Kapina

Nyt alkaa olla kapinan meininkiä. Poliittinen lakkoilu sai aikaan ison alamäen Suomen talouteen.

Lähde : STT

 

62 vastausta artikkeliin “Kapina”

  1. Karmeaa on hoffalainen kiristysmeininki.

   Saakohan Eloranta Putinilta bonuksia? Onko luksusjahti odottamassa uutta omistajaa?

   Toivottavasti Eloranta on Supon tarkkailussa, jotta kansalaisten ei tarvitse ryhtyä varjostamiseen.

  1. Punademut ja ay-pellet kapinoivat laillista hallitusta vastaan.
   Alkaa muistuttaa v. 1918, kun vallanhimoiset punademut alkoivat kapinoida laillista hallitusta vastaan asein.

  2. Lukutaitoisille:

   Poliittinen lakko on taloudellista väkivaltaa ja kiristystä yhteiskuntajärjestystä vastaan.

   Laki sanoo valtiopetoksesta tähän tapaan:

   Wiki:

   Valtiopetokseen syyllistyy myös se, joka yrittää väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkailemalla syrjäyttää Tasavallan presidentin, valtioneuvoston tai eduskunnan taikka kokonaan tai osaksi estää niitä käyttämästä toimivaltaansa. Rikoksesta tuomitaan vähintään vuodeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

   ——
   Ay pomo saattaa päästä vuodella. Jos asialla on ollut kansanedustaja, niin rangaistus lienee suurempi. Ehkä rangaistukset tuomitaan ehdollisena.
   Jos asiassa on vaikuttanut saa vuoden

 1. Paljon suurempi uhka kuitenkin on joukko irtisanomiset

  Ja siltäkään ei voida välttää sitten on vielä ranskalainen lakko jossa työtahti hidastuu vaikkapa puoleen

  Ollaan töissä jolloinka palkanmaksu velvoite on työnantajalla mutta ei tule tulosta terv tepivaari

 2. Osaamaton hallitus ajaa Suomen kaaokseen, vaikka voisi neuvottelulla ratkaista.
  Mitkään, erityisesti persujen ehdottomat vaalilupaukset eivät pitänyt paikkaansa. Silkkaa valetta.
  Nyt saavat kantaa seuraukset.

  1. Vaalitappiosta katkerat punademut kapinoivat ay-pellet käsikassaranaan ja laittavat duunarit maksamaan siitä mm. irtisanomisina ja firmojen katumisina.

   1. Ai siitäkö onkin persujen käsienpesussa kysymys, vastuunpakoilua, kun tiesivät vaaleissa, mitkä ovat vastuut ja haasteet. Äänestäjien kusetusta pahimmillaan.

    1. Eiväthän persut mihinkään menneet pänvastoin kuin huulipunaviisikko.
     Kolme niistä haluaa hyväpalkkaiseen mepin hommaan, yksi heitti punademarista eliittikapitalistiksi ja viimeinenkin räksyttää oman aikaansaannoksensa eli sotemaakuntahimmelin seurauksista.

    2. Vaalien tulosta ei tiedetty ennakolta sen enempää kuin hallituskoostumustakaan. Se avattiin, ettei Sanna halua olla duunari- ja pienyrittäpuolue PS:n kanssa missään tekemisessä.

 3. Suomen kansantalous on ollut luisussa jo pian parikymmentä vuotta, joten jotain olisi pakko tehdä asian korjaamiseksi, tai muuten on vain ajan kysymys, milloin EU, EKP ja IMF puuttuvat Suomen velkaantumiseen.

  Kun katselee sitä vimmaa, jolla hallituksen ajamia muutoksia vastutetaan, on vaikea nähdä, että saisimme omin avuin tehtyä tarvittavat leikkaukset ja työelämän uudistukset. Näin ollen olisi ehkä parempi itse kutsua EU, EKP ja IMF ajamaan tarvittavat muutokset läpi jo tässä vaiheessa, eikä venyttää sitä siihen asti, että ne päättävät tulla tänne ihan itse. Eli mitä pitempään jatkamme nykyisellä kurssilla, sitä syvemmälle velkasuohon ehdimme vajota, ja sitä suurempia ja kipeämpiä tarvittavat korjauskeinot ovat.

  1. Persut kaivoivat oman kuoppansa valehtelemalla äänestäjilleen vallanhimossaan. Nyt ne on kauhuissaan.
   Kokoomus ei pettänyt, koska tavoitteet oli kirjattu työantajien toiveiden
   mukaisesti.
   Solmu aukeaa vain molempien neuvottelulla ja periksi antamisella.
   Kokoomus pettää nyt persut ja tulee vastaan työntekijäleiriä ja kerää äänet.
   Se on persujen loppu.

   1. Tuo on vain punademujen putkinäköinen viritys asioista eikä mikään totuus.
    Lopettakaa tuo laiton kapinointi ja alkakaa toimia Suomen katastrofimaisen tilanteen parantamiseksi.
    Ne ”rahaa on” ja ”velkaa ei tarvitse maksaa” eivät ain toimi ja punademujenlisimsyytä ottaa sei silm kteensä jamkoittaa katsoa, mitä todella ptää tehdä.
    Satojen miljoonien tai miljardien tappiot eivät todellakaan nosta lamasta.

   2. Saattaahan se koko maan kohdalla noinkin olla, mutta ainakin omalla työpaikalla persuja äänestäneet näyttäisivät ainakin vielä olevan hallituksen takana. Tämä johtuu nähdäkseni siitä, että he tietävät kuuluvansa niihin, joille velaksielämisen kulut lopulta lankeavat maksettaviksi. Minkäänlaista halua osallistua lakkoihin en ainakaan itse ole tietämiltäni/tuntemiltani persujen äänestäjiltä kuullut.

   1. HK ei ole seurannut politiikkaa. Siksi ei tiedä, mitä tapahtuu.

    Ay on änkyröinyt lakkoineen jo toista sataa vuotta, 70 vuotta luottaen ryssän apuun ja lopun aikaa vanhasta tottumuksesta.

    Lukutaitoiset tietävät, että marxilaiset uskovat luokkasotaan eli kansan harjoittamiseen kahteen toisilleen vihamieliseen leiriin. PS uskoo yhtenäisyyteen.

    Marxilaisten propakandassa isänmaallisuus on kapitalistisen keksintö ja haitallista. PS:lle isänmaallisuus on kansakunnan olemassaolon perusta.

    Mihinkähän Heikki on hukannut taitonsa ymmärtää kirjoitettua tekstiä? Menee vähän tankkaamiseksi.

    Jos joku sanoo, että työllä ja pääomalla on ristiriita, osoittaa olevansa imbesilli, vailla kykyä muodostaa järkeviä lauseita.

    Miksi ihmeessä Heikki kannattaa imbesillien valtaa. Minä en odota imbesillien hallinnolta mitään hyvää.

   2. Kapinalliset panevat kotitaloudet vieläkin ahtaammalle. Lakkolaisten pitäisi pitäisi keiitellä soppaa peräkyliä myöten.

 4. Alan vähitellen kallistumaan siihen suuntaan että poliittisia lakkoja on pakko rajata.

  Ei minulla mitään kunnioitusta hallituksen tyyliä kohtaan ole, mutta lakkoilu jossa vahingoitetaan vain sivullisia, on yksinkertaisesti röyhkeää. Etenkin kun kaikista neuvotteluista kieltäydytään.

  1. Tämä ajaa maan kaaokseen. Se on poliittisen punaisen siiven viimeinen turpaanveto suomalaisille.

   ”Luottoluokittajat ja muut laskevat sen varaan, että hallitus vie uudistuksensa läpi. Toivoisi, että talouden karut luvut tiedostettaisiin koko yhteiskunnassa.”

   ”Tulojen ja menojen yhteensovittaminen olisi vaikeaa jo ilman lakkojakin, jotka osaltaan pidentävät miinusta.”

   https://twitter.com/ir_rkp/status/1765257957019660767?t=nCDxaF-PI4Kkv7VisPG0zg&s=19

 5. Tässäkin asiassa olen suomalaisen demokratian kannattaja, hallitus ja eduskunta päättävät, vaaleissa sitten vaihdetaan jos kansan enemmistö ei ole tykännyt.
  Tosin jos eläkeläiset olisivat omaa etuaan ajaakseen järjestäytyneet ja niillä olisi keinoja uhmata hallitusta niin kiusaus olisi kai minullakin vähän sivuuttaa demokratiaa. Mutta eläkeläisille riittää että saavat vaaleissa äänestää.

  1. Kansa ei äänestänyt niin, että vähävaraisimmilta viedään leipä suusta, ei asumistuesta, ei työtyömyysyurvan menetyksistä, ei 1. sairauspäivä poistoista. Niitä mm. ei persut missään olosuhteissa hyväksyneet vaalilupauksissaan.
   Se tiedettiin, että pakko on tehdä säästöjä ja sopeutuksia. Mutta kuinka ollakaan ne eivät koske varakkaita ollenkaan
   Ja työt katoavat Suomesta ja porukka lähtee eläkkeelle rahoineen Sveitsiin ja muualle pakoon veroja jne..

   1. HK
    Varakkaat ja hyvätuloiset pakenevat maasta, jos kokevat tulot pieniksi ja verot suuriksi.

    Euro köyhdyttää niitä maita, joissa ay viittaa kintaalla euron vaatimuksiin. Me älyä omaavat, kuten taloustieteen nobelisti ymmärrämme tämän.

    Saksa on ollut kurinalainen ja säilyttänyt kilpailukykyisiä muiden kustannuksella. Me älyä ymmärrämme tämänkin.

    Saksan ongelma on se, että hyödyntääkseen ylivoimaansa, se on palkannut miljoonittain vierastyövoimaa, joka ei ole sopeutunut Saksan kulttuuriin.

    Saksan Angela Merkel totesi kymmenen vuotta sitten, että monikulttuurinen Saksa on täysin epäonnistunut. Merkel lukeutuu persujen ohella älyä omaaviin, mutta ei kyennyt ratkaisemaan muodostunutta ongelmaa. PS on pyrkinyt estämään tuollaisen ongelman muodostumisen jo ennakolta.

    Jos Saksaan tulee taantuma, niin kuusi miljoonaa vierasta pistää ranttaliksi. Siitä tulee suurempi uhka kuin se, minkä punainen armeikunta aikoinaan muodosti, vaikka se kymmeniä murhia tekikin. Sitä uhkaa on vaikea torjua, koska se uhka on jo maan rajojen sisäpuolella. Toisin kuin tyhmäistö, me elyä omaavat ymmärrämme tämänkin.

    Meillä älyä omaavilla on kyky ymmärtää sellaista, mitä tyhmäistö ei kykene ymmärtämään, vaikka kädestä pitäen selittäisi.

 6. No mut hei, sen sitä saa kun uskoo fake newsiin. Nämä lakkoilijat ja median väki ovat kaikkein alttiimpia uskomaan salaliittoteorioihin.

 7. Hallituksen yksipuolinen työnantajan asialla olo on se syy ja kun eivät hallituksessa halua neuvotella niin lakko on ainoa mitä työntekijä tässä tilanteessa voi tehdä.

  1. Ihan selkosuomeksi – ay-sakki ei ole demokraattisesti valittu eduskunta eikä eduskunnan päättämä hallitus, joten se on pelkkä demujen kapinasakki.

   1. Tämä on ”Demareiden erikoisoperaatio” demokraattista yhteiskuntaa vastaan.

  2. Monet elävät siinä uskossa että hallituksen toimet on pelastaa Suomen talous pidemmällä juoksulla

    1. Punahirveet pelkäävät, että nykyhallitus jotenkin pystyisi pelastamaan katastrofilta ja luomaan uusia työpaikkoja.
     Ne ovat päättäneet, että ei onnistu! Tuhotaan kaikki työllistämismahdollisuudet ja ajetaa vienti ja yritykset alas!
     Rotat lähtevät ensimmäisenä uppoavasta laivasta, kuten edellisen hallituksen viisikko!

  3. Niilo

   Ay on 20 vuotta kieltäytynyt sopeutumasta eurotuksen reunaehtoihin. Oletan, että juuri tästä syystä Ahtisaari päätyi arvioon, että ay ja demaripuolue ovat uhkana hyvinvointivaltiolle.

   Palstalaisistamme HK on liittynyt hyvinvointivaltion peruspaalujen nakertajiin.

  4. Niilo

   ”Hallituksen yksipuolinen työnantajan asialla olo on se syy ja kun eivät hallituksessa halua neuvotella niin lakko on ainoa mitä työntekijä tässä tilanteessa voi tehdä.”

   Ei kyse ole puolueellisuudesta, vaan virheiden poistamisesta.

   Ei lakien laadinta ole ennenkään ollut duunarin vallassa. Duunari voi keskittyä vaikka piereskelyyn, kun ay vie häneltä työt.

   Voi olla kaduilla melkoista piereskelyä pari viikkoa ja osa voi ay:n takia päätyä tyhjän pierijäksi lopun ikäänsä.

   Kapinakentsut päätyvät päätyvät piereksimään rikosseuraamuslaitoksiin valtiopetoksesta tuomittuina.

 8. Noh, tässä voidaan toki lyödä päätä seinään tai sitten neuvotella.

 9. Demokratia unohtuu hallitukselta ja se on suurin virhe.
  Yksipuolinen sanelu ei ole nykymaailmaa paitsi naapurissa.

  1. Itse näkisin pikemminkin AY-liikkeen toiminnan olevan demokratian vastaista.

   Hallitus on muodostettu demokraattisten vaalien tulosten pohjalta ja nauttii tällä hetkellä vaaleissa valitun eduskunnan kannatusta. Hallituksella on peustuslaillinen oikeus esittää lakimuutoksia, joiden läpimenosta päätetään vaaleilla valitun eduskunnan äänestyksessä. Perustuslaissa ei mainita mitään AY-liikkeen, sen paremmin kuin EK tai yrittäjien keskusliiton, veto-oikeudesta halituksen esittämiin lakimuutoksiin.
   Demokraattisesti ja perustuslain mukaan toimittaessa huonot ja kansan vastustamat lakimuutokset voidaan kumota äänestämällä seuraavissa eduskuntavaaleissa valtaan puolueet, jotka hallituksen muodostettuaan pyrkivät tekevät korjaavat lakimuutokset lainsäädäntöprosessin kautta.

   Mikäli hallitus nyt taipuu AY-liikkeelle, luo se ennakkotapauksen, jossa demokraattisesti valittu perustuslain mukainen lainsäädäntöelin (hallitus + eduskunta) antaa ulkoparlamenttaariselle toimijalle veto-oikeuden eduskunnassa tehtävään lainsäädäntöprosessiin. Jos tällainen ”veto-oikeus” annetaan, tulee se pysyvästi vaikeuttamaan eduskunnan lainsäädäntötyötä myös jatkossa.

   1. ”Täyttä asenteellista puuta heinää ”

    Tästä on kysymys:

    Selvennys: tässähän lakkouhassa ei ole pelkästään työehtosopimuksista kysymys, vaan sekä niiden, että hallituksen ajamista kokonaisleikkauksita, jotka kohdistvat yhteisvaikutuksina samoihin heikommassa asemassa oleviin. Ja lisäksi siihen, ettei näillä ole osoitettu ja saavutettavan mitään työllisyysvaikutuksia- päinvastoin.
    Nyt on kysymys marginaalisesta parlamenttaarisesta ”enemmistödiktatuurista”, jossa vielä toinen pääpuolue on perunut (valehdellut) äänestäjilleen kaikki vaalipuheensa muka hallitusohjeman kompromissien vuoksi. Ja se ei ollut kokoomus.
    Kokoomuksen periaatteellinen aateperusta taas on olut, että ”pidetään kaikki mukana”. Se taas on romuttunut tyystin.
    Jos parlamentarismi toimii näin epäoikeudenmukaisesti pettäen kansalaiset, pitääkö odottaa seuraaviin vaaleihin ?

    Talouden kuntoon saattaminen tarvitaan ehdottomasti. Mutta se tehdään oikeudenmukaisesti muin rajuin toimin mm. julkishallinnossa.

  2. Niilo

   ”Demokratia unohtuu hallitukselta ja se on suurin virhe.
   Yksipuolinen sanelu ei ole nykymaailmaa paitsi naapurissa.”

   Lakien laadinnassa hallitus on ainoa osapuoli. Satonen kertoi ottaneensa selville työnantajien ja ay-patruunoiden näkemyksiä, joiden perusteella ja valtion ja kansan edun perusteella hallitus tekee suvereenina toimijana lakiesityksen yhdestä ja toisestakin asiasta.

   Demokratian puolustajana hallituksen velvollisuutena on huolehtia osaltaan siitä, valtiopetokseen syyllistyneet toimitetaan vähäleipäisen pöydän eteen vastaamaan teoistaan.

 10. Kaikesta ylläolevasta Norpan ”tässä voidaan toki lyödä päätä seinään tai sitten neuvotella.” on se ydin.

  Sekä hallitus että ay kuvittelevat voivansa voittaa jotain sodalla.

 11. ”Kaikesta ylläolevasta Norpan ”tässä voidaan toki lyödä päätä seinään tai sitten neuvotella.” on se ydin.”

  Kiristäjien antautumisen ehdoista on aina syytä neuvotella.
  Mutta jos kiristäjät aloittavat tuhotyönsä on kutsuttava poliisi ja armeija apuun.

   1. ”Hoh- hoijaa !
    Hallitus poseen poliisivoimin, vettä ja vanikkaa, niin oppivat elämään vaatimattomasti, niinkuin leikkauskohteetkin.”

    Ookkona hullu, vai muutenko vain kälättelet.

    Umpirikollisia ovat tuumailusi.

   1. Saattaa olla niin.
    Eihän mellakkasakilta mitään asiallista voi odottaakan.

    1. Kukahan tässä mellakoi.
     Kuuntele A-talk keskustejua Oksala-Lyly jne. Hallitus on muninut koko Suomwn maineen ja talouden mahdollisuudet väärinkäyttämällä annettua mandaattiaan.

     1. Orpopedin hallitus on työelämää koskevissa asioissa täysin EK:n asiamiehenä. Oikeasti näissä asioissa päätökset näköjään tekee Häkämies ja nämä sylikoirat Orpo ja sössö – Satonen tottelee kiltisti. Mitähän hyvää Häkämies on luvannut puoluetovereilleen?? Perästä kuuluu…

      1. Koita myöntää se tosiasia, että muissa pohjoismaissa demaren johtamana on tehty nämä päätökset, mitä ay-pellet ja demut jyrkästi vastustavat.
       Onhan se toki totta, että, kun joka paikassa ei ole pakko pitää ay-jyräluottamusmiestä sanelemassa liittoihin kuulumattomille, se vähentää ay-jyrien valtaa – niin kuin pitääkin.

      2. Häkämiehen pulju on verolle pantava samoin kuin ay-kapitalismi.

     2. A-talkinssa sy-pellet jauhoivat samaa paskaa jatkuvasti esittämättä yhtään asiallista ehdotusta.
      Lyly oli asiallisempi, mutta jauhoi myös ay-liikkeen potaskaa eikä kyennyt myöntämään, että vuosien ja useiden hallitusten aikaiset työelämäorganisaatioiden ”neuvottelut” eivät ole johtaneet yhteenkään päätökseen.

 12. Mä olen seurannut asiaa niin vähän, että en tarkkaan tiedä pattitilanteeseen johtanutta syytä. Itse ajattelen kuitenkin niin että sitä rahaa ei nyt kertakaikkiaan ole ja ei sitä taivaalta sada kuten mannaa raamatunkohdassa. Minultakin leikattiin asumistuesta, mutta hyväksyn sen, enkä lähde ulos ammuskelemaan haulikkoni kanssa, vaan pidän sen visusti eteisessä kodinturvajuttuna.

  1. En minäkään tahdo esimerkiksi näitä A-talkkeja mutta se mitä olen seurannut niin arvelen että patti tilanne voisi johtua siitä että hallitus katsoo että maan talous on menossa niin kuralle että ankarat toimet on pakko tehdä ja AY taas pitää puoliaan perinteellä että juuri mistään saavutetusta ei voi tinkiä.

   1. Isoja toimia on aloitettava tekemään ja tehtävä, mutta ei niin kuin hallitus ajaa ja myös ajamalla Suomen kaaokseen.
    Kun hallituksen toinen pääpuolue persut ovat syöneet kaikki ehdottomat vaalilupauksensa ollaan tässä tilanteessa.
    Ei jää muita keinoja kuin, että kansan on toimittava niiden järjestelmien kautta, mitkä ovat mahdollista, Nyt ay, koskien koko Suomen työelämää ja meitä kaikkia tavalla tai toisella.

    Mitkään hallituksen työelämäuudistukset eivät tuo yhtään oikeapalkkaista työpaikkaa, vaan vievät loputkin työt ulkomaiselle tuontityövoimalle ja alipalkkaukselle.
    Malli Tampereen Sukkavuori ym..

    Luulisi isojen vastuullisten yrittäjienkin hoksaavan tämän.

    1. Jos AY on oikeassa ja isot vastuulliset yrittäjät, varsinkin vientivetoiset, eivät hoksaa hyväksyä heidän vaatimuksiaan niin hukka meidät perii

 13. Lasse Laatunen on nössö. Mahdollisesti aivoinvalidi.

  Kapinalliset on piiritettävö ja vietävä poseen.

  Ay-kapitalistit on pantava maksamaan sivullisille aiheuttamansa vahingot.

  Ay-kapitalistit ja EK on pantava verolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *