Onko ajatuskin jo rikos?

Suomessa ollaan jo siinä vaiheessa, että julkaistu mielipide on rikos, josta voidaan tuomita rangaistukseen. Missä on se vanha julkaisuvapaus?

Taitaa olla jo tapauksia, että puhuttu mielipide on katsottu rikokseksi. Missä on se vanha sananvapaus?

Ettei vaan kohta ole edessä, että vääränlaisesta ajatuksesta voitaisiin ainakin syyttää rikoksesta?

Olen mies

Sukupuolia on tasan kaksi: mies ja nainen – ei ole muita sukupuolia olemassa. Sukupuoli selviää heti syntymän jälkeen katsomalla millaiset vehkeet on jalkovälissä. Sen mukaisesti syntymätodistukseen kirjataan joko mies tai nainen. Niin pitää olla jatkossakin.

On luonnollista, että mies katselee naisia sillä silmällä

Ihmisten on tarkoitus jatkaa sukuaan. Mies etsii sopivaa kumppania suvun jatkamiseen – toki myös nainen.

Mielipiderikos?

Kerran ajoimme kaverin kanssa autollani Latviasta (tietysti sotilashommista) kotiin Varkauteen. Oli pirunmoinen helle – eli korkea ulkoilman lämpötila. Ohitin suuren kuorma-auton, jota ohjasi upea nainen bikineissään. Loihin lausumaan kaverilleni, että tuolle naiselle olisi muutakin käyttöä, kuin ajaa kuorma-autoa. Ollenkaan halveksimatta sitä, että hän ajoi kuorma-autoa. Oikein hyvä, että hänellä oli normaali lailinen ammatti.

Ajatusrikos?

Varsinkin näin kesäaikana näen usein pyöräillessäni hyvännäköisen naisen vähissä vaatteissa, esimerkiksi taluttamassa koiraa.

Olen ajatellut, että tuolle naiselle olisi muutakin käyttöä kuin ulkoiluttaa koiraa.

Rikollinen?

Olenko siis rikollinen kun olen kiinnostunut vastakkaisesta sukupuolesta ja arvioin heitä esimerkiksi ulkonäön perusteella? Niin, minun mielestäni esimerkiksi on eduksi, jos naisella on hyvät maitorauhaset, eli rinnat. Toki muitakin ominaisuuksia tarvitaan parinmuodostukseen.

11 vastausta artikkeliin “Onko ajatuskin jo rikos?”

 1. Tuomitsemisen kulttuuri on kokemukseni mukaan valitettavan tarttuvaa. Mikä on kurja realiteetti ja olen ollut itsekin uhri. Sosiaalinen painostus ja automaattinen kaiken kritisoiminen, joka on äärimmäisen helppoa. Vihan lietsonta.

  En itse pohjimmiltaan arvosta sellaista, että jonkun ryhmän sisäinen yhteisymmärrys/ konsensus rakentuu pelkälle negatiivisuudelle ja yhdessä toisten paheksunnalle.
  Miksi se ei voisi yhtä hyvin rakentua myönteisyydelle ja niille tekijöille, jotka ihmisiä yhdistävät?
  Ei myönteisyyden tarvitse olla sokeaa, mutta myönteisyys toki vaatinee enemmän vaivannäköä, eikä ole välttämättä kaikille niin helppoa, jos on ollut koettelemuksia. Mutta se on kaikkien ihmisten kannalta tervehdyttävämpää kuin jatkuva negatiivisuus, kritisoiminen tai jopa vihaaminen.

  Olen elämäni aikana tuntenut monia hyvin, hyvin maskuliinisia ja heteronormatiivisia miehiä, joiden kanssa en koskaan ole joutunut vaikeuksiin, päin vastoin he ovat pitäneet heikomman puolia ja paikoin ”rakastaneet” naisia ylitsepursuavasti, kohdelleet minua herrasmiehinä.
  Eikä heillä ole ollut myöskään ongelmaa kertoa avoimesti, jos he kokevat toisen kauniina tai älykkäänä. Olla rehellisiä tunteistaan.
  On myös lähtökohtaisesti mukava kuulla aitoja ja myönteisiä asioita itsestään, ja ainakin itse myös haluan kertoa sellaisista toiselle ja affirmoida toisen arvokkaiksi, ihaniksi ja hyviksi kokemani puolet.

  Kokemukseni on, että aikuinen ihminen myös haluaa tulla halutuksi, niin älyllisesti, tunnetasolla kuin kehollisesti.
  Ja se voi olla kovin julmaa henkistä väkivaltaa kohdella puolisoaan kuin kylmää esinettä, jolla ei olisi haluja tai tunteita.

  Toisaalta niin miehet kuin naisetkin varmasti haluavat tulla nähdyiksi ja huomatuiksi myös muun kuin lihallisuutensa tai sukupuolisuutensa kautta. On naisia, kuten omassa sfäärissäni, jotka nauttivat itseäni enemmän oman kehollisuutensa korostamisesta, minkä suhteen minulla ei ole ollut ongelmaa, vaan olen tykännyt itse esimerkiksi valokuvata nais-vartaloa ja nauttinut siitä, että olen voinut valjastaa taiteellista silmääni auttamalla ehostamaan ihmisten kasvoja yms. saaden toiset parhaimmillaan näkemään jotakin kauniita puolia itsessään.

  Varmasti miehiä on myös monenlaisia.
  Siten haluaisin myös miesten voivan olla ja ilmentää monipuolisesti ja aidosti omaa minuuttaan, enkä siksi haluaisi pakottaa ketään muotteihin. Herkkyys on miehessäkin viehättävää, mutta voi kääntyä äärimmäisen tuhovoimaiseksi, jos sillä oikeuttaa toisen sortamisen, vaatien mahdottomia ja ajaen toisen nurkkaan, kääntäen herkkyyden sen itsensä irvikuvaksi, josta voi muodostua pahimmillaan lopulta pelkkä valtapeli, jolla yritetään hallita ja tuhota toisia.

  Terve maskuliinisuus tai terve feminiinisyys on ehkä jotakin sellaista, joka kykenee välittämään itsestään ja kunnioittamaan itseään siten, ettei rakkautta tarvitse kerjätä toisilta. Eikä siten ryhtyä riippuvaiseksi kenestäkään toisesta niin, että vihaa niitä naisia tai miehiä, jotka ”eivät anna rakkautta”, jota terve ihminen kykenee antamaan itselleen ja siten myös toisille.

  Rikkinäiset ihmiset rikkovat helposti myös toisia, kylväen ongelmia ympärilleen ja aiheuttaen toisillekin paikoin hyvin ikäviä elämäntilanteita, joissa perusturvallisuuden tunne saattaa pahimmillaan kadota ja toinenkin ihminen muuttua katkeraksi, omasta kärsimyksestään toisia pahoin tuomitsevaksi, koettuaan äärimmäistä epäreiluutta, joka vie luottamuksen ihmisiin ja halun elämään.

  Rikkomaan ja tuomitsemaan kykenevät niin miehet kuin naiset, meillä useilla on narsistiset haavamme, joita olisi hyvä oppia tiedostamaan, jottei niillä kiusaa toisia.

  Vaikein ja palkitsevin on omaan itseen tutustuminen, eli oman itsensä terve toteuttaminen ja rakastaminen ja kunnioittaminen myötätuntoisella, reilulla ja rehellisellä tavalla, joka kohtaa vaikeatkin haasteensa, eikä pakene itseään, vaan ratkoo omat ongelmat, hakee/ pyytää apua/tukea kun se on tarpeen, ja kunnioittaa lopulta myös toisia autonomisina, tuntevina ja rajansa omaavina ihmisinä.

  Pahoitteluni blogin avaajalle aiempaa ikävää käytöstäni, joka kumpusi omasta hyvin vaikeasta elämäntilanteestani, josta olen päässyt vähän parempaan päin.

  Se, että joku on hetero ja mies ja omaa ajatuksia ja mielikuvituksen, ei ole minun nähdäkseni yhtään mikään rikos.

 2. Kovasti pidin Juhanin ja Liisan ajattelusta, tosiasioiden korostamisesta ja sen millaiseksi luonto on naiset ja miehet muovannut kai varmistaakseen että ihmislaji jatkuu.

  Liisan ajatelmat:
  ”En itse pohjimmiltaan arvosta sellaista, että jonkun ryhmän sisäinen yhteisymmärrys/ konsensus rakentuu pelkälle negatiivisuudelle ja yhdessä toisten paheksunnalle.
  Miksi se ei voisi yhtä hyvin rakentua myönteisyydelle ja niille tekijöille, jotka ihmisiä yhdistävät?”
  tuntuivat hienolta koska itse ajattelen samoin ja tavaksi politiikan teossa tullut trendiä että hyökkäys on paras puolustus ja että vähemmän kehutaan itseä kun parjataan toisia ja parjaus tapahtuu myös mahdollisimman loukkaavasti ja kaikenkattavasti eli ”vihollinen” on joka suhteessa pikkupiirteitä myöten läpimätä ja kärpänen on härkänen.

 3. Ihmisen lajijatkuvuus tapahtuu vain fysiikan ylläpitämien laein. Henkinen voi sitä lisääntymistä rajoittaa, mutta myös joissakin tapauksussa sairaalloisesti ajattelevien kiihdyttää.
  Ruunan tai eunukin uhkarangaistus voisi toimia hulluimmille. Seuraus voisi olla kontratenori.

 4. Jyrkät poikkeavat ja jyrkät mielipiteet eivät kuulu joukkoon eikä poikkeavuuksia tule korostaa, mutta saahan itse kukin olla se mitä omasta mielestään on.
  – Pahinta on olla tuomitsemassa…

 5. Kun seuraa noita julkisia ”lynkkaamisia”, niin välillä tulee kyllä sellainenkin ajatus mieleen, että joidenkin mielestä heidän mielipiteestään eroavasti ajatteleva on rikollinen.
  Onneksi tervempää suhteellisuudentajua on enemmän.

 6. Ihminen taitaa rikkoa useampia lakeja päivittäin, tietämättäänkin. Tarkoitukseni on elää aiheuttamatta kohtuutonta haittaa muille.

   1. Isot tissit on viesti siitä, että intohimon hämärällä kohteella on vararavintoa vauvan imettämiseen. Tässä mielessä jenkkakahvatkin ovat seksikkäät.

 7. Kaikkein hulluinta ovat ns. tissi flashmobit jossa joukko naisia heiluu tissit paljaina julkisella paikalla ja pitää sitä oikeutenaan mutta samalla vaatii, ettei tisejä saisi katsoa. No, monissa ei olekaan mitään enempää katsomista kuin naisilla miesten kaljamahoissa, mutta tuleehan ne nyt joka tapauksessa tsekattua kun esitellään 😀

  Ylipäänsä, hyvät tavat ja herrasmiesmäisyys ovat mielestäni hyvä ohje, rasvaiset jutut tai limaiset kommentit eivät kuulu asiaan. Hyvä huumori on erikseen ja mukavat naiset ovat myös humorintajuisia. Toisessa päässä ovat sitten telaketjufeministit jotka ovat mielestäni vain hankalia ja huumorintajuttomia akkoja jotka olkoot keskenään, miesparka jos sellaiseen sekaantuu.

 8. Raptori lauloi tästä tissien näyttämisestä aika pitkä aika sitten. Olkoon se yhä ajankohtaista. Sitten on Juicen laulu daisareista, jotka rauhasta muistuttaa.

  En voi sanoa että minua paljon heiluttaa asia. Jos joku haluaa näytellä tissejään, siitä vaan. Jos joku haluaa olla niin tekemättä, siitä vaan. Kummastakaan en maksa, kumpaankaan en jonota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *