Ja postin palvelu sen kuin paranee……

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005439452.html

”Kaikkia Postin paketteja säilytetään nyt vain seitsemän päivää – ”Kun jotain tilataan, se halutaan itselle mahdollisimman nopeasti”

Valtaosasta paketteja lähtee nykyään sähköinen saapumisilmoitus, ja ne noudetaan yli 90-prosenttisesti viiden päivän sisällä. ”

Juu, tulee valtaosasta, mutta vuoden sisään on kolme lähetystä minultakin palautunut, kun mitään ilmoitusta missään muodossa ei ole tullut.

5 vastausta artikkeliin “Ja postin palvelu sen kuin paranee……”

 1. Pakettiautomaatti on ihan kätevä tapa, jos se on lähellä. Työpaikan melkein naapurissa on Nekalan suurjaossa, sinne on niin paljon kivempi lähteä kun ydinkeskustaan postikonttorille.

  Mutta joo, saapumisilmoitusten luotettavuus on, noh, kehno. Muutama firma lähettää tiedon kahdella tapaa, sähköpostilla ja kännykkään. Yleensä sähköposti toimii.

 2. Minusta se pakettiautomaatti on hyvä keksintö, mutta on siinä vielä parantamisen varaakin.

  Jostakin kummallisesta syystä minun puhelimeeni tulevat paketin saapumisilmoitukset eivät pääsääntöisesti aiheuta ilmoitusta saapuneesta tekstiviestistä – mutta jos tietää vaikka seurantakoodin perusteella että kohta pitäisi tulla saapumisilmoitus, niin se viesti löytyy kyllä puhelimen lokista.

  Joiltakin lähettäjiltä tulee sähköposti-ilmoitus, jotta paketti on perillä ja sitten sen perusteella voi kaivaa lokista lokerokoodin.

  Automaatilla paketin lähettäminen on yleensä kätevämpää kuin jonottaa postikonttorissa.

 3. Postin toiminnassa on muutenkin välillä kummallisuuksia – vaikka yleensä pelaa kohtalaisen hyvin.

  Esimerkiksi yksi tavallinen postilähetykseni Ouluun meni kyllä seurantakoodilla seurattuna nopeasti Ouluun, mutta kiersi sitten Oulussa hulluna ympäriinsä monta päivää. Samalle vastaanottajalle se oli jo toinen kerta. Hänen piti itse seurantakoodin avulla etsiä että missä paketti oikein harhailee.

 4. Ei se Suomen Posti ole kuitenkaan erityisen huono.

  Minulle tuli aiemmin eräältä tavarantoimittajalta paketit Englannista ja Belgiasta kolmantena päivänä tilauksesta. Sittemmin se toimitusaika yht’äkkiä venähti melkein viikkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *