Oli odotettavissa kun tuki loppuu, Ukraina vaarassa kaatua

”Ukrainan vetäytyminen menetetystä Avdijivkasta tapahtui nopeasti ja armottomasti, kuvailee yhdysvaltalaiskanava CNN, joka on käynyt läpi muun muassa kaupungissa taistelleiden ukrainalaissotilaiden viestejä.”

”- Tie Avdijivkaan on päällystetty ukrainalaisten ruumiilla.

CNN:n mukaan sotilaalle ilmoitettiin myös, ettei haavoittuneita evakuoitaisi.”

Lähde:

Tällainen oli vetäytyminen Avdijivkasta: vahingoittuneet jätettiin venäläisille
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010226268.html

Näyttää siltä että Avdijivkaa puolustettiin viimeiseen saakka. Arvio on että noin 47 000 venäläistä kaatui alueen haltuunoton yhteydessä.

Huolestuttavaa on että taistelukentälle jääneet ukrainalaiset vangit on tietojen mukaan teloitettu venäläisten toimesta. Siitä on paljon videomateriaalia dronien  kautta saatu.

Vetäytyminen ei näytä olleen hallittua, ”läpijuoksu” pois alueelta, paniikki, ei johdon kontrollissa. Nyt on ratkaisevaa millaiset vara-asemat ukrainalaisilla löytyy, toimiiko huolto, onko tarpeeksi laadukasta arsenaalia ja a-tarvikkeita, onko vereksiä joukkoja vai samoilla kulutetuilla joukoillako yritetään? Sillä jos ei ole, on noilla tiedoilla venäläisillä menossa läpimurto? Venäläiset tulee myös muualta lohkoista eteenpäin jos tämä pettää. Ovat saaneet muilta mailta aseistusta ja ensi kertaa  ilmaherruuden pitkin taistelukenttiä. Ei näytä hyvältä.

Osana tähän vaikuttaa juuri republikaanien täystyrmäys Ukrainan aseavulle, kaikki vain Trumpin vaalien takia. Trump on itse sanonut että hän haluaa käyttää Meksikon rajakiistaa vaaliaseenaan ja se meinaa sitä että Ukraina ei tule saamaan tarvittavaa apua. Putin nauttii.

Valmistautukaa olemaan elämänne kunnossa 2025. Ukrainan sota ei pysähdy tuohon…

Niin ja hyvää huomenta. Aikainen meno, auto on jo pakattu.

4 vastausta artikkeliin “Oli odotettavissa kun tuki loppuu, Ukraina vaarassa kaatua”

    1. EU ja USA eivät ole koskaan olleet niin merkityksettömiä kuin Bidenin kaudella.

  1. Trumppi ei piittaa jos Ukraina kaatuu. Tärkeintä on tulla valituksi, sitten voi taas keekoilla Putinin ja muiden diktaattoreiden kanssa. Ukko on niin turhamainen että Putin kun vähän kehuu häntä niin saa mitä haluaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *