11 vastausta artikkeliin “Hyvä kirjoitus”

 1. Noista tositv ohjelmista: Katsoin ”Gladiaattorita” yhtä jaksoa vähän aikaa ja sain tuntemaan itseni entistäkin tyhmemmäksi.

 2. Minulla tökii kaikki ne ohjelmat joissa ryhmä nauraa omille jutuilleen sekä ne keskusteluohjelmat joissa löhötään tuolissa jalka toisen päällä heiluttaen monoa vastapuolen nenän alla.

 3. Tämä on detalji mutta harmittaa. Ohjelmissa kuten haluatko miljonääriksi juontaja määrää että nyt annetaan abloodit millon mistäkin syystä ja yleisö kuin konsaan lammaslauma border collie koiran ajamana läpyttää karvaisia kämmeniään. Jos jostain ihmeellisestä syystä olisin TV viihdeohjelman katsomossa niin taputtaisin juuri silloin kun koen että joku on taputtamisen arvoista. Niin ja tietysti sama juttu naurunhörötyksen kanssa, itseäni usein itkettää kohdissa kuin yleisön on käsketty nauraa.

  Tästäpä juolahti mieleeni ilmainen idea TV viihteen tekijälle , mainostakaa ohjelmaanne sillä että nyt on katsomo ohjeistettu ja rohkaistu reagoimaan juuri niin kuin miltä tuntuu, itkua, naurua, bravoota, buuausta jne

 4. Hyvä teksti kyllä ja tämän huomaa. Monessa piirissä nauretaan ihmiselle joka tietää yleissivistyksestä jotain. Se on häpeällistä.

  Minua taas hävettää se maailma jossa noin on mutta eipä se häpeämällä parane…

 5. https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/miksei-kukaan-enaa-arvosta-yleissivistysta-nykyajan-suurin-ongelma-on-tiedon-pelko-23969269

  ”Eleanor Rooseveltia mukaillen: Suuret älyt puhuvat ideoista, pienet älyt ihmisistä.

  Yleissivistyksen häviämisen myötä katoavat myös uutis- ja puhekielen ymmärtämisestä vivahteiden taju.

  Tämä tarkoittaa uusien uhkakuvien maailmaa niille, jotka eivät osaa lukea niin sanotusti rivien välistä ja mediakriittisesti.”
  ——————————
  Nyt yhdistän yleissivistyksen, suuren älyn ja pienen älyn yhteen ja samaan pakettiin:

  Yleissivistykseen kuuluu tietää, että eduskuntamme on puolillaan epäisänmaallisia hanttapuleja ja paukapäitä, jotka yrittävät tuhota kansamme yhtenäisyyden ja tehdä sen niin pirstomieliseksi kuin suinkin on mahdollista.
  ——
  Tämä kieltämättä loistava puheenvuoro melkein mahtuisi yhteen twiittiin. Mutta vaikea tuota olisi mennä supistelemaankaan.

 6. Ketkä kaikki teistä siellä yleisönä oikein on. Sinne kuulemma on oikein jopa tunkuakin?

 7. Pentti

  Mikäli tarkoitat haluatko miljonääriksi ohjelmaa, niin se on harvoja tositv-ohjelmia jota katson. Minusta Jaajo on hyvä juontaja siihen ohjelmaan.

 8. Niilon idea on hyvä.
  Tulisi paljon nykyistä halvemmaksi tuon töllön pito.

 9. Tuo miljonäärikisa on minusta ihan hyvä. Kyllähän tuo yleistietouden vähäisyys on pistänyt silmään. Toisaalta on helppo arvailla vastausta ruudun tällä puolen, mutta kuitenkin.
  Itse kyllä epäilen, että yleisisivistys on vähentynyt. Syynä on koulu-uudistus eli peruskoulu. Siellä ei opi edes latinaa ja muita typeryyksiä, kuten Voltaire luonnehti. Syy tähän löytyy liberalismista. Tietenkin liberalismia tarvitaan koservatiivisuuden vastapainoksi, mutta liian pitkään jatkuva liiallinen liberalismi turmelee ihmisen ja tämän lisäksi tekee ihmisestä tyhmän, auttamattoman tyhmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *