Pohjoisen herkkuja

Viikonloppuna mökillä. Veljeni valmisti herkullisen aterian porosta ja kuningasravun koivista. Nuo kuningasravun koivet olivat todella herkullisia.

Järvestäkin saatiin vähän kalaa, ei ainakaan nälkää tarvinnut nähdä. Illalla vielä saunoessa jätkänmakkaraa kiukaalle, niin ei mennyt pitkään kun uni maittoi.

6 vastausta artikkeliin “Pohjoisen herkkuja”

 1. On se arvokasta herkkua tuo kuningasrapu, jos porokin. Ravunjalat 75-80€/kg ja poronkin, riippuen ruhonosasta, parin kympin pintaan.
  Herroiksi olette eläneet.

 2. Kalle.
  Veljeni toi nuo herkut Norjasta, kun kävi jäämerellä kalassa.
  Ruijanpallasta lähti hakemaan. Sitä ei saanut mutta kaikkea muuta kalaa ja noita kuningasrapuja.

 3. Ai niin ja unohtamatta torvisienikastiketta perunoiden ja poron kanssa.

 4. Joo noissa kuninkas ravuissa on syötävääkin ja samoin niitä olen saanut Norjan rannikolta ostaan en niitä olisi suomen hinnoilla kyennyt ostamaan montaakaan rapua nuot mustat torvisienet muuten hyviä .
  En ota metsästä moniakaan mukaan kotiin asti koskapa en tunne noita tatteja oikeasti mitään terv tepivaari

 5. Asian yksi puoli olisi; kun syöt kuningasrapua, teet ekoteon. Nimittäin on jo nyt todistettu, että kuningasrapu (vieraslaji) haittaa melkoisesti norjalaisten kalastuselinkeinoa. Katkaravun ravinnon vie kuningasrapu, samoin monien muidenkin pohjaeläinten, siis on haitallinen vieraslaji, vaikkakin herkullinen (maistanutkin olen), siltikään ei vedä vertoja suomalaiselle ravulle; se on ylivoimainen kuningasrapuun nähden.

Kommentoi