16 vastausta artikkeliin “Huvila ja millainen huvila”

 1. Huvinsa kullakin. Huvilansa kullakin.

  Kyllä minullakin on mökin kehityssuunnitelmia porvarillisempaan suuntaan. Esimerkiksi uusi työpöytä on mielessä pyörinyt ja levysoitintakin on harkittu.

 2. Minulle riittää toistaiseksi se, että muutin lähiöstä muualle, koska sosialismin ongelmat tekivät huonoa hyvinvoinnilleni. Ei ollut mukava heräillä arkiviikolla aamuyöstä ventovieraan moniongelmaisen ihmisen yrittäessä kaksin nyrkein tunkeutua asuntooni raiskaamaan/ tekemään ties mitä. Joutua soittamaan hätäkeskukseen herätessään tällaiseen väkivaltaan, joka saa lemmikinkin tärisemään ja virtsaamaan alleen pelosta. Joutua pelkäämään puhkotaanko auton renkaat montakin kertaa kesässä. Joutua kohtaamaan huumeiden myyntiä omassa pihassa iltalenkillä. Joutua kohtaamaan sytkällä poltetut jäljet hississä, saastaiset patjat ja säkkituolit käytävillä sekä pihamaan viher-istutusten päällä. Toisensa verille tapelleet nuoret ihmiset käytävillä siten, etteivät perheenjäsenet tai ystävät uskalla kulkea heidän ohi, eikä kukaan vieras voi tulla myöskään autolla kylään, koska pelkää lähiön väen varastavan autostaan työkalut jne.

  Vaikeaa oli ylipäätään päästä sieltä pois, kun kerran varkaiden tyhjentämä ja rakenteitaan myöden hajotettu asuntooni kuulunut varastokoppi oli sullottu täyteen ilmeisesti muilta varastettua ja taloyhtiön käytävillä lojunutta kissanpissalta haisevaa saastaista romua, jota huoltomies/ taloyhtiö oli näppärästi ilmeisesti sullonut niihin tyhjiin varastokoppeihin, joihin asukkaat eivät enää olleet laittaneet mitään omaa tavaraa.
  Ja sitten vasta avainten luovutuksen yhteydessä käy ilmi että tyhjillään ollut koppi on pullollaan kaatopaikkajätettä, jota minun pitäisi lähteä omilla rahoilla lyhytkasvuisena kuljettamaan kaatopaikalle.

  Ihan hauskaa käytännön pilaa, mutta mukavampi asua sivistyneiden ihmisten keskellä, jossa on mahdollista elää rauhassa ja turvallisesti.

 3. Kuten edellä se naapuriympäristö on kaikkein tärkein.
  Omalla mökillä oli aikansa hankala naapuri joka onnekseni myi paikkansa ja tilalle tuli asiallinen naapuri.
  Mökillä ei ole mitään arvokasta ei edes telkkaria. Vanha matkaradio ja se riittää.
  Saunan lämmitys onnistuu kunhan ensin pilkkoo puut…

 4. Suomalaiset ovat ihan kaheli mökkihöperökansa. Pitää olla omakotitalo aitojen sisällä, ettei naapuri näe.
  Tai kerrostaloasunto kaupungissa isolla lasiparvekkeella, jossa on Ikean kesäkalut ja tekopalmu esittelyssä kaupungille- ja fillari ja sähköparila. Kukaan siellä parvekkeella ei oleile.
  Molemmista ne lähtevät kuitenkin Alanyaan tai Karialle pariksi viikoksi hikoilemaan, vaikka on sauna kotona. Ja kirkas taiviaurinko kimmeltää. Lapset eivät lähde mökille kuin pakosta, kun on kaverit lähellä.
  Niin ja vene makaa nurinin päin kaupunkirannassa ja mökillä toinen viikon verkkokaloja varten.
  Kaikkea pitää olla tuplasti- varmuuden vuoksi, ettei naapurilla ole enempää.
  Ruottalaiset, saksalaiset ja ranskalaiset nauravat hölmöille suomalaisille. Ruottalaisilla on vuokratalo tai asunto ja paksu lompakko. Saksalainen rakentaa yhden kunnollisen laadukkaasti pilkkuja nus…ien. Ranskalainen istuu kaupunkikahvilassa katsellen ihmisiä punaviinilasi kädessään.
  Suomalainen mökkihöperö sijaan.., ai niin, Lappiinkin pitää päästä kevätaurinkoon. Ja naapurin mökille, ettei sillä vaan ole mitään enempää ja parempaa.
  …kuin turkukainen työkaverini meille Hesassa; onks’ teil hankittu ny mittä uutt ?
  Me ostettis pualvalmis mökki Nauvost, piittä lakata parketti ens ennen ku sauna laiteta..

  1. Niin se Heikki vaan on, että demokratiassa rahvaat laumat nauttivat siitä, kun saavat tampata huonon makunsa kaikkien päälle. Ja jos havaitsevat jossakin jotakin kaunista, se täytyy äkkiä polkea oman kumisaappaan alle.

   Sitten joutuu välillä miettimään sellaistakin, että kestäisikö muovinen lääkeruisku viemärinavaajaa, jos sillä tuikkaisi itsepuolustukseksi.

  2. Ei tuo suomalaisten mollaaminen näköjään lopu.
   Lopeta tuo kateellinen möykkääminen ja muuta jonekin kauas suomalaisista.

 5. Jk. Eräs aikanaan naisia vihannut ystävä kertoi, että joskus hänellä olivat murhanhimoiset ajatukset läpitunkeutuneet jopa uniin, hyvin ahdistavasti.
  Nykyisin hän kuitenkin ajattelee niin, että on viisaampaa miettiä vihreitä ja vitaaleja ajatuksia sekä keskittyä oman itsensä ja elämänkatsomuksensa myönteiseen jalostamiseen, kuin huutaa nettiforumeilla äitiä ja isää.

 6. Kyllä Suomalainen on erakko ja välillä pitää päästä erakkomökille!

  1. Nuorista sukupolvi paranee.
   Sen ymmärrän, että ”mökki” on samalla vakituinen asunto järven- meren rannalla ja lähellä kaupunkia-taajamaa. Erillistä mökkiä jossain periferiassa huonon tien varressa en alkuunkaan ymmärrä.
   Ilmankos köyhiä olemme ja köyhiksi jäämme.

 7. Lopulta mökillä voi olla sähköt tai ei, sisävessa tai ulkohuussi, savusauna tai perinteinen, viisi huonetta tai yksi…kaikki nämä ovat makuasioita.

  Tärkeintä on se mitä mökillä ei saa olla.

  Naapureita.

 8. …alkuasukas, metsäsuomalainen ottaa saunan porstuassa kossuryypyt, hakkaa itseään kuumassa vesihöyryssä katajan tai koivun oksia ja huutaa–ÄÄÄÄHHH ! Lisää löylyä !
  Akat tissit läiskyen, ukot kelteiset keikkuen perässä hyppäävät kylmään veteen URAA !
  … ettei vain kukaan muu näe .

  Takavuosina Kööpenhaminassa, suomalaisessa saunassa lauteilla istui olkihattuinen tanskalainen ”herrasmies” sikari suussaan ja luki sanomalehteä pyyhe vyötäröllään. Loi hirvittävän mulkaisun, kun joku tarttui löylykauhaan.

 9. Mahtaisikohan tuollaiseen suomalaisvihaan edes jonkinlainen terapeutti auttaa……..

 10. Juu kävin mökillä ollen siellä viikon.
  Kun kaupat ja hälinä on kaukana
  ja viikon eväät syöty, niin voi palata
  kaupunkiasuntoon…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *