Pisteet nousi Aaltolan kohdalla

Mika Aaltola, presidenttiehdokas, puhuu juuri nyt YLE:n tentissä.

Nostan hattua! Ainut joka puhuu 100% kovasti Suomen puolustuksen puolesta, hakee 3% BKT:sta puolustukseen. Puhuu koko ajan siitä että nyt pitää varustautua. Huomaa että Venäjä on uhka myös tulevaisuudessa, vertaa varautumista siihen että ”Noan Arkki tehtiin ennakkoon ennen sadetta”.

🇫🇮👍

En usko että muut on näin vahvoja tämän asian suhteen. Jos olisi oikea iso puolue hänen takana, olisi gallub 1.

14 vastausta artikkeliin “Pisteet nousi Aaltolan kohdalla”

  1. No, olihan hän selkeä ilma kieroja sanojen koukeroita kuten edellinen.
    Mutta kyllähän liika usko pelkästään omiin voimiin ja suunnitelmiin on liian helppo. Olemme Naton ja USAn kumppani. Kovin yksipuolinen yhteiskuntanäkemys.

    1. No, Jussi oli myös ok.

      Aaltolalle plussaa siitä että ns omin voimin ilman puoluetaustaa mukana.

      Olisi vahvoilla jos olisi iso puolue takana, toisaalta saisiko olla näin rohkea puheissaan. En usko että Stubb yltää näin isänmaallisiin puheisiin kuin Aaltola.

      Hyvä että pärjäsi. 🇫🇮👍

  2. Pelaa kyllä ihan väärässä sarjassa. Tässä kun yksin pääsi lauteille, niin ei nyt niin pahasti erottunut epäedukseen, vaikka puhe nyt olikin melko huvittava performanssi.

  3. Aaltola on oikeassa:

    Mika Aaltola Ylen vaalitentissä: ”Meiltä puuttuvat Itämerellä kykenemään toimivat sukellusveneet”
    https://www.is.fi/politiikka/art-2000010102265.html

    ”PRESIDENTTIEHDOKAS Mika Aaltola (sit) perusteli Ylen vaalitentissä, miksi hän haluaisi lisätä puolustusmäärärahoja tuntuvasti.

    Aaltola puhui muun muassa Pohjolan linnoittamisesta.

    Aaltola on esittänyt, että puolustukseen satsattaisiin 3 prosenttia bruttokansantuotteesta.”

    Veikkaan että tämä on ainut joka käyttää noin kovaa retoriikkaa. Muut vain myötäilee äänestäjiä varsinkin puolueen mukaan.

  4. Jäi seuraamatta syystä että en ymmärrä miten ihan fiksu tyyppi saatiin koijattua mukaan.

  5. Selkeäsanainen, määrätietoinen, eikä ollut yhtään tarvetta vihata. Hyvin asiallinen suoritus. Joitain ehkä ärsyttää tuo suorasanaisuus, mutta kaikki sanottu seisoi vahvasti faktan päällä.

  6. Halla-Ahon omahyväisen virnuilun jälkeen tämän ehdokkaan esiintyminen oli itselleni miellyttävää.
    Pidin siitä, että hän on ilman aiempaa politiikassa roikkumista tai politiikkaan pyrkimistä hypännyt suoraa presidentti-ehdokkaaksi. Pidin myös siitä, minkä itse Aaltolan olemuksessa koin tutkijatyyppis-sävytteiseksi kenties melko avoimeksi tai kriittis-realistiseksi suhtautumiseksi asioihin.

    Ja pidin hänen optimistisesta kannustavuudesta sekä itsereflektiivisyydestä suhteessa suomalaisiin ihmisiin.
    Ei nostattanut itsessäni erityistä negaa eikä angstia.

    1. Alun ryhmäkeskustelussa koin hänet jotenkin etäisen vältteleväksi ja yksipuolisen sotaisaksi, joka vaikutelma tässä yksilötentissä loiveni.

      Varsin vastuuntuntoisen/ luotettavan ja myös herkän/kuuntelutaitoisen oloinen hahmo.

  7. Aaltolan puhe osui presidentin tehtävien tasolle, mutta ehkä liiaksi sotaisa paitsi varautuminen on paikallaan. Eri asia onko kansa kypsynyt pistämään rahansa varautumiseen sillä se on heikkoa koko EUn tasolla. Kannatus nousussa.

  8. Kyllähän Aaltola selväsanaisesti esiintyi ja olisi valmis lisäämässä Suomenkin puolustusvoimien määrärahoja. Kuitenkin jäi vallan käsittelemättä hänen oma osuutensa. Presidenttihän on Suomessa armeijan ylipäällikko ja Aaltola on yksi niistä kolmesta ehdokkaasta, joka ei ole suorittanut armeijan palvelusta. Samaan ryhmään asettuu Halla- aho ja Haavisto.

  9. Varusmiespalvelus nyt ei juurikaan ylipäällikön tehtäviin valmista, ja Aaltolan suuremmat ongelmat hakemansa pestin suhteen on ihan muualla. Kaveri on märkäkorva tuolla kentällä ja täysin vietävissä. Tutkijansammiosta A-studion kautta ponnistanutta kaskinauriista runoilijaa kansakunta ei näyttäisi olevan valmis valitsemaan valtakunnan ykköspestiin, vaikka alkutaival galluplukemien valossa vaikuttikin melko absurdilta.

  10. Itse odotan ehkä eniten Hjallis Harkimon tenttiä tekstitettynä suomeksi.

  11. Eihän se presidenttiys varmaan suuriakaan vaikuta, mutta toi sen itse Aaltolakin esille nyt kun katselin hänen tenttiänsä uudestansa. Onhan sillä tietysti jonkinlainen tunnearvo ainakin itselle.

    Kyllähän Hjallis suomea puhuu, paitsi ihan aloituslauseessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *