11 vastausta artikkeliin “Miksi hoiva-ala on kaaoksessa?”

 1. Panehan siihen rinnalle vielä kaupungin organisaatio väliportaineen: kaupunginjohtaja-> sosiaalitoimesta vastaava johtaja———- työntekijä, jotka eivät kuulu aluehallintoon.

 2. Mitäpä tuota kummeksimaan noin lienee maan tapa yleisemminkin yhteiskunnan toiminnoissa ja näin turvataan työllisyyttä, riittää hyväpalkkaisia veronmaksajia

  1. Kirjoitin jo aikaisemmin samasta asiasta.
   Aluehallinnon tehtävä oli antaa sotelle leveämmät hartiat kantaa talousvastuuta, kun kuntien budjetista jopa 70-80 % meni sote-kuluihin sekä sen hallintoon.
   Nyt samat tyypit kuntahallinoista istuvat nyt myös aluehallinnoissa, eikä kunnissa ole tapahtunut mitään kiinteiden kulujen säästöä ml. henkilökunta ja päättäjät ( valtuustot / hallitukset).
   Mikä on se taho, joka antaa määräyksen saneerata kuntahallintoa, ei ainakaan ne poliitikot itse, jotka istuvat samoilla palleilla.

 3. Nyt persut ja kokoomus voisivat määrätä hallituksesta käsin leikkaamaan kulut ja paikkoja näistä hallinnoista. Siellä, jos jossain on kirveellä töitä.
  Tavoite: 30 % pois poliittisista kuntaedustuspaikoista kaikilta puolueilta ja saman verran muusta byrokratiasta.
  Pannaan Satonen hommiin.

  1. No ei tietysti omilta johtajiltaan mutta vasemmistosta tulleilta johtajilta kyllä ja päinvastoin. Niin oikeistolla kuin vasemmistolla on taipumus ajaa omia etujaan mitä pidän aika luonnollisena.

   1. Tämä ei ole mikään oikeisto-vasemmistoasia. Tämä on kaikkien yhteinen asia. Hallintopaikoilla ei ole puoluekortti ratkaisija, vaan kelpoisuus, joskus joku puoluekähmintäkin taustalla.

 4. Johdon tehtävä on mahdollistaa, ei mikromanageroida.

  Tusina päällekkäistä johtoporrasta ja joukossa parikin huonoa pomoa niin tuhannen ihmisen työt menee päin helmuttia.

 5. Voipi olla, että hyvinvointialueista tulee pahoinvointialueita, kun Suomi köyhtyy ensinnäkin epäonnistuneen eurotuksen takia.

  Eurohölmöilyn takia 15 tuhatta korkeakoulun käynyttä pakenee maasta vuosittain lihapatojen ääreen paremmille palkoille ja pienemmille veroille. Suomen tulevaisuus synkistyy 10 miljardilla joka vuosi.

  Kataisen sekametelihallitus (tusina vihervasemmiston edustajaa ministerinä) pani kehitteille rahanpiilotussysteemin sijoittajille RKP:n Henrikssonin ollessa oikeusministeri.

  Suomesta pakenee omaisuustulojen ja eläkkeiden verotusta vieroksuvia henkilöitä mm. Sveitsiin, tuohon Euroopan syöpäkasvaimeen.

 6. Yksityisellä sektorilla yleensä tavoitellaan voittoa, joten organisaatiorakenne on mahdollisimman matala.

  Suosittelen matalaa organisaatiorakennetta myös julkiselle sektorille. Se vähentää turhia kuluja ja nostaa tuottavuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *