Ukrainan kohtalo on pitkälti Yhdysvaltojen käsissä

Ukraina on nyt tilanteessa johon vain ulkoinen apu tai sen avun vähyys voi muuttaa tilannetta suuntaan ja toiseen. Toisaalta Ukrainan pitää järjestää laajamittainen LKP. Ei voida vain siirtää tätä asiaa kokoajan eteenpäin.

Tässä ihan hyvin pohdittu millainen vaikutus tulee olemaan kun Trump tulee takaisin valtaan:

 

”BREMMERIN mukaan hänen synkät johtopäätöksensä johtuvat muun muassa siitä, että Yhdysvaltain tuki Ukrainalle ei ole enää niin taattua kuin presidentti Joe Biden vielä vähän aikaa sitten vannoi sen olevan. Jos presidentiksi nousee marraskuun vaaleissa Donald Trump, Yhdysvaltain tuki Ukrainalle muuttuu yhä epä­varmemmaksi ja Trump saattaa olla ”valmis heittämään ukrainalaiset bussin alle” (IS)

7 vastausta artikkeliin “Ukrainan kohtalo on pitkälti Yhdysvaltojen käsissä”

 1. Kyllä Ronald Reagan pyörii haudassaan katsellen pilven hattaralta Trumpin toimia…

 2. Reagan oli jännä tyyppi – tuhosi USA:n sisäisesti mutta vahvisti sitä ulkoisesti. Jätti selkeästi puolitiehen. Trump osaa tuhota sekä sisältä että ulkoa.

  Mutta sanoisin että Eurooppa joko ottaa itseään niskasta kiinni ja siirtää parisataa miljardia rahaa pois vihapuhetutkimuksesta ja feminismikokemusten monitaiteellisuudesta kohti puolustusbudjettia, tai kohta ei ole enää Eurooppaa mitä puolustaa.

 3. Kuten kirjoitin moni asia riippuu nyt Yhdysvalloista. Republikaanit Trumpin johdolla on estänyt tukipakettia jo 5 kuukautta.

  Näin Zelenskyi tänään juuri äsken:

  ”UKRAINAN presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo, että Venäjää vastaan käytävässä sodassa on kuollut 31 000 ukrainalais­sotilasta. Zelenskyi kommentoi kaatuneiden määrää sunnuntaina järjestetyssä tiedotus­tilaisuudessa.

  Kyiv Independent -lehden mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta Venäjän aloittaman suur­hyökkäyksen jälkeen, kun Zelenskyi julkistaa kuolleiden ukrainalais­sotilaiden määrän. Ukrainan hallinto on ollut vähäsanainen Ukrainan kärsimistä sotilastappioista.

  Zelenskyin mukaan Ukrainan voitto riippuu länsimaiden tuesta. Hän sanoi olevansa varma, että Yhdysvaltain kongressi hyväksyy sinne jumittuneen aseapupaketin.” (IS)

 4. Trump ei ole valkoisessa talossa ja Ukraina häviää silti. Suunta ei voi olla kuin ylöspäin jos Biden ja demokraatit häipyvät vallasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *