Kurjet palaavat etelään?

Pyöräillessäni tänään näin kun kurkipariskunta paineli matalalennossa etelän suuntaan.

Ajattelin, että ovatkohan etsimässä jotakin syötävää.

Sitten tuli mieleen, että ovat ehkä saaneet tarpeekseen ”ilmaston lämpenemisestä” ja ”Suomen kesästä” – sekä tehneet päätöksen palata etelään, kun Suomessa on ”kylmä kuin ryssän helvetissä”.

7 vastausta artikkeliin “Kurjet palaavat etelään?”

 1. Minä aamupäivällä katselin, kun yksi kurki seistä tönötti keskellä peltoa. E

 2. Tuli joku vika, kun lähti käsistä, piti siis sanoa, ettei varmaan uskaltanut mennä lähellä olevaa järveä, kun jäät pitivät hirmuista meteliä.

 3. Wiki:

  ”Kurjet ovat kaikkiruokaisia. Ne syövät sammakoita, jyrsijöitä, kalaa, linnunpoikasia, mutta myös viljaa, perunoita ja marjoja.”

  Eiköhän kohta muonaa löydy. Jyrsijöitä taitaa olla nyt vähän.

 4. Ei tunnu vaikuttavan kevään ja kesän etenemiseen, se tulee niinkuin vanha höyryveturi. Linnut, lokit ja sorsat, telkät ja muut elävät tekevät sitä mitä näin keväällä kuuluukin.

  Minä eilen näin vasta ensimmäiset västäräkit ja sinivuokot, ne ovat kuitenkin täälläpäin kevään merkkejä. Nyt eli eilen päiviä jälkeenkinpäin. Se myös oli merkki, että rantahauen kutu lähti syvemmälle. Nyt en ole vuosiin edes kokeillut, mutta varmaankin katiskalla on turha edes yrittää.

  Kohta varmaan alkaa peltotyötkin , niin se vaan ollut, olkoonkin keväät millaisia tahansa. Nyt näyttää pahalta, mutta aurinko tekee ihmeitä muutamassa päivässä. Ei se nyt paista, mutta varmaankin aika pian, on se kesä aina ennenkin tullut.

 5. Vanha kalakaverini näki aina mielessään paistin, kun näki luonnossa liikkuvan syötäväksi kelpaavan eläimen.

  Ehkä hän kurkiauran nähdessään unelmoi mahtavista paisteista.

  Kiven Seitsemässä Veljeksessä veljesten sankari oli ryyppyjäkin harrastava Taula-Mstti, joka oli kurkeakin metsästellyt.

  Aeksiskin oli tiemmä innokas metsämies.

  Kalakaverini tuuppasi kouraani yli 40 v. sitten haulikon kehoittaen kokeilemaan. Telkkähän siinä tuli ekalaakilla. Siihen on metsästykseni jäänyt. Vaikka luomuruokaahan siinä saisi.

 6. Tämänaamuisella pyöräilyreissulla paistoi jo aurinko, näkyi lintuja ja kuului linnunlaulua – vaikka täällä järvet on vielä jäässä. Eilen oli vielä hyvin hiljaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *