Mielenkiintoinen asenne

Turvapaikanhakijan lausumaa:

”En tiedä, miksi tässä maassa puhutaan ihmisoikeuksista. Kukaan ei tullut auttamaan meitä poliisia vastaan”

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005353919.html

Enpä ole ennen huomannut, että ihmisoikeuksien olennainen asia on poliisin vastustaminen.

13 vastausta artikkeliin “Mielenkiintoinen asenne”

 1. Vihervasemmiston mielestä poliisin vastustaminen on lähes velvollisuus.

 2. Pitäisikö meidän vielä järjestää vastarinnan vastaisen virkailijan vastarintaa. Menkööt sitten sinne Ruotsiin, jos siellä luulevat elämän olevan autuaampaa. Epäilen vaan suuresti.

 3. Oikeusvaltioon kuuluu oikeus valittaa päätöksestä, mutta myös kyky elää päätöksen kanssa.

  Minä ihan oikeasti ymmärrän että moni ei kadun tietoihin vedoten oikein arvosta tätä päätöstä, mutta kun vain viranomaisilla on kaikki tieto. Viranomaisten luottamuksellisuuteen pitää luottaa, vain siten heille voidaan uskoa kaikki tieto mitä tarvitsevat.

  Surullinen tapaus, kaikin puolin. Kahta surullisempaa on että Aamulehti haastatteli ”silminnäkijänä” tässä tapauksessa henkilöä joka oli yksi kapinan pääjärjestäjiä ja aiemminkin ottanut useasti nokkapokkaa poliisin kanssa.

 4. Poliisi teki työtään, mutta sympatiani ovat tuon lapsiperheen puolella. Isällä oli työpaikkakin ja työnantaja kiitteli hyväksi työmieheksi. Lapset ja mummot raahataan koneeseen, mutta Isiksen kannattajia ei ehditä edes seurata.

  Jussi Halla-ahokin pehmoili ja ehdotti, että lapsiperheet saisivat jäädä, jos muut kielteisen päätöksen saaneet lähtevät mukisematta. Osa kannattajista on niin tiukalla linjalla että alkoi jo epäillä Halla-ahoa takinkääntäjäksi, aika hupaisaa!

  1. Sympatioita voi olla suuntaan ja toiseen – mutta poliisin pitää noudattaa lakia. Kun jollakulla ei ole oikeutta oleskella maassa, niin hänet on poistettava maasta. Ei poliisi voi harrastaa tarveharkintaa.

   Maastapoistamista on tehostettava ihan perusteellisesti.

  2. ” Isällä oli työpaikkakin ja työnantaja kiitteli hyväksi työmieheksi. ”

   Tuo on kaikki hienoa, mutta fakta on, että tuli Suomeen _ turvapaikan_ hakijaksi. Työpaikkaa haetaan EUn ulkopuolelta, jos on sieltä kotoisin.

 5. AL:n asenne asiaan on jo ajat sitten tullut selväksi.
  Asiallisuutta ja tasapuolisuutta AL:n toimittajilta tässä asiassa on turha odottaa.

 6. Poliisin arjessa on monenlaisia tilanteita ja työtehtäviä joita en kadehdi. Vaatii hyviä hermoja ja pelisilmää. Luotettavana ja hyvin työnsä tekevänä pidän.
  No pikku miinus tuli ammattikunnalle kun kesällä Varsinaissuomessa kaikessa rauhassa ajelin kylätiellä jossa 40 kilometrin nopeusrajoitus. Ei ollut liikennettä, näkyvyys hyvä mutta kun hetkeksi silmäni kiinnittyi hienoon vanhaan maalaistaloon tien ohessa niin eikös ollut moottoripyöräpoliisi tutkansa kanssa valvomassa liikenneturvallisuuta, hiukan oli vauhtia liikaa ja ropsautti mojovan maksumääräyksen muistoksi. Itse en ymmärtänyt että tilanne olisi ollut mitenkään vaarallinen kenellekkään.

 7. Miksi pidämme heitä toimettomina, kun metsissä on parhaillaan marja-aika ja lain vastustajat mukaan – suomi nousuun työvoimalla ja luomumarjoista menekkiartikkeli vientiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *