Kuka aloittaa, keneltä palaa pinna?

Pohjois-Korean lahja maailmalle Kim Jong-un pelaa kovaa peliä panoksena maailman loppu. Hän on kuin pokerinpelaaja, joka jatkuvasti nokittaa sanomalla ”all in”.

Trump, jolla vain olisi mahdollisuus tukita Pohjois-Korean ihmelapsen turpa tyytyy vain sanoilla nokitteluun. Se ei ole mitään sen rinnalla, että Pohjois-Korea kokeilee jo ydinkärkiä ohjuksissa ja lähettelee niitä mm. Japanin yli. Röyhkeä temppu muuten.

Maailma pidättelee hengitystään. Milloin Trump iskee ja minne sekä millä aseilla? Kybersota on jo täydessä käynnissä Pohjois-Korean ja USA:n välillä.  Kaikki se mitä nyt tapahtuu ei ole sitä, miltä näyttää. Se on sitä kypersotaa, johon kuuluu propaganda mitä suurimmassa määrin. Siihen kuuluu myös vastapuolen vakoilu. On perusteltua uskoa, että USA:ssa tiedetään tasan tarkkaan, mitä Pohjois-Koreassa todella on tekeillä ja millä aseilla. Muutoin ei Trump olisi niinkin rauhallinen kuvista päätellen.

Mutta jos vakoilu ei toimikaan, niin kuin uskotaan, niin so whatt?

Kova peli jatkuu ja maailma pelkää pahinta, mutta toivoo parasta kunnes jotain tapahtuu. Se jotain voisi olla USA:n ja Pohjois-Korean keskinen sopimus olla käyttämättä ydinaseita tai sitten ei.

Kim Jong-un sairastaa ”Napoleonin-tautia” ja se on paha tauti. Siinä taudissa kun pitää olla itseään huomattavasti suurempi joka asiassa. Pitää olla vainoharhaiset suuret luulot itsestään.

Kuvassa, joka on lainatu Hesarista nuori Kim pompottaa vanhoja kenraaleja.

Pohjois-Korean uutistoimiston jakamassa kuvassa Kim Jong-un esitelee mukana tulleiden kuvatietojen mukaan ohjukseen sovitettavaa lämpöydinpommia eli vetypommia. Asiantuntija-arvioiden mukaan kuvasta ei voi päätellä, onko kyseessä aito kaksivaiheinen ydinkärki vai sellaisen kopio.

5 vastausta artikkeliin “Kuka aloittaa, keneltä palaa pinna?”

  1. Hetkinen, Väinö. Nyt taidat sotkea etelän ja pohjoisen. Otappa kompassi ja katso kummasta suunnasta niitä atomiohjuksia lentelee ja kumpi johtaja pullistelee. Sattuuhan sitä näin aamuhämärissä.

  2. Niin, armeijassakin päivystäjä aina huusi keskellä yötä, ”sormet peiton päälle koko tuvassa ja heti”!

  3. Tilanne on vähän uusi siinä vaiheessa kun Pohjois-Korea uhkaa USA:n kansalaisia Japanilaisten ja Etelä-Korealaisten sijaan. Eli jos ja kun mannertenvälinen ohjus alkaa näyttää valmiilta.

  4. Muuten, kuten omassa blogissani kirjoitin samasta aiheesta aiemmin, Trump voisi nokittaa Kimiä lähettämällä jotain lentävää Pohjois-Korean ilmatilaan, kuitenkaan varsinaisesti ampumatta mitään. Se olisi vastaava teko kuin Pohjois-Korean ohjus Japanin yllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *