Nordea – asiakkaat tuovat kengissään hiekkaa pankin lattialle?

Vanhassa muistissa oli Wahlroosin vähättelevän loukkaavat kommentit tavallisista asiakkaista, jotka eivät tuo kuin hiekkaa kengänpohjissaan Nordean hienoihin pankkisaleihin.

Toimittaja Haapalan pitäisi tarkistaa lähteet. Satun nimittäin tietämään, että tuota lentävää lausetta ei keksinyt Wahlroos, vaan eräs KOP:n johtaja. Wahlroos oli Yhdyspankin puolella, ja aina tehtävissä, missä ei tarvinnut huolestua tavallisista pankkiasiakkaista.

Lähde: Timo Haapalan kommentti: Antavatko Sdp, Persut ja AKT nyt Nordealle ja Nallelle anteeksi? – Kotimaa – Ilta-Sanomat

10 vastausta artikkeliin “Nordea – asiakkaat tuovat kengissään hiekkaa pankin lattialle?”

 1. Nordean päätös siirtää pääkonttorinsa Tukholmasta Suomeen on närkästyttänyt ruotsalaisia.

  Dagens Industri -lehden mukaan asuntolainojen siirtoja tarjoava Lånbyte oli perjantaina vastaanottanut poikkeuksellisen suuren ryntäyksen asiakkaita, jotka halusivat vaihtaa asuntolainansa toiseen pankkiin.

  Nordeaa koskevia siirtopyyntöjä tuli Lånbyten mukaan aamupäivän aikana 1,1 miljardin kruunun (noin 120 miljoonan euron) edestä. Normaalina päivänä palveluun tulee hakemuksia yhteensä noin 350–500 miljoonan kruunun edestä, kertoi Lånbyten toimitusjohtaja Alexander Widegren.

  – Meille tulee paljon Nordean asiakkaita, jotka haluavat siirtää asuntolainansa ja pankkiasiakkuutensa muualle, Widegren sanoi.

  Hän arveli, että Nordean siirron saama julkisuus on innostanut asiakkaita tarkastelemaan lainojensa ehtoja. Ruotsin hylkääminen on voinut saada Nordeaan jo ennestään ärtyneet asiakkaat tarttumaan käytännön toimiin.

  http://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005359839.html

 2. Ruotsalainen asuntolaina, siinäpä kummajainen 😉

  Itsellä ei ole Nordeasta pahaa sanottavaa ei sen muutaessa, eikä palatessa, asiakas olen ollut pirun kauan.

  Nordean osakkeet ovat vuosien saatossa olleet ihan ok sijoituskohteita.

 3. Itse olen ollut SYP:n, Meritan ja Nordean asiakas näihin päiviin asti. Nyt vasta olen harkinnut pankinvaihtoa, kun Lahdessa ei enää ole kassapalvelua Nordean henkilöasiakkaille.

 4. Vaihdoin Nordeasta jo vuosia sitten pois surkean asiakaspalvelun ja kassapalvelujen jatkuvan vähentämisen vuoksi enkä kuvittelekaan palaavani sinne.,

 5. Eipä ole Nordeasta pahaa sanottavaa, eikä ole tarvinnut hiekkaa sen lattioille kantaa ainakaan kymmeneen vuoteen. Kaikki asiat on hoitunut puhelimella, tai netissä henkilökohtaisen asiakaspalvelijan avustuksella. Muutama päivä sitten juuri soitti ja kysyi pidetäänkö ensi viikolla nettipalaveri.

  Jo 60 luvulla olin KOP;n asiakas ja siitä se on jatkunut, näihin päiviin. Kuka uskoo, että kerran ostin sen osakkeita noin markan kappale, rohkeus ei vaan riittänyt ostaa niitä tarpeeksi.

  Kuka muistaa, miten aikanaan kävi Säästöpankkien, taitaa vieläkin omistaa Arsenal niiden kiinteistöjä. Kuka muistaa, mikä pankki maksoi valtiolle viimeistä markkaa myöten lainoituksen. Kuka muistaa vielä tänäänkin Someron säästöpankin johtajan maksamatta olevan 60 miljoonan huijauksen jne.

  Tutkikoot hiukan historiaa kaiken maailman iltalehtien kommentaattorit ja kirjoittakoot sitten.

 6. Onhan ne maailma ja tavat muuttuneet. Muistan hyvin KOP;n pääkonttorin, melkoinen palatsi, silti sai jonottaa aina. Olikohan se Etelä Espalla, sitä en varmaksi muista, mutta Harri muistaa.

  1. Pentti, Pohjois-Espalla:
   ________________________
   Hotel Kämp oli ehtinyt toimia jo usean vuosikymmenen ajan ja ollut todistajana Suomen historian parhaille ja huonoimmillekin vuosille. Itse hotellirakennuskin alkoi jo ikääntyä. Vuonna 1961 Kansallis-Osake-Pankki ilmoitti kiinnostuksensa rakentaa uusi moderni toimistorakennus Hotel Kämpin paikalle. Purkutöitä vastaan nousi huomattavaa kansan liikehdintää ja suunnitelma jakoi mielipiteitä koko kaupungissa. Vuoden 1965 maaliskuun lopulla järjestettiin suuret juhlat hotellin hyvästeiksi. Uusi toimistotalo saatiin valmiiksi 1969 ja KOP:n pääkonttori toimi siinä vuoteen 1997 saakka. Vuonna 1999 Helsingin asukkaiden onneksi, Hotel Kämp restauroitiin ja herätettiin henkiin entistä suuremmassa loistossa.

 7. Tuleekohan Nallekin paluumuuttajana ja pyyhkii ruotsin pölyt harteiltaan. Liikanen jo vaatinee lakien täsmennyksiä mankkimaailmaan ja sanoo että voimme nukkua rauhassa. Saas nähdä saako hallituksemme tarvittavat päätökset aikaiseksi?

 8. Juuri noin olentehnyt maksanmaksut netin kautta ja ei ole taarvinnut hiekkaa eikä uraa viedä pankkienlattioille .
  Tosin en ole Norden asiakaskaan terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *