Mielenterveys

Yli 100 000 tuhatta pitkällä mieleterveys-saikulla?
Työoloja kiristetään entisestää?
Työpahoinvointi lisääntyy.
Lakkoilu lisääntyy.
Kansa jakaantuu kahtia.
Meillä on työvoimapula.
Työntekijöitä irtisanotaan.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mielenterveysongelmat-veivat-jo-yli-100-000-suomalaista-viime-vuonna-pitkalle-sairauspoissaolojaksolle/8860168#gs.3tbdcl
– MTV-uutiset asialla.
Elin tyelämässä aikaa jolloin heikoimmatkin vietiin eteenpäin työnlaidassa eikä väkeä irtisanottu. Ei ollut mielenterveys-saikkulaisia.
Olin työelämässä, kun taloon tuli saneeraaja ja sanoi ensitöikseen, että täällä on pitkäaikaista vanhaa porukkaa joten nyt pitää saada aikaan vaihtoa. Pääsin/jouduin siinä sitten vaihtoon työttömyyseläkkeelle. Taloon jäi puolet porukasta niitä nuorempia joille sanottiin että saatte jäädä jos teette myös irtisanottujen työt! Sitten tuli työnjohto jonka tehtävänä oli usuttaa työntekijät heikoimpien kimppuun ja nyt saamme nauttia niitä hedelmiä?

4 vastausta artikkeliin “Mielenterveys”

 1. Sellaista aikaa jolloin ei olisi ollut irtisanomisia tai sairauslomia mielenterveys syistä, ei ole ollut.

  Epäsosiaalinen median sulkeminen muutamaksi kuukaudeksi auttaisi todella monia, eikä maksaisi yhtään mitään.

 2. Olin työeälämässä 40 vuotta eikä kohdalle osunut irtisanomisia.
  Näin työelämässäni myös heikoimpia jotka vietiin mukana eikä heitä irtisanottu.

  1. Se, että kohdallasi ei sattunut, ei suinkaan tarkoita, etteikö niitä olisi ollut.

 3. Esitänpä oman teoriani miksi mielenterveyssyistä johtuvat sairauspoissaolot ovat lisääntyneet.
  Ensiksikin, niitä diagnosoidaan herkemmin ja jos töissä tai kotona tulee mielipahaa niin jäädään sairaslomalle murehtimaan. Ikäänkuin se parantaisi asiaa, monesti voisi olla parempi vaan pakottautua sinne töihin niin saisi muutakin ajateltavaa. Sairaslomaa näyttää saavan helposti ja sitä käytetään itsekkäästi hyväksi, töissä olevat sitten joutuvat kovemmalle kun joku istuu kotona päivittämässä Instagramia.
  Toinen syy on taitamaton johto joka ei arvosta työntekijöitä vaan keksii sen riesaksi kaikenlaista työtä haittaavaa ”uudistusta”. Jos työntekijä kokee, ettei voi tehdä työtään kunnolla, hän menettää motivaationsa. Sitten työssä käydään vain rahan takia ja hyvin vastenmielisesti. Siitä voi seurata masennusta ja kun työntekijä keksii, että sitä kautta voi saada vapaata työhelvetistä niin miksi hän ei sitä käyttäisi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *