Miten tällainen on voinut jatkua vuosikymmeniä?

https://www.aamulehti.fi/uutiset/hervannan-vapaa-aikakeskus-vaatii-20-miljoonan-remontin-pietiloiden-suunnittelemissa-rakennuksissa-suunnittelu-ja-rakennusvirheita-200455881/

”Hervannan vapaa-aikakeskus vaatii 20 miljoonan remontin – Pietilöiden suunnittelemissa rakennuksissa suunnittelu- ja rakennusvirheitä”

Monissa Pietilöiden suunnittelemissa rakennuksissa tämä sama on toistunut, kuten Dipolissa, Metsossa jne.

Onko arkkitehdin asema todella niin vahva, ettei tällaisiin asioihin voida puuttua jo rakentamisvaiheessa, jos arkkitehtooninen suunnitelma ei teknisesti toimi?

Tästähän on täydellinen katastrofiesimerkki Finlandia-talo, minkä marmorit ovat jo uudelleen kierot, kun valkoista graniittia ei perikunta antanut käyttää.

4 vastausta artikkeliin “Miten tällainen on voinut jatkua vuosikymmeniä?”

  1. Ei tuo Garraran marmori suomen sää olosuhteita kestä se on fakta asia tuolle perikunnalle vois sanoa suoraan että teidän vaatimuksia ei huomoida .
    Vaikka ei tuo perikunta ainoa ole joka tekee vaatimuksiaan ilman vailla oikeita oikeuksia .
    Ja varsinkin tietoja . terv tepivaari

  2. Eiköhän se Pietilöiden suurin puhallus ollut Mäntyniemi, jota suunniteltiin sitä mukaa, kun rakennettiinkin. Kustannukset ylitettiin miljoonilla, rakennuksessa, jossa on yli 200 ulkonurkkaa, eikä yhtään saman kokoista ovea, eikä ikkunaa.

  3. Suomen ilmastossa rakennuksissa kuuluu olla kunnolliset räystäät katossa, ettei vesi valu seinissä ja imeydy lämpöeristeisiin.
    Hienostelu tulee hintoihinsa ja maksajanhan me tiedämme! ME VERONMAKSAJAT!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *