Eikö Suomen poliitikoilla ole selkärankaa laisinkaan?

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710132200460206_pi.shtml

”Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) sanoo olevansa erittäin pettynyt EU:n ympäristöministerien kantaan metsien hiilinielujen laskennasta.

Tiilikainen pidättäytyi äänestämästä neuvoston viimeisessä äänestyksessä. Suomi aikoo hänen mukaansa jättää neuvoston yleisnäkemykseen kriittisen lausuman.”

Äänestämästä pidättäytyminenhän tarkoittaa, että nielemme ratkaisun.

Olisi luullut, että olisi kyennyt äänestämään vastaankin.

Toisaalta – miksi kaikki sonta pitää niellä?

Eikö voisi ilmoittaa, ettei tuollaista täysin vain Suomea rankaisevaa tulla allekirjoittamaan eikä hyväksymään, vai onko päätösvalta jo siirretty kokonaan Brysseliin?

7 vastausta artikkeliin “Eikö Suomen poliitikoilla ole selkärankaa laisinkaan?”

 1. Suomella selkärankaa EU-neuvotteluissa? Tekninen vastaus tähän kuuluu:
  HAH!

  Tuossa lajissa voitamme nöyristelyn olympialaiset mennen tullen.

 2. Käsittämätön tämä äänestyksestä pidättäytyminen. Mitä tehdä ministerillä, jolla ei ole asiaan kantaa?

  Miksi Suomi ei äänestä vastaan itselleen haitalisessa asiassa?

  Hankitaanko tälläkin sitä ”poliittista pääomaa” pahan päivän varalle?

  1. Paskat sillä hankita kuin elinkeinoelämän suurvaikuttajien tukea itselleen ja etupiirilleen …..perkele…..suomen poliittiset päättäjät: osaavat kyllä hyödyntää kaiken mitä vähänkään tämän pestin aikana voivat ja siihen se sitten jääkin……paitsi voihan sitä syyttää mediaa aina huonosta julkisuuskuvasta.

 3. Minun mielestäni ympäristöministereillä ei saisi olla mitään sanomista tärkeisiin teollisuuspoliittisiin asioihin. EU-maiden teollisuuden kilpailukykyyn, työllisyyteen, jne. vaikuttaviin asioihin.

 4. Monimutkaisen EU järjestelmän päätös saattaa olla vielä ihan jotain muuta, mitä nyt kuullaan. Siis ei sitä vielä ole päätetty, lopullisesti.

  Ja jos ei järki voita, ei se ole mikään ongelma Suomelle, kuten Luken professori Asikainen sanoo; ”On fiksumpaa ostaa Venäjältä puuta, kun maksaa tyhjästä, eli päästöoikeuksista.” Venäjällä sitä ei ole mitenkään säännelty.

  Mukava, kun meillä on naapuri, jonne voidaan viedä ja josta voidaan tarpeen tullen tuoda.

 5. Tällä poltiikalla Suomen kannattaa tuoda lähes kaikki sellupuu Venäjältä- se on halvempaa eikä tuhota omaa metsävarallisuuttamme. Tehdään vain järkevät harvennushakkuut ja kasvatetaan luonnonmetsiä ja otetaan just se, mikä tarvitaan, mutta vain kunnon puuta sitä tarvitsevaan lopputuotetta teollistavaan tuotantoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *