Kyllä Suomessa rahaa riittää

Sananvapaus ja -vastuu eli toiselta nimeltä ”turvat tukkoon”!

Poliisille lisärahaa terrorismin torjuntaan ja kyberturvallisuuden vahvistamiseenEnsi vuoden budjettiin poliisin toimintamenoihin esitetään noin 720 miljoonan euron määrärahaa. Suojelupoliisin toimintamenoihin esitetään 30,1 miljoonan euron määrärahaa. Viime kevään kehyspäätöksen mukaisesti poliisille kohdennetaan vuodelle 2018 yhteensä 34,5 miljoonan euron määräraha poliisin resurssien turvaamiseksi sekä erityisesti vihapuheen ja ääriliikkeiden torjunnan vahvistamiseksi. Myös Suojelupoliisin operatiivista suorituskykyä lisättiin kevään kehyspäätöksen yhteydessä 3,5 miljoonan euron lisämäärärahalla.
Hallitus päätti esittää elokuun budjettiriihessä vielä yhteensä 12 miljoonan euron lisämäärärahaa poliisille ja Suojelupoliisille terrorismin ja kyberuhkien torjuntaan sekä radikalisoitumisen ennaltaehkäisyyn.

Lähde: Sisäministeriön talousarvioesitys vuodelle 2018 – Artikkeli – Sisäministeriö

8 vastausta artikkeliin “Kyllä Suomessa rahaa riittää”

 1. Minun mielestäni poliisi, supo ja rajavartiolaitos tarvitsevat lisää rahaa – mutta se olisi pitänyt leikata mamuilusta ja pistää rajat kiinni kansainvaellukselta.

  Puolustusmäärärahoja olisi pitänyt kasvattaa noin 1500 miljoonalla mutta ”kasvatettaneen” noin 40 miljoonalla. Tälle vuodelle puolustumäärärahoja todellisuudessa leikattiin, vaikka olisi pitänyt kasvattaa.

  Joskus ihmettelen miten suuri ÄO poliittisilla johtajillamme oikein on.

 2. Vanha sanonta: ”Luoja varjele, jos kansa tietäisi, kuinka vähällä järjellä tätä maata hallitaan”

 3. Karmeinta on huomata, että maata ei johdeta edestä, kuin kenraali Ehrnrooth vaati ja Urho Kekkonen toteutti. Kansaa johdetaan pelolla ja uhkailuilla, kuten laestadiolaisia ja jostain kaukaa kansan selän takaa.
  Jos kansaa johdettaisiin edestä esimerkeillä ja kannustaen sekä tunnustusta jakaen hyvistä suorituksista ei kansamme olisi niin eripurainen, kuin se tällä hetkellä on. Sipilän hallituksen suurin saavutus on ollut jakaa kansa. Hallitus on unohtanut, että vain yhtenäinen kansa voi menestyä, kuten Suomi menestyi raskaista tappioista huolimatta vuosina 1939-44.
  Kun Kepusta ja Kokoomuksesta on tullut valtionhoitajapuolueita, on heille kaiki kaikessa valtio. Se näkyy ja kuuluu heidän retoriikassa hyvin. Valtionhoitajapuolueille kansa on vai nippu tilastoja ei eläviä ihmisiä.

  Kun hallituksen nokkamiehet astuvat puhujappönttöön he puhuvat paljon, mutta eivät sano mitään. Kansalaisille he näyttäytyvät vain puhuvina päinä ei innostavina kansanjohtajina.

  Suomessa kaikkien ongelmien äiti on heikko johtajuus. Tasavallan presidenttikin vain näpertelee ja peesaa suuria valtiomiehiä. On helppo toistaa isojen poikien fraaseja ja näyttää viisaalta.

  Olisiko taas naisen vuoro tulla kansakunnan eteen näyttämään tietä yhtenäisyyteen itsenäisyyteen ja siten lopettaa suurten hännystely, jossa ei saa muuta, kuin ruskean kielen.

 4. Käsitinköhän aivan oikein; J Putkisen mielestä puolustusmäärärahoja olisi tullut korottaa n 45%, olisi melkoisen reipas korotustoimenpide pienelle kansakunnalle.

 5. Puolustusmäärärahojen minimitaso imperialistisen roistovaltion Venäjän naapurina on 2% bruttokansantuotteesta. Suomessa se lukema on noin 1,3%.

  Sotaharjoituksia on aivan liian vähän, liian lyhyitä ja liian pienille joukoille.

  Pataljoonan taisteluosastoilta puuttuu oma orgaaninen ilmatorjunta. Siihen + paikallisjoukoille, jne. pitää ostaa mm. hirmuinen määrä Stinger ilmatorjuntaohjuksia. Korkeatorjuntakyky ja ballististen ohjusten torjuntakyky Suomelta puuttuu kokonaan. Puolustusvalmius on maavoimien osalta varsinkin juhlapyhinä, viikonloppuisin ja ikäluokan vaihtuessa käytännössä olematon. Jne., jne.

 6. No, enpä tiedä mitä orgaanista pataljoonalta puuttuu; en ota kantaa. Sama koskee ballististen ohjusten ja ”korkeatorjuntaohjusten” osalta. Sitä kykyä ei monellakaan, ei edes kaikilla nyt sotaa käyvillä mailla kovinkaan paljon ole. Suomella tuskin koskaan tulee olemaan.
  Pataljoonahan on nykyisin peruskäsite; kokonaisuutena taisteluosasto (it-osat, tst-psv-osat, jopa tykistöpatteri/sto jne). Siihen voi pataljoonakokoonpanon lisäksi kuulua tukevia joukkoja; saman verran kuin miehiä kuin peruskokoonpanoon, jopa paljon enemmänkin. Se saattaa olla isokin joukko vahvuudeltaan ja sitä myöten iso ja kallis harjoitus. Tässä taloustilanteessa haastava suorite.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *