Kertaus Suomen historiaan – punakapina 1918

Historiaa on tosiaankin syytä tuntea tarkasti. Vanhan hyvän sanonnan mukaan: kansalla, joka ei tunne historiaansa, ei ole myöskään tulevaisuutta.

 1. Suomi oli Venäjän miehittämänä ja sortamana Venäjän hyökkäyssodan seurauksena:

https://jput.fi/Suomen_sodan_alku.htm

 1. Suomalaiset aktivistit kyllästyivät Venäjän sortotoimenpiteisiin ja pakkovenäläistämiseen. Syntyi Jääkäriliike – karkeasti 2000 suomalaista miestä lähti opettelemaan sotataitoja Saksaan, jotta Suomi saadaan itsenäiseksi valtioksi.

 

 1. Suomi oli demokratia jo ennen itsenäistymistä:

https://jput.fi/Suomi_oli_demokratia.htm

 

 1. Suomi itsenäistyi itsenäisyysjulistuksella. Eduskunta hyväksyi itsenäisyysjulistuksen 6.12.1917 äänin 100/88 sosialistien vastustaessa.

 

 1. Venäjä ei vetänyt miehitysjoukkojaan Suomesta Suomen itsenäistyttyä, sillä Leninin tarkoituksena oli tehdä Suomesta osa Neuvosto-Venäjää.

https://jput.fi/Venalaiset_joukot_Vapaussodan_alussa.htm

 

 1. Päinvastoin Venäjä yllytti suomalaisia punaisia nousemaan kapinaan vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan:

https://jput.fi/Venaja_yllytti_suomalaisia_punikkeja_nousemaan_kapinaan.htm

 

 1. Venäjä aseisti punakapinalliset ruhtinaallisesti:

https://jput.fi/Venaja_aseisti_kapinalliset.htm

 

 1. Suomen hallitus/eduskunta perustivat Suojeluskunnista Suomelle Suomen Armeijan kenraali Mannerheimin johdolla:

https://jput.fi/Suomen_armeija_ja_ylipaallikko.htm

 

 1. Suomi joutui aloittamaan Vapaussodan Venäjää vastaan, jäädäkseen itsenäiseksi valtioksi:

https://jput.fi/Suomi_aloitti_Vapaussodan_Venajaa.htm

 

 1. Vapaussodan aikana osa suomalaisista punaisista nousi SDP:n johdolla aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista Hallitusta vastaan:

https://jput.fi/Punaiset_aloittivat_aseellisen_k.htm

 

 1. Se kapina sodan aikana oli raskain mahdollinen rikos – maanpetos. Suomen laillisen hallituksen julistus 1.2.1918:

https://jput.fi/Suomen_senaatti_010218.htm

 

Linkit ovat minun puhtaalle kotisivulleni – niitä ei tarvitse pelätä, paitsi jos pelkää historiallista totuutta pitkin suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein.

42 vastausta artikkeliin “Kertaus Suomen historiaan – punakapina 1918”

 1. Juuri tälläkin hetkellä on SDP Antti Lindtmanin johdolla nousemassa barrikadeille estääkseen Suomen hallituksen muutokset jossa yritetään muuttaa Suomen kurssia karikoilta pois.

  Hulluinta tässä on se että suomalaisista enemmistö on tämän hallituksen halunnut, sekä mm presidentinvaaleissa nähtiin että punaisten puolella (Jutta Urpilainen) oli vain reilu 4% kansasta.
  Silti nämä punaiset haluaa ottaa vallan.
  1918 Vapaussodassa suomalaisista 3% oli punaisten puolella, luku versus viime vaalit (presidentinvaalit) on hyvin lähellä toisiaan. Sattumaa…

  SDP pelaa vaarallista peliä kun samaan aikaan Venäjä käy hybridisotaa suoraan Suomea kohtaan sekä keväällä on varmuudella odotettavissa itärajallamme jonkinlainen ”rajakahakka” kolmansista maista työnnettävien ”pakolaisten” toimesta (FSB operaation takana).

  Presidentti Niinistö painotti yhteistyöhön ohi puoluerajojen. SDP Antti Lindtmanin johdolla on päättänyt ryhtyä ”kapinaan”…yhteistyö ei kelpaa.

  1. On jännää, että Suomen NATO-jäsenyys sentään hyväksyttiin lähes yksimielisesti. Ukrainan sota avasi monien silmät NATOn suhteen.

   Taloudessa ja työmarkkina-asioissa tarvitaan vastaava käänne kuin NATO-jäsenyyden suhteen. Mutta kaitpa se syntyy vasta ”konkurssin” kautta. On aivan käsittämätöntä, että välttämättä tarvittavia uudistuksia ei saada Suomessa tehtyä kuin vain ”veitsi kurkulla” – siis oltava uhka, että kaula leikataan poikki.

 2. Suomessa oli vuoden 1918 alussa vapailla vaaleilla valittu Eduskunta ja laillinen Hallitus – aivan kuen on nytkin vuonna 2024.

  Vuonna 1918 osa suomalaisista punaisista nousi aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista Hallitusta vastaan – siitä oli hyötyä imperialistiselle Venäjälle.

  Vuonna 2024 punaiset alkavat taas ”hyppimään silmille”. Ne on syytä pistää ajoissa kuriin, eikä odottaa vielä pahempaa. Punaisten toiminta on taas hyödyllistä imperialistiselle Venäjälle ja haitallista Suomelle ja suomalaisille.

  1. Epäsopua lietsovat tällä hetkellä demut ja demujen johtama ay-sakki.

   1. Antti tippuu vielä jakkaraltaan. Hänen aiheuttama lasku Suomelle alkaa olla jo nyt miljardi luokkaa.

    Antti ei tiedä kuinka syvälle se sotkee itsensä suohon…

    1. Tämä hallitus jääräpäisyydessään ajaa Suomen syvimpään alhoon ja velkakierteeseen vain omasta syystään kurjistamalla heikommilta ihmisiltä elinolot.
     Kun he, ei hallitus eikä eduskunta voi sitä estää, koko työvoima estää sen.

     sen.

   2. Juuri näin asia on.

    Suomessa on vapailla vaaleilla valittu Eduskunta ja laillinen Hallitus, joka yrittää hallitusohjelman mukaisesti:
    – vähentää aivan hirvittävää velkaantumista;
    – parantaa Suomen kilpailukykyä, että saataisiin vientituloja ja investointeja Suomeen;
    – saada työttömyyskortistossa vetelehtiviä työkykyisiä töihin, se olisi työttömien itsensäkin etu;
    – irtisanomissuojaa heikentämällä saada yritykset palkkaamaan lisää työvoimaa, se olisi myös irtisanottavan etu, saisi saisi helpommin uuden työpaikan.

    Vaan punaiset yrittävät saada Suomen nurin – se ei ole Suomen, eikä Suomen kansan etu – vaan imperialistisen roistovaltion Venäjän hyödyksi toimimista.

    1. Kysyn vielä, mitkä punaiset ?Ei, vaan äärioikeistolainen Suomen hallitus, jossa heikko kokoomus on narutettu ääripersujen köyteen saada Suomi sekaisin.
     Tätä hallitusta ei tarvita sotkemaan Suomen hyvää mainetta niin työntekijöille kuin työnantanajille. Hallitus pitää heittää helvettiin sotkemasta sitä, mitkä keskenään työnantajat ja työntekijäjärjestöt voivat sopia keskenään.
     Niin kuin on totta , ex- hallituspuolueet saivat suuremman äänimäärän kuin ex- oppositio.
     Ei myöskään RKP:n perse kestä enää merivettä. Ans katsoa, kuinka kauan. Henrikssoninkin luottamus on kiikun kaakun.
     …ja tällainen sakki keikuttaa Suomi-venettä ?

     1. Suomessa on laillinen hallitus joka nauttii vapailla vaaleilla valitun Eduskunnan luottamusta ja toimii hallitusohjelman mukaisesti, kuten pitääkin.

      Sen sijaan nimenomaan punaiset, mukaan luettuna Ay-mafia hyökkäävät ulkoparlamentaarisin keinoin, Suomea vahingoittaen, laillisen hallituksen kimppuun.

      Ay-mafia on murstattava ja punaiset lyötävä ”maan rakoon” aiheuttamasta vahinkoa Suomelle ja hyödyttämästä imperialistista roistovaltiota Venäjää:
      https://jput.fi/Imperialistinen_Venaja.htm

 3. Suomen Hallituksen ja Eduskunnan on erittäin nopeasti saatava voimaan poliittiset lakot kieltävä laki. Ihan kokonaan kieltävä, eikä vesitetty, jota hallitus ajaa.

  Laittomista lakoista pitää säätää ja tuomita erittäin suuret sakot (miljoonia euroja) ja täysimittaiset vahingonkorvaukset.

 4. Huomattakoon, että vuoden 1918 punakapina oli Sosialidemokraattisen puolueen johtama:

  SDP:ssä valta vallankumouksellisille

  Kaikki suomalaiset sosiaalidemokraatit eivät suinkaan kannattaneet kapinaan nousua, mutta vallankumousta haluavat saivat vallan puolueessa.

  26.1.1918 iltapäivällä SDP:n toimeenpaneva komitea päätti liikekannallepanosta ja vallankumouksen aikataulusta. Toiminta päätettiin aloittaa 27.1 klo 22. Onneksi tieto kumoushankkeesta oli kuitenkin vuotanut, joten Suomen laillisen hallituksen jäsenet joko matkustivat Vaasaan tai piiloutuivat. Siten hanke senaattoreiden vangitsemiseksi epäonnistui.
  Vallankumousjulistus allekirjoitettiin 27.1.1918

  Vallankumousjulistus Suomen kansalle.

  Suomen työväenluokan suuren vallankumouksen hetki on lyönyt.
  Tänä päivänä on pääkaupungin työväki uljaasti kukistanut sen synkän harvainvallan päämajan, joka alkoi verisen sodan omaa kansaansa vastaan.
  Rikoksellisen senaatin jäsenet valmistelivat maan pääkaupungissakin inhoittavaa veljesveren vuodatusta ja salakavalaa hyökkäystä Suomen järjestäytyneen työväen kimppuun. Samalla he tekivät itsensä syypäiksi niin julkeaan valtiopetokseen, että pyysivät vieraiden valtioiden monarkistisia hallituksia lähettämään murhajoukkoja Suomen työtätekevää kansaa teurastamaan. Koko kansamme vapaus ja elämä oli täten suuressa vaarassa.
  Nyt on lahtarisenaatilta otettu valta pois. Sen rikoksellisen jäsenet olemme määränneet vangittaviksi, missä ikinä heidät tavataan, sillä vankilassa olisi aikoja sitten ollut sellaisten kansan vihollisten paikka.
  Kaikki valtiovalta on päätetty ottaa tämän maan työtätekevän kansan omiin luotettaviin käsiin.
  ——
  Sosialidemokratien Puoluetoimikunnan valtuuttamana Suomen työväen vallankumouksen korkeimpana elimenä me nyt julistamme, että
  kaikki vallankumouksellinen valta Suomessa nyt kuuluu järjestyneelle työväelle ja sen vallankumouselimille.
  Maan sosialidemokraattinen v a l l a n k u m o u s h a l l i t u s muodostetaan nyt heti. Sen jäsenistä julkaistaan tieto ensi tilassa.
  —–
  Työväen vallankumous on ylevä ja ankara. Se on ankara röyhkeille kansan vihollisille, mutta avulias turva kaikille sorretuille ja puutteenalaisille.
  Luottakaa työväen vallankumouksen voimaan! Sen on vielä toisilla seuduilla taisteluja tehtävä. Mutta vastustamattomasti se vie nyt lippunsa voittoon!
  Uskomme varmasti, että työtätekevän kansamme niin nykyiset kuin tulevatkin polvet vielä moneen kertaan siunaavat tätä vallankumousta, josta on alkava Suomen uusi, onnellisempain olojen aika.

  Helsingissä, 27 päivänä tammikuuta 1918.

  Suomen Työväen Toimeenpaneva Komitea.

  Eero Haapalainen

  puheenjohtaja

 5. Tämä Suomen Laillinen Hallitus on Suomen ja suomalaisten ainoa toivo nousta tästä Suosta, johon punaiset ovat kepuleiden tuella Suomen ajaneet.

  Jo pelkästään aiempien punaisten hallitusten ottaman velan korot ovat aivan hirvittävän suuret. Punikkien mielestä piti ottaa aina vaan lisää velkaa – sitähän ei muka tarvinnut maksaa takaisin ja korot olivat muka ikuisesti nollatasoa. Totuus on tietysti ihan kokonaan toinen asia.

  1. Sanna Marin SDP vetäisi Suomelle ennätysvelat ja pinkoi maasta karkuun.

 6. Suomen vasemmistolaiset eivät halua liittää Suomea Venäjään enää tietääkseni. Onko Venäjä vai Suomen punaiset muuttuneet?

  1. Edelleen lukuisat punaiset puhuvat ja kirjoittavat Venäjän puolesta ja demokraattisia länsimaita vastaan. No on sellaisia ollut persuissakin, mutta on taidettu jo aktiivisimmat potkia persuista pihalle. Kepuleissakin niitä venäjämielisiä paskiaisia on.

    1. Vanha luetteloni pitää edelleen paikkansa, olisi helppo lisätä nimiä.

     Venäjämielisiä
     Visuri, Vehviläinen, Hägglund, Alafuzoff, Talvitie, Lehtomäki, Väyrynen, Kulmuni, Volanen, Halonen, Tuomioja, Heinäluoma, desantti, Molari, Kivinen, Kangaspuro.

     1. Lipponen ja Aho myös lisätäkseni, näitä riittää. On myös Venäjästä röyhkeästi taloudellisesti hyötyneet kuten Harkimo ja moni muu. Näiden lista on pitkä kuin mikä. Raha menee isänmaan edelle, sitä minä en siedä.

 7. Helmikuun manifesti filminä antoi ehkä oikeanlaisen kuvan. Tuli uusintana toissapäivänä.

 8. Suhteeni ja ajatteluni vuoden 18 tapahtumia kohtaan menee niin että jos punaiset olisivat voittaneet olisi suomalaisilla ollut vuosikymmeniä kestänyt kommunismivallan synkeä kausi kuten monella itäeurooppalaisella kansalla.
  En jahnaa mielessäni tappelusten tapahtumia vaan sitä millaiseen Suomeen ne johtivat, itsekkäästikin sillä itsekin olisin yli puoli elämääni elänyt pelossa, taloudellisessa niukkuudessa, pakkovallassa. Monia tuttuja, sukulaisia ja kylämiehiä olisi kyyditty Siperiaan ja pidetty ankeissa vankiloissa.

  1. Miksi tuossa jossittelussa pitää enää elää ? Se on käsitelty.
   Jos Suomi olisi maailmansodassa jätetty osaksi ”voittajien” Neuvostoliittoa, niin mitä ? Ei jätetty, vaan… Suomi on vahva esimerkki ja osa länsiliittoumaa sekä yhteisvoimin rakennettu
   hyvinvointivaltio, jonka nyt taloudellinen ahneisto haluaa murtaa itselleen edulliseksi elää muiden selkärangasta repien.
   Suomen talous on huomattavasti paremnassa kunnossa EU vertailussa, kuin annetaan käsittää. Ja se saadaan uudellekin uralle vain sopien.

   1. No en kokenut että olisin jossitellut mutta et ehkä minua tarkoittanutkaan

 9. Kieltämättä juuri nyt on pelkoa siitä että politiikka viedään kaduille ja väkivalta tulee osaksi demokratiaa.

  Sitä en ole varma onko väkivallan aloittajan nimi Eloranta vai Stubb. Molemmat sillä kovasti uhittelevat.

  1. Parempi elo taloudellisesti taantuvassa Suomessa minunkin mielestäni parempi kuin väkivalta

 10. Kannattaa lukea ettei liikaa otsasuonet pullistu- lakoista :

  Tuija Siltamäen kolumni:

  ”Kun yhteiskunnassa kuohahtaa, suomalaisen mielestä kuohunta pitää kieltää
  Kun reservistä erotaan protestina tai poliittisilla lakoilla vastustetaan leikkauksia, on suomalaisen ratkaisu kieltää eroaminen ja lakkoilu, kirjoittaa Siltamäki.

  Poikkeuksellisen laajat poliittiset lakot kuumentavat tunteita.

  Entisessä Twitterissä aikuiset ihmiset ja poliitikot haukkuvat toisiaan kilpaa valehtelijoiksi, yleisönosastoilla ja kolumnipalstoilla kiljutaan suupielet vaahdossa ay-mafiasta. Hallituksen työmarkkinauudistuksia ja -heikennyksiä vastustaviin mielenosoituksiin, ulosmarsseihin ja lakkoihin on tähän mennessä osallistunut satoja tuhansia ihmisiä.

  Petteri Orpon (kok.) hallitus aikoo muun muassa rajoittaa poliittisia lakkoja, helpottaa irtisanomista, muuttaa ensimmäisen sairauslomapäivän palkattomaksi ja leikata sosiaaliturvaa. Hallitus on ilmoittanut, ettei aio perääntyä suunnitelmistaan protestien takia.
  Mielenilmauksia puolestaan on vastustettu sekä taloudellisin että moraalisin perustein.
  Työnantajat ja työnantajamieliset ovat jakaneet Elinkeinoelämän keskusliiton laskelmaa, jonka mukaan poliittiset lakot aiheuttavat noin 360 miljoonan euron menetykset bruttokansantuotteeseen. Kaikenlaisia muitakin kansantaloudellisia kauhuja on luvassa, ellei hallituksen ehdotuksia toteuteta.

  Huoli Suomen talouden tulevaisuudesta on aivan aiheellinen, ja ehkä erikoisvasemmistoa lukuun ottamatta yhteiskunnassa vallitsee varsin laaja konsensus siitä, ettei valtion budjetti ole tasapainossa. Pyrin itsekin aktiivisesti lyhentämään elinikääni, etten joutuisi kohtaamaan vanhustenhoidon romahduksen seurauksia.

  Pitkällä aikavälillä Suomen talouden ongelmat johtuvat kuitenkin aivan muista syistä kuin lakoista, kuten väestön vanhenemisesta.

  Paheksunnassa on usein nuhteleva ja pikkuporvarillinen sävy.

  Monien lakkohuolet vaikuttavatkin olevan laadultaan pikemminkin moraalisia. Paheksunnassa on usein nuhteleva ja pikkuporvarillinen sävy.

  Lakkojen vastustajat syyttävät lakkoilijoita kiukuttelusta, kiusanteosta ja siitä, että he haittaavat ”tavallisten ihmisten” elämää – ikään kuin kaikki tavalliset ihmiset olisivat joko oikeistolaisia tai poliittisesti täysin välinpitämättömiä haamuja, eikä heidän joukossaan voisi olla myös työtaisteluiden tukijoita tai niiden osallistujia.

  Tyypillistä on, että moralistit ovat aina olevinaan kovasti huolissaan muista ihmisistä, etenkin vanhuksista ja huonokuntoisista. Kun kaupungissa suunnitellaan yksityisautoilun rajoittamista, ei ideologinen autoilija tietenkään vastusta sitä oman mukavuutensa takia, vaan puhtaasta mummo-parkoja kohtaan tuntemastaan solidaarisuudesta.

  Mitä tulee lakkojen elämää ”haittaavaan” vaikutukseen, niin se kai niiden koko tarkoitus on. Lakko, jota kukaan ei huomaa, on tuskin kovin tehokas. Jos yhteiskunta romahtaa siihen, että yhtenä päivänä junat eivät kulje, ovat yhteiskunnan ongelmat lakkoa syvempää perua.

  Hienoista ristiriitaa voi halutessaan havaita siinäkin, että hallituksen mukaan hallitus ei tee heikennyksiä ilkeyttään, vaan siksi, että ne ovat välttämättömiä.

  Samaa retoriikkaa käyttävät poliitikot läpi puoluekentän, vaikka kaikki tietävät, että politiikassa on aina vaihtoehtoja – ja että erityisesti silloin pitää olla varuillaan, jos poliitikko sanoo, että meidän on pakko tehdä näin.

  Mutta jos tämä hyväksytään päteväksi argumentiksi, niin kai yhtä lailla on uskottava, ettei ay-liike lakkoile ”kiusallaan”, vaan pakosta.

  Poliittisella kuohunnalla on aina raskaita lieveilmiöitä. Olen sen verran pikkusieluinen ihminen, että kyllä minua aina hieman huvittaa esimerkiksi se, miten kovasti kulttuuriperheiden valkokaulusvasemmistolaiset Instagram-lapset ovat ymmärtävinään syyrialaisten bussikuskien elinoloja.

  Raskainta on silti ollut huomata, kuinka vahvaa autoritaarisuuden kaipuuta loppusyksyn ja talven kuohunnat ovat herättäneet.

  Poliitikot, elinkeinoelämän vaikuttajat ja tavalliset kansalaiset hokevat aivan vakavissaan, ettei ”demokraattisesti valitun” hallituksen päätöksiä vastaan pitäisi protestoida, koska ne ovat demokraattisesti valitun hallituksen päätöksiä.

  Demokratiaan on ainakin toistaiseksi kuulunut se, että vallanpitäjiä saa arvostella vapaasti ja ärsyttävästikin.

  Väite on hölmö. Ei menettelytavan oikeellisuus todista, että menettely olisi järkevää. Demokratiaan puolestaan on ainakin toistaiseksi kuulunut se, että vallanpitäjiä saa arvostella vapaasti ja ärsyttävästikin. Jos tätä oikeutta aletaan rajoittaa, kuten nyt haluja näyttäisi olevan, ollaan vaarallisella tiellä.

  Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) kertoi helmikuun alussa aikovansa estää ”reservistä karkaamisen” eli reservistä eroamisen ja siviilipalvelukseen siirtymisen.

  Protestina reservistä erosi tuhat ihmistä, ja Häkkänen on sittemmin perunut puheitaan. Puolustusvoimista asiaa kannattaisi ”tarkastella”.

  Tällaiset mielipiteenilmaukset yhteiskunnan täytyy kestää. Ei sivistysvaltiossa voi rajoittaa kansalaisoikeuksia siksi, että kansalaiset käyttävät niitä vallanpitäjien mielestä väärin.

  Tuija Siltamäki

  https://yle.fi/a/74-20073835

  1. Laillisen hallituksen kumoamista ajavat poliittiset ”lakot” eivät ole kansalaisoikeus, vaan demokratian halveksimista.

   1. Koko demuvetoinen ay-sakki haaskaa yhteiskunnan varoja ja kaikki verotulojen vähennykset ovat koko kansalta pois.
    Se tosin lienee punademulle mahdotonta ymmärtää, koska velkaa saa helposti eikä sitä tarvitse maksaa koskaan…

   1. Kuka vaalien lopputulosta on kritisoinut ?? Kritiikki kohdistuu tähän idioottimaiseen hallitukseen ja sen toimintaan. Orpo niminen Suomen suurin selkärangaton nilviäinen istuu puudelina EK:n Häkämiehen sylissä ja hyvin opetetttuna tottelee ”isäntäänsä” ja toistelee Häkämiehen sanomisia kuin papukaija. Ja kappalaisena toimii ”sössö” Satonen, jolla nyt ei ole oikeasti mitään sanottavaa vaan istuu Häkämiehen toisella polvella ja niiden polvien välissä on polvillaan VM , en kerro mitä tekee on K-18 …. Kiitosta hallitukselle voi antaa alkoholilain muutosesityksestä jolla saa entistä väkevämpää kaljaa ruokakaupoista. Se vaikuttaa olevan se tärkein asia mikä pitää hoitaa kuntoon. Asiat on tärkeysjärjestyksessä. Ei voi muuta kuin sanoa, että on saatana asiat kohillaan…

    1. Kyllähän punademut huutavat hysteerisesti, kun hallitus ei suostu tekemään heidän tahtonsa mukaan, vaikka ovat vaalien takia oppositiossa.
     Voisi yksi iivokin ymmärtää demokratian ja tyytyä vaalien tuloksena olevaan ihan lailliseen hallitukseen sen sijaan, että toistaa papukaijan lailla ay-jyrien potaskaa.

 11. Nämä on pahin syöpä sisällämme, laittakaa kyseisen firman nimi mieleen…

  ”Lappeenrantalainen Idän Liikenteenvälitys IL Oy on toimittanut Ukrainan sodan aikana välikäsien tilaamana venäläisille yhtiöille lähes 20 miljoonan euron arvosta kuorma-autoja ja puoliperävaunuja, kertovat Venäjän tullitiedot. Euroopan unioni on kieltänyt sodan takia merkittävän osan raskaan kuljetuskaluston viennistä Venäjälle.”

  Lähde:
  https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/suomalaisyritys-toimittanut-venajalle-miljoonilla-euroilla-raskaita-ajoneuvoja-tullitiedot-kertovat/

  1. Firman johto linnaan, firmalle ja sen omistajille kymmenkertaiset korvaukset voittoon verrattuna ja se siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *