Turvapaikka Virossa ei kelpaa ”pakolaisille”

Viro otti vastaan EUn kiintiöpakolaisperheen (neljä henkilöä), joka on peräisin Syyriasta. Viro antoi ”pakolaisperheelle” hyvän asunnon, jne. Põlvasta, joka on varsin ihastuttavaa seutua.

”Pakolaisperhe” kuitenkin poistui Virosta mitään ilmoittamatta ja matkusti Saksaan. Saksassa se ”pakolaisperhe” ilmoittautui turvapaikanhakijaksi nimenomaan Saksaan. Saksa aivan oikein kieltäytyi antamasta ”pakolaisperheelle” turvapaikkaa perustellen päätöstään aivan oikein sillä että Viro on turvallinen valtio.

Nyt se ”pakolaisperhe” valittaa Saksan viranomaisten päätöksestä. Perheenäiti Taimaa Abazli kertoi että hän kärsi kaikkia vaikeuksia nimenomaan päästäkseen Saksaan.

Lähde.

Siten kyseessä eivät tässäkään tapauksessa olleet oikeat vainoa pakenevat pakolaiset, vaan henkilöt, jotka vain halusivat päästä Syyriasta Saksaan.

Syyskuun loppuun mennessä Virosta on vastaavasti kadonnut yli 90 päiväksi Eun kiintiöpakolaisia 16 ”pakolaisperhettä” yhteensä 74 henkilöä. Enemmistö poistuneista nimenomaan Saksaan.

Että sellaisia ”pakolaisia” ne EUn kiintiöpakolaiset näyttävät olevan.

20 vastausta artikkeliin “Turvapaikka Virossa ei kelpaa ”pakolaisille””

 1. Yksittäistapaus, luikuisien yksittäistapauksien joukossa, joskus toki pitää ihmetellä montako nollaa tarvitaan ykkösen jälkeen, että yksittäistapaus ei enää ole yksittäistapaus ?

 2. No oliskos se vaan niin että Eestin sosiaaliturva on aika alhaalla ja hinnat on siihen nähden aika korkeita .
  Itse olen miettinyt muuttaiskos kokonaan Tallinnaan tuttu kaupunki minulle on siellä tullut poikettua muutaman sata kertaa terv tepivaari

  1. Teuvo, minä en muuttaisi Tallinnaan, enkä Helsinkiin vaikka minut uhattaisiin tappaa ellen siihen suostu.

   Minusta juuri pienet puutarhakaupungit kuten Põlva ja Varkaus ovat hyviä paikkoja asua. Upea luonto polkupyörällä saavutettavissa milloin vain. Kuitenkin palvelut lähellä.

   Suosittelen lämpimästi tutustumaan Virossa Põlvan ja Võrun seutuihin. Toki ne ovat Venäjän hyökätessä Viroon Pihkovasta eturintamassa, mutta silti.

  2. Olet Tepi aivan oikeassa, Eestiläinen sosiaaliturva on aivan olematon, alemman tason työpaikat ovat niin heikosti palkattuja (alle tuhat€/kk), ettei normi perhe moisilla tuloilla pärjää missään päin Eestiä. Asuntoja kyllä löytyy jopa Tallinnassa ja 10km säteellä löytyy hienoja puutarhakaupunkeja parisen kymmentä, joka suunnalta, luonnollisesti ei pohjoisessa.
   Jossain vaiheessa minäkin suunnittelin muuttoa ja nimenomaan Tallinnaan mutta ne pienet tontit jopa siellä puistokaupunginosissa, eivät houkuttele; tilaa pitää olla.
   Juuri tuo Vöru on aluetta, josta halutaan pois, ei töitä, asunnot huonokuntoisia, sama ilmiö tonttien osalta kuin kaikkialla muuallakin. Haja-asutusalueilla toki on tilaa ja kiinteistöt halpoja, joskin ylläpito kallista; ei houkuttele.
   Tämä Tammela on hyvä paikka asua ja täällä viihdyn.

 3. Harri, virolaiset ovat älykkäitä. He täyttävät EUn säännöt pilkulleen. Ottavat vastaan EUn haluamia kiintiöpakolaisia juuri niin paljon kuin EU haluaa. EUn mallimaa siinä asiassa.

  He valitsevat itse pakolaisleireiltä juuri sellaiset ”pakolaisperheet” kuin haluavat – näyttävät oikeilta pakolaisilta. Virolaiset viranomaiset käyvät leireillä haastattelemassa kyseiset ”pakolaiset”.

  Sitten vastaanotetut ”pakolaisperheet” sijoitetaan ympäri Viroa eri paikkakunnille, jotta heidän on helppo sulautua Viron yhteiskuntaan – eikä muodostaa omia jengejään. Viron politiikkana on antaa hyvä asunto, kielikoulutus, työpaikka, jne.

  Oikeat pakolaiset olisivat onnellisia – ovat turvassa, saavat työtä, saavat opiskella, on hyvä kalustettu asunto, jne.

 4. Ristiriitaisia mietteitä.

  Tavallaan hyvä juttu tämä taakanjakomalli, että EU:hun tulija ei voi valita mihin maahan päätyy vaan se pitää ottaa mitä annetaan. Se vähentää shoppailua – mutta selvästikään se ei toimi jos voi valittaa päätöksistä ja kiertää pykäliä.

  Lisäksi tämä voi toimia vain sillä ehdolla että ihmissalakuljetus lopetetaan ja laitetaan määrärajat. Rajatonta maahanpääsyä ei voi toteuttaa, ei taakanjaolla tai muullakaan. Kun on sovittu määrä, ja sovittu laillinen keino, sitten se voi toimia.

  Eli EU tarjoaa kolmasosan kokoista palaa kokonaisratkaisuna. Vaikka se kolmasosa on monelta osin fiksu, se ei ole kokonaisuus.

 5. Jälleen se iso ero on todellisten pakolaisten ja elintasoturvisten välillä.
  Todellisille pakolaisille kelpaa asiallinen kohtelu, mutta elintasoturviksille ei.

 6. No maku asia sinänsä tuo pölvanmaa on tosin ihan venäjän rajalla mulle ei kelpaa se alue .
  Tunnen sen alueen jo ennestään, ja en minäkään Helsinkiin muuttaisi en tosin kyllä suomessa pois Tampereelta .
  Mutta Tallinnassa olen käynyt ja tutumpi se onkin kun helsinki mutta makuasioita nuot ovat .
  On siellä tuo saaenmaa ja hiiumaakin joista pidän tosin aikas arvokasta aluetta terv tepivaari

 7. Jos yhdestä asiasta Venäjän media ja Brittilän media ovat samaa mieltä on se, että Syyriassa on sota-alueilla yhtä helvettiä.

  Oli kuinka lähellä Venäjän rajaa tahansa, on se nyt jukolauta jos sodasta pelastuu Viroon ja ensimmäinen asia mielessä on että on tämä niin kamalaa.

  Todella masentavaa myös se asenne mitä tästä leviää todellisista pakolaisista. Pakolaiset sopeutuvat usein hyvin ja puhaltavat yhteen hiileen. Heitä ei pitäisi vihata.

 8. Kyuu olen samaa mieltä ketään ei pitäisi vihata, on eri juttu kun keskuudessamme elää sellasia joilta puuttuu empatia kyky .
  Ja niissä se suurin osa vihaajista piileskelee . terv tepivaari

  1. En Juhani itsekään ole heistä pahaa kuullut.

   Pakolaisjärjestelmä on arvokas järjestelmä. On törkeää että sitä tuhotaan tällä tavoin.

 9. Niilo Mäkelä: Osa hakee turvaa ja osa varmaan elintasoa.

  Asiallisen keskustelun perusta lienee se että hyväksyy tämän tosiasian

 10. Turvapaikkajärjestelmä on aikoinaan tarkoitettu ihan eri olosuhteisiin. Joku yksittäinen itsensä vainotuksi kokenut henkilö on voinut mennä toiseen maahan ja pyytää sieltä turvapaikkaa.

  Sittemmin on esierkiksi syntynyt EU ja Shengenalue. Shengenalueen sisärajoilla ei pääsääntöisesti tarkasteta matkustusasiakirjoja.

  Tätä nykytilannetta käytetään kylmästi hyväksi. Esimerkiksi Afrikasta tulee laumoittain porukkaa ihan kansainvaelluksena paremman elämän toivossa. Kun pääsevät sisään johonkin Shengenmaahan, niin vaeltavat sitten vapaasti maasta toiseen hakien sieltä sun täältä täysin aiheetta turvapaikkaa ja nostavat kaikenlaisia tukiaisia nauraen meitä hyväntahtoisia hölmöjä partaansa.

 11. Ei se varmasti aina kelpaakkaan jos sitten kielteisen päätöksen jälkeen asunto osoitetaan Harkussa. Kyllähän siellä asunto on, sänky, jakkara ja pöytä vain on pultattu lattiaan ja ovenkin saa kiinni vain ulkopuolelta.

 12. Kielteisen päätöksen saaneen pitäisi osata ihan itse häipyä Suomesta eikä alkaa kikkailla kristityksi kääntymisillä.

 13. Tuolla Eestin puolella on varsin yleistä se, että kaupunkialueiden ulkopuolella paikallinen väestö ei kovinkaan suopeasti suhtaudu ulkomaalaisiin( pl skandinaavit). He ovat vieläkin kriittisempiä ulkomaalaisten suhteen kuin esim suomalaiset.
  Ruotsalaiset, historian myötä ovat suhtautuneet suomalaisiin, ainakin kohtuullisen alentuvasti, (”En finne igen”). Kaikesta huolimatta, olen kyllä kokenut myönteistä palautetta Ruotsissa liikkuessani, jos edes vähänkään osaa ja ymmärtää ruotsinkieltä.
  Eestistä minulla yksinkertaisesti ei ole mitään negatiivista sanottavaa; paitsi Neuvosto-Eestin aikaan; kaupoissa, virkamiehet, palveluammattien harjoittajat….jne.
  Eestiläiset ovat joustavasti ja todella nopeasti omaksuneet asiakaspalvelun tärkeyden, se saattaa tietää lisää rahaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *