Hyvää ja rauhallista uuttavuotta kaikille!👩👨👶

Vuosi vaihtui että pätkähti. Oltiin vaimon kanssa kahden, molemmilla lievä flunssa.
Katsoin tv:stä uudenvuodenjuhlintaa. Kun gongi kumahti vuoden vaihtumisen merkiksi, vedin takin niskaan ja menin ulos. Katsoin niska kenossa taivaalle, mutta ei siellä näkynyt yhtään mitään. Pakkasta oli jotain -20, mutta yhtään tähteä ei näkynyt taivaalla, taivo oli pilvessä. Tämä tietää huonoa hillavuotta.

Kylän puolella ja naapureissakin paukuteltiin, mutta välähdystäkään ei näkynyt. Semmoinen taikamainen häkäräpakkanen, aivan kuin luontoherra ottaisi kaamoksesta vielä kaikki irti, uutenavuonna kun päivä on täällä jo kukonaskelta pitempi.
Itse en ollut ostanut raketteja, kun ei ollut meille tulossa nyt poikosiakaan.
Niinpä menin sisälle ja olisin sanonut vaimolle, ettei tule ensi kesänä hilloja. Hän kuitenkin nukkui ja päätin kertoa sen aamulla.
Hiivin siitä olohuoneen sohvalle lötköttämään kaukosäädin kädessä. Tv:stä alkoi kohta elokuva ”Silmänkääntäjä”. Olin katsonut sen kerran aikaisemminkin, mutta kyllä sen katsoo toisenkin kerran. Minusta pirskatin tyylikäs filmi.

14 vastausta artikkeliin “Hyvää ja rauhallista uuttavuotta kaikille!👩👨👶”

 1. ”Silmänkääntäjä (The Illusionist) on vuonna 2006 ensi-iltansa saanut tšekkiläis-yhdysvaltalaista tuotantoa oleva elokuva, joka perustuu Steven Millhauserin novelliin Eisenheim the Illusionist. Elokuvan on ohjannut Neil Burger, ja sen pääosissa ovat Edward Norton, Paul Giamatti ja Jessica Biel.

  Elokuva sai Oscar-ehdokkuuden kuvauksestaan (Dick Pope).” – Tuossa Wikipedia-tiedot ko, filmistä.

  Aki Kaurismäen uudesta elokuvasta ”Kuolleet lehdet” kirjoitetaan paljon. Odotan mielenkiinnolla näkeväni sen.

 2. Hyvää Uutta Vuotta kaikille täällä kirjoittaville ja pahoittelen jos olen jonkun mieltä pahoittanut usein piruillessanikin tai asioita mukamaskin yksisilmäisesti kommentoidessani. Aivan mukavan eripurainen joukko tämä on, tarkemmin ajatellen etuoikeus saada täällä lueskella ja kirjoitella.

  1. Minusta Sinun Matti kirjoituksesi ja kommenttisi ovat olleet varsin asiallisia ja tarpeellisia – Kaikkea hyvää Sinulle elämässä eteenpäin.

 3. Siunausta ja varjelusta kaikille tasapuolisesti tähän vuoteen, mitä se sitten tuokin!

  1. Hyvää alkanutta vuotta kaikille, jotka:
   – toivovat Suomen säilyttävän itsenäisyytensä ja demokraattisen järjestelmänsä;
   – toivovat Ukrainan voittavan puolustussotansa imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan ja ovat valmiita myös tekemään jotakin Ukrainan voiton hyväksi;
   – jotka ovat valmiita ihan itse tekemään työtä Suomen ja suomalaisten hyväksi.

 4. Oma vuosi vaihtui ilman isompia paukkuja ja sanoisin että meno jatkuu sotien vauhdittamana ja kiusantekona. Maailman tärkein on valita maallemme presidentti unilukkariksi?
  Itse asiassa Miina Äkkijyrkkä ylisti lehmää joka elätti meidät mökeissämme ja moitti demokratiaamme liian kalliiksi ja toimimattomaksi?

 5. Täällä oli aamulla – 34 pakkasta. Olen laittanut Chevyn valmiiksi roikan päähän (ei tarvi värkätä ajastimien kanssa, minulla muutenkin huonot välit näiden ajastimien kanssa), väännän vain sulakkeen paikalleen ja homma toimii.
  Auto oli roikassa kaksi ja puoli tuntia ja hyrähti käyntiin kuin palmun alta.
  Nuori mies meni käyttämään emäntääni kirkolla. Meillä on molemmilla ajolupa, mutta emäntä kävelee kepin kanssa polvikuluman takia ja mulla tämä nuharomisko vielä päällä.
  Täältä on Kittilän kirkonkylään 40 km yhteen suuntaan, ja julkinen liikenne toimii kenellä vain on pussissa varaa tilata taksi. Hyvä paikka tämä silti on asua. Ehkä kuitenkin Espanja olisi näin talvikuukausina varteenotettava asuinpaikka.

  Vastaa

 6. Katsoin eilisiltana Yleltä filosofi Esa Saarisen haastattelun, haastattelijana Juho Pekka Rantala (Uusinta vuodelta 2022). Ohjelma kesti 50 min. Esa Saarinen keräsi kuulemma yliopistovuosinaan luentosalit täyteen. En ihmettele sitä. Hänen puheensa on selkeää, arkijärkeen vetoavaa, sivistyssanat loistavat poissaolollaan, silti ulostuotto on lumoavaa. Olisin kuunnellut häntä vaikka toiset 50 minuuttia. Myös hyvä, asiansa osaava haastattelija teki ohjelmasta nautittavan.
  Ehkä olen hieman jäävi puhumaan, koska olen lukenut Saarisen tietokirjan ”Länsimaisen filosofian historia huipulta huipulle, Sokrateesta Marxiin” useaan kertaan. Olen lukenut myös muita Saarisen tekstejä. Hänestä on vaikea olla pitämättä niin ihmisenä kuin filosofina. Häntä on sanottu oikeutetusti arjen filosofiksi ja paremman ajattelun apostoliksi.

  No, Saarinen onkin filosofi, mutta kyllä retoriikkataitoja tarvitsevat monet muutkin, esimerkiksi presidenttiehdokkaat.

 7. Tämän viikon on pidellyt täällä pakkasia, eilen oli -36 astetta, tänään samat lukemat. No, ilmaston lämpenemistä odotellessa muistelen menneitä:

  Tammikuun 1999 viimeinen viikko jäi hyvin mieleeni. Silloin oli ne siperialaiset pakkaset: Kittilän Pokassa mitattiin 28. tammikuuta -51,5 astetta. Meidän ulkomittari oli viikon päivät pohjassa, oletin että täällä oli pakkasta jotain miinus 45-53 astetta.
  Olin silloin kotikylän koululla vt. talonmiehenä ja vaimo kulki töissä Kittilän vanhainkodilla. Koulun lämmitys oli puulla, joten talonmiehen piti olla varpaillaan.

  Vaimolla oli vanha, mutta uskollinen Toyota Corolla ja minulla oli muuan Nissanin rotisko. Minun työmatka oli lyhyempi kuin vaimon, 1,5 km yhteen suuntaan. Kuulin että minkä uudempi henkilöauto oli kyseessä, sitä varmemmin se jätti välille. Lehdessä luki, että Kittilässä ambulanssin renkaat olivat nulistaneet vanteilta, kun auto oli yrittänyt lähteä hälytysajoon.

  Meidän perhekunta pääsi vähällä. Autot pelittivät, ainoa vaurio oli kun Nissanistani puhkesi rengas. Yritin kyllä pitää autot lämpiminä renkaidenkin vuoksi ja nukuin pakkasviikon pääsääntöisesti haalarit päällä. Kun auto seisoi muutaman tunnin, oli kuin hevoskäryillä olisi lähtenyt ajamaan, pomp! pomp!pomp!

  Kun siperialaiset pakkaset tammikuun lopulla sitten loppuivat ja mittari nousi parikymmentä astetta eli noin miinus kolmeenkymmeneen, tuntui että onpa ihanan lauha ilma!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *