä, mitä en unissanikaan äänestäisi.
  Li on älykkäin, älyn laajassa merkityksessä ja sanavalmein.
  Rehn kakkosena, kun ykkönen meni jo.
  Thrialton taas vie energian vääriin lihaksiin, kun testosteronilla
  olisi parempiakin kohteita, pää köyhtyy ja hölskyy.

  1. Lii tukee äärinationalistista, äärifasistista, naisia, lapsia ja sairaalapotilaita ihmiskilpinään käyttävää Hamas’ia, joka kidutti ja murhasi poliittisia vastustajiaan Fatah-puolueessa.

   Hamas vastustaa kahden valtion ratkaisua ja on yrittänyt vuosikausia saada aikaan sodan, missä Israel hävitettäisiin. Vihdoin ääriperverssi hyökkäys Israelin puolelle sai aikaan sodan, joka tuhoaisi Gazaa siinä määrin, että se provosoisi laajan sotarintaman Israelin valtion hävittämiseksi.
   Lii kannattaa ”toisenlaista väkivaltaa”.
   ——
   Lii on presidenttiehdokkaista ilman muuta vaarallisin, epätasapainoisin, sotahulluisin.

   Minulle tuottaa tuskaa kuunnella Liin mölinää ja katsella tuon noita-akan elekieltä.

  2. Lii tukee äärinationalistista, äärifasistista, naisia, lapsia ja sairaalapotilaita ihmiskilpinään käyttävää Hamas’ia, joka kidutti ja murhasi poliittisia vastustajiaan Fatah-puolueessa.

   Hamas vastustaa kahden valtion ratkaisua ja on yrittänyt vuosikausia saada aikaan sodan, missä Israel hävitettäisiin. Vihdoin ääriperverssi hyökkäys Israelin puolelle sai aikaan sodan, joka tuhoaisi Gazaa siinä määrin, että se provosoisi laajan sotarintaman Israelin valtion hävittämiseksi.
   Lii kannattaa ”toisenlaista väkivaltaa”.
   ——
   Lii on presidenttiehdokkaista ilman muuta vaarallisin, epätasapainoisin, sotahulluisin.

   Minulle tuottaa tuskaa kuunnella Liin kraakkumista ja katsella tuon noita-akan elekieltä.

   Supon pitäisi vähän seurailla.

  1. Marko, minulla ei ole minkäänlaista intressiä käyttää päiviäni roskalehtien tai loputtoman uutisroskan pyörittelyyn.

   Jos ja kun sinulla on tällainen harrastus, niin anna mennä vaan.

  2. Marko minulta löytyy kotikirjahyllystäni Janne Seppäsen sekä Esa Väliverrosen kirjoittama, Vastapainon kustantama kirja, joka käsittelee sitä, mitä ”mediayhteuskunnaksi” kutsutaan.

   Se on ollut ihan mielenkiintoista luettavaa.

  3. Se, että jokainen asia ja ilmiö politisoidaan alatyyliseksi punademutteluksi ja vastakkainasettelun kautta tapahtuvaksi riitelyksi ei edistäne minkäänlaista yleissivistävää päämäärää minkään värityksen kannalta.

  4. Tutkimuksen ”pihvi” ei ollut suinkaan ketä kannatetaan eniten, vaan ketä vastustetaan eniten.

   Halla-ahoa vastustettiin tutkimuksen mukaan ehdottomasti eniten.

   1. ”Eniten mainintoja sai perussuomalaisten ehdokas Jussi Halla-aho, jota 46 prosenttia suomalaisista ei äänestäisi missään tilanteessa.

    Halla-ahoa voi syystä kutsua suomalaisia jakavaksi ehdokkaaksi. Torstaina julkaistussa kyselyssä hän sai ehdokkaista myös kolmanneksi eniten kannatusta presidentiksi.” (MT)

    Eipä niin, vastustetaan eniten mutta on myös top 3 listalla kannatetaan eniten.

    Erikoista on että vielä syksyllä ylivoimaisesti tilastoja johti Haavisto, taitaa Haavistolle käydä kuten Väyryselle, ikuinen kakkonen jos sitäkään, mutta pressaa siitä ei tule.

    1. Jussin vastustuksesta lienee joukkopsykoosin piirteitä, jotka oireet ehkä helpottavat.

     Tartsan ”Suomi kuuluu kaikille” saattaisi aiheuttaa hepulia vieläkin.

 3. Kun presidentinvaali on ennen kaikkea henkilövaali niin toivottavasti itse kukin arvioi kutakin ehdokasta omista lähtökohdistaan, omilla työkaluilla, joita on elämän aikana itselleen kerryttänyt.

  Rautakoura , farmaseutti, lukion lehtori , persvakoduunari, pappi tai poliisi, kaikki näkevät ehdokkaat ja heidän persoonansa eri tavalla, mutta yksikään ei väärällä tavalla

  Näin ollen itse sulkisin kokonaan mahdottomana äänestää kolme ehdokasta Haavisto, Andersson ja Harkimo ja korostan, että asialla ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa, ei vähääkään.

  1. Harkimosta pitää lisätä se, että jos joku ehdokkaista tuntee itsensä niin se on kyllä Hjallis.

  2. Politiikkaa käytännössä tehtäessä (vaikkapa Eduskunnassa), asia kuin asia arvioidaan loppujen lopuksi akselilla oikeisto-vasemmisto.

   Esimerkiksi verotus: oikeisto haluaa alentaa veroastetta esimerkiksi työn verotusta keventämällä; vasemmisto taas haluaa lisää veroja, paisuttaa julkista sektoria vasemmistolaisilla – vastustaa tuloveron alentamista.

   Oikeiston väri voisi Suomessa olla sinivalkoinen – vasemmisto on luonnollisesti punainen. Vihreät ovat vihreiksi naamioituneita punaisia.

 4. En voisi äänestää Li Anderssonia koska hänessä on niin syvässä vasemmistolainen politiikka että en millään voi uskoa että hän valittuna olisi koko kansan presidentti vaan Tarja Halosen työn jatkaja, ehkä jopa vielä kiivaampi. Herkempi ihminen pystyy aistimaan Vasemmistoliiton liepeillä viipyilevän sosialismin kalvaan varjon.
  Niinistössä valtaosa suomalaisista on nähnyt omin silmin että oikeistolaisesta voi tulla syvien rivien suosikki.

  1. Matti: ”Herkempi ihminen pystyy aistimaan Vasemmistoliiton liepeillä viipyilevän sosialismin kalvaan varjon.”

   Vasemmistoliitto on nimensä vaihtanut kommunistinen puolue. Toki harhautusmielessä on ollut myös esimerkiksi SKDL, mutta kyllä sekin porukka on nimenomaan kommunisteja.

 5. Ehdokkaissa on muitakin ihan hyviä porvariehdokkaita Alexin lisäksi. Esimerkiksi Sari on hyvä tyyppi, mutta ei mitään mahdollisuuksia edes toiselle kierrokselle.

 6. AfD:n kummi, kaima, veli ja sisar persut, joita ollaan kieltämässä Saksassa.
  Täällä toisella palstalla yksi persu on jo pannut kovat piippuun ja nimitellyt kiihkossaaan itseään verivalkoiseksi ja tappelee itseään facisitia vastaan.
  On tämä politiikka mennyt veriin.

 7. Niin, että Saksassa kielletään 20-30% kannatusta useilla alueilla keräävä puolue ihan tuosta vaan, kun muutama promille saksalaisista osoittaa mieltään?

  Taitaa Saksan perustuslaki tehdä lopettamisen verrattain vaikeaksi ja Ellen väärin muista niin asiasta taitaa olla ennakkotapauksiakin.

   1. Joopa joo…

    Etkös sinä ole myös asiantuntija Saksan suhteen, joten kyllä asia siten varmasti niin on kuten esität.

   2. H K

    ”On siellä kielletty natsitkin, mikä ettei persu- veljiä ?”

    PS ei ole sosialistipuolue. Heikillä aukkoja sivistyksessä?

    Mahtaneeko muistella kaiholla Saksan Punaista Armeijakuntaa, joka päätti päivänsä vankilassa?

    Ehkä Heikillä on kotona muistohuone palestiinalaisterroristeille, jotka taannoin pilasivat olympiatunnelmaa Saksassa v. 1972?

   3. H K

    RKP:n sukulaispuolue eli PVL on jo Suomessa kielletty.

    PVL julisti vähän liikaa valkoisen rodun ylivaltaa freudentalistien tapaan. Heikilläkin lieviä taipumuksia samaan suuntaan, koska yrittää pistellä keltaisen rodun fennoja alta lipan.

 8. Nyt Alex on mennyt kampanjassaan kielletylle alueelle käyttäen kenraalin kuvaa mainonnassaan?
  Onko hän ajattelematon / oman edun tavoittelija?
  Presidentiltä vaaditaan harkintakykyä.

  1. Stubb ei ole mennyt mitenkään kielletylle alueelle kuvan käytön suhteen ja tämän on puolustusvoimat vahvistanut.

   Epätoivoisia yrityksiä.

  2. Kaikki kivet on käännettävä yrityksissä mollata epämieluista ehdokasta, tätä herkkua saavat kokea ihan kaikki ehdokkaat tasapuolisesti

 9. Tämähän tulee sitten menemään niin että luultavasti ensimmäisellä kierroksella viimeisessä mutkassa on järjestys 1. Stubb 2. Haavisto 3. Halla-Aho

  Toisella kierroksella mutkan jälkeen voittoon ajaa Stubb ja Haavisto jää taas kakkoseksi.

  Näinollen toisen kierroksen äänen saa Stubb.

  1. Jos kalluppia ei ole käsitelty Jussin vastustajien yllyttämiseksi vaaliuurnille, niin kallupin perusteella tehty roknoosi ennustaa Jussin olevan selvä ykkönen 1. kierroksella. Niin jyrkästi nouseva on käyrä kilpailijoiden käyrien lerpahtaessa.

 10. Kunnallisvaalihassuttelussa tästä johdettua käänteistä äänestämistä voisi vaikka kokeillakin. Ne konklaavit ovat enivei täynnä idiootteja, joiden hommat arpakuutiokin hoitaisi paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *