Oudot unet

Olen viime aikoina joka yö nähnyt unen, että olen sotaväessä ja on päällä jonkinlainen kriisitilanne, muttei varsinaista sotaa.

Viime yönä ”olin” panssarijoukoissa panssarivaunun lataajana ja oli  jonkinlaiset sotaharjoitukset. Sinänsä outo uni, kun tosielämässä palvelin it-rykmentissä ja panssarivaunun sisällä en ole ikinä käynyt.

Panssarivaunuihin olin viimeksi kosketuksissa vuosi sitten, kun kävin hämeenlinnan panssarimuseossa, mutta armeija-aikana en ollut lähelläkään panssarivaunuja, enkä myöskään kertausharjoituksissa, joista viimeisestäkin on jo kauan aikaa.

10 vastausta artikkeliin “Oudot unet”

 1. On erittäin valitettavaa, että Halosen aikana hävitettiin satamäärin käyttökelpoisia panssarivaunuja. Niitä olisi voinut käyttää tärkeitten kohteiden, kuten lentokenttien puolustuksessa.

  1. En kiistä Halosen huonoutta presidenttinä.

   Kenraali Lauri Sutelan mukaan jalkaväkimiinojen kieltäminen oli kuitenkin maanpetokseen verrattavaa toimintaa – ja sitä ajoivat taistelijapari Halonen ja Tuomioja kuin ”käärmettä pyssyyn”.

   Kuka hyvänsä voi olla huono jossakin asiassa – mutta se on ihan eri asia kuin toimiminen isänmaataan vastaan.

   1. Halosen kommandot taisivat erottaa armeijan kouluttajan, joka oli suhtautunut ”ylipäällikköön” halveksivasti varusmiesten edessä.

    Ylipäällikkö itse taisi suhtautua armeijaan yliolkaisesti, koska kansallisvaltiovihamielisyys on marxisteille melko keskeinen piirre, jos nyt kuitenkin kommunisti Aarne Saarinen ja muutamat muut jätetään pois laskuista.

  2. https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/kansan_aani-onko-tampereen-uudesta-yliopistosta-tulossa-roskapankkiyliopisto/

   ” ”Naisten tieteen” humua ja sumua Halosen kaudella…

   Julkaistu Tiede-lehdessä 3/2004

   ” Naisten päivän päätilaisuus on vetänyt Helsingin yliopiston juhlasalin liki täyteen merkittäviä naisia kunnianarvoisan Helvi Sipilän johdolla. … Taiteilijaprofessori Kaari Utrion ja professori Outi Hovatan puheiden jälkeen eturivistä nousee asiallisen tyylikkäästi … pukeutunut nainen. Marja Makarow kävelee puhujapönttöön esittämään juhlaväelle naistutkijan tervehdyksen. Hän kertoo Viikin kampuksella vuosittain järjestetyistä naisten päivän seminaareista, joissa tutkijanaiset ovat puhuneet kokemuksistaan.

   – … Halusimme järjestää tämän tilaisuuden siksi, että voisimme tarjota rohkaisevia roolimalleja nuorille naisille – ja meille muillekin, Makarow päättää ja jättää lavan Tarja Haloselle.

   Marja Makarowia itseään vakuuttavampaa roolimallia tutkimuksen maailmasta on vaikea löytää (”Tieteen” mielestä) ”…

   Tiede korvattiin Helsingissä neurohölynpölyllä…

   Tuon ajan “erityistä naistentiedettä” edustivat ehkä vieläkin enemmän ainakin julkisuudessa “Ihmisen peilineuroonien” mukamas “todistaja” Riitta Hari Teknillisen Korkeakoulun kylmälaboratoriosta, psykologian professorit Liisa Keltikangas-Järvinen, Kirsti Lonka ja Marjaana Lindeman (”synnynnäinen tieto”) Helsingin yliopistosta.

   Maria Makarowin yksi perusvirhe oli, että hän tiedejohtajana kaatoi noille rahaa kuin suokokalla, miljardeittain. Se myös osoitti, että hän ei tosiasiassa ymmärrä tieteestä. Tämän ei ole tarkoitus olla loukkaus naisia vaan hölynpölytiedettä vastaan. Se käyttää kaikkia mahdollisia ja mahdottomia ”kortteja”, mitä ikinä vaan keksii. ”

 2. ”Viime yönä ”olin” panssarijoukoissa panssarivaunun lataajana ja oli jonkinlaiset sotaharjoitukset. Sinänsä outo uni, kun tosielämässä palvelin it-rykmentissä ja panssarivaunun sisällä en ole ikinä käynyt.”

  Uni liittynee nykyiseen infosotaan, jota tällä palstalla käydään ja johon sinä olet palstan perustana ikään kuin tarjonnut ammukset.

 3. Timo; minä olen palvellut jos jossain j-osastossa, yli 25v.
  Aina joskus näen unia, sotilaspalvelukseni ajoilta, ne vaan meikäläiselle vanhalle krenatöörille lienevät iskostuneen niin syvälle tuonne menneisyysmaailmaan.

 4. Jos ei nyt puhuta sotilaallisesti, niin kaikkihan meistä näkee unia jossain vaiheessa. Joskus ne ovat värillisiä, mutta yleensä mustavalkoisia. Herätessä ne saattaa muistaa hetken , mutta yleensä ne katoavat aika pian. Ne mitkä jäävät mieleen eivät ole ole todellisuudessa tarkkoja.

  Yhden tutkimushaaran mukaan unet ovat sähköinen ilmiö aivoissa ja ne esiintyvät juuri heräämisvaiheessa. Vaikka uni olisi pitkäkin, niin todellisuudessa se on vaan sekunnin sadasosia.

  Unille saattaa herkistyä edellispäivän hyvistä, tai huonoista tapahtumista. Ne jäävät aivoston mieleen ja sen vuoksi niitä käsitellään jälkijättöisesti.

  Ihminen ei vieläkään ymmärrä täysin omien aivojensa toimintaa, vaikka niitä on tutkittu ja tutkitaan paljon jatkuvasti. Minä en viimeyönä nähnyt muistikuvallisia unia.

 5. Kiitos kommenteista.

  Viime yön unta en muista. pitäisi varmaan kirjoittaa paperille heti herätessä.

  Tämä on tosi juttu: Edesmennyt rakas äitini näki aikoinaan oikeat lottonumerot unessa, mutta ei tehnyt kuponkia. Tämän jälkeen äitini ei ikinä eläessään lotonnut, vaan totesi että hän on lottovoittonsa saanut.

Kommentoi