Halla-Aho ja Kärnä sanasodassa IL

No aihe löytyy maahanmuutosta.

Mitä enemmän tulijoita sitä suuremmat kulut ja velaksi.

No aina joku hyötyy velanotostakin sillä kepu saattaa hyvinkin ajatella lisätienestiä maakuntien tyhjien tilojen asuttamisessa ja mahdollisesta halpatyövoimasta tiluksilleen.

Säästöjä valtion menoihin haetaan kaikin keinoin, mutta onko aloitteen tekijä väärästä puolueesta?

 

15 vastausta artikkeliin “Halla-Aho ja Kärnä sanasodassa IL”

 1. … joo, Ruotsin rajat kiinni ja passit voimaan ym. täysin kusipäistä, sanoo Halla-Aho. Varmaan kohta vaatii, että Ruotsin on otettava vansemmanpuoleinen liikenne uudelleen käyttöön, ettei edes suomalaiset mene sinne sähläämään.
  Kovin on käytännönläheistä tuo kielitieteilijän ajattelu ja jotkut hihhulit jopa uskovat häneen.

 2. ”Varmaan kohta vaatii, että Ruotsin on otettava vansemmanpuoleinen liikenne uudelleen käyttöön, ettei edes suomalaiset mene sinne sähläämään.”

  Heikki, hieman yliampuvaa. Jos vain Ruotsissa olisi vansemmanpuoleinen liikenne, niin silloin vasta suomalaiset sähläisivät siellä.

 3. Ei Ruotsiin päin tarvitse mitään yleistä passipakkoa asettaa.
  Kyllä ’kunnollinen tullimies’ näkee, keltä pitää papereita kysyä.

 4. ”…… ym. täysin kusipäistä, sanoo”, niin siis kuka nyt on sitten ja mitä.
  Heikki juuri ilmoittautui vapaa ehtoiseksi maksajaksi.

 5. Pohjoismaiden kansalaisilta ei mielestäni pitäisi vaatia passia, vaan henkilöllisyystodistus riittäisi rajalla.

  Muita siitä rajalta ei sitten saisikaan laskea lävitse ilman oikeaa voimassa olevaa passia – ja EUn ulkopuolisilta myös viisumia.

  1. Lainaus lehtikirjoituksesta:

   ”Halla-ahon mukaan rajavalvonnan ei tarvitse olla aukotonta.

   – Eivät irakilaiset ja somalit tule uimalla joen yli tai tarvo jänkhää pitkin Pohjois-Lappiin. Rajatarkastajat ylityspaikoille riittävät aivan hyvin, Halla-aho linjasi.

   – On täysin absurdia väittää, etteivätkö tänne mielivät turvapaikanhakijat saapuisi Suomeen joen yli, mikäli rajanylityspaikat olisivat tukossa. Ei siinä tarvitse jänkää tarpoa. Riittää kun ajaa auton sopivaan paikkaan Ruotsissa tien laitaan, kävelee joelle ja vaikka ui yli, Kärnä havainnollisti.”
   ——————————————
   Kärnällä taitaa olla viehtymystä absolutismiin. Mutta kyllähän sinne vihertäneistö ja ihmissalakuljettajat järjestäisivät veneitä. Ja tulisi väkeä rekoissakin.

   Mutta passipakko olisi hyvä signaali ruotsalaisille muuttuneista olosuhteista. Ruotsin kunkkuakaan ei saisi päästää tänne kiertelemään ilmaisten lounaitten toivossa.

 6. ”… joo, Ruotsin rajat kiinni ja passit voimaan ym. täysin kusipäistä, sanoo Halla-Aho. Varmaan kohta vaatii, että Ruotsin on otettava vansemmanpuoleinen liikenne uudelleen käyttöön, ettei edes suomalaiset mene sinne sähläämään.”
  Täytyy myöntää, että menee todella hilseen ylitse ja pahasti.
  Jotenkin suhteellisuudentajun puute vaikuttaa totaaliselta.

  1. Suhteellsuuden tajun puutetta osoittaa rajavalvonnan ja passien tarkastus kuten historiassa oli Haaparannassa tms. Ruotsin-Suomen rajoila.
   Alkakaahan peruutta samalla Shengen-sopimus koko Euroopan osalta saatte, persut räkäiset naurut kaikkialta Euroopasta.

   Arto Paasilinna kirjassaan ylitti rajan tyylikkäästi Haaparannassa pannessaan sian ihmisten vaatteissa peräpenkille- ja läpi meni.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Schengenin_sopimus

 7. http://www.talouselama.fi/uutiset/norjan-paaministeri-varoittaa-ruotsin-pakolaisjarjestelman-romahtamisesta-6307905#!

  ”Norjan pääministeri Erna Solberg varoittaa maan pakolaisjärjestelmän romahtamisen estämisen olevan ehkä jo myöhäistä. Asiasta kertoo Zero Hedge -lehti.

  Norja onkin luonnostellut aloitteen poikkeuslaista, joka sallisi maan epäävän turvapaikanhakijoiden pääsyn rajan yli Norjaan, mikäli ”kaikki romahtaa” Ruotsissa. Aloite estäisi pakolaisia hakemasta turvapaikkaa Norjasta tietyin ehdoin. ”
  ——————————–

  Norjalaisten lakimiesten kantana oli, että hanke johtaisi Norjan kansainvälisten sopimusten rikkomiseen ja olisi ihmisoikeuksien vastaista.

  Itse ole ollut jo kauan sitä mieltä, että kansainvaellukset johtavat joko kansainvälisten sopimusten muuttamiseen tai niiden rikkomiseen. Tähän viittasi presidenttikin avatessaan valtiopäivät viime vuonna.

  Kansainvaellus on omiaan myös johtamaan ihmisoikeuksien rikkomiseen ja jopa avoimeen sotaan niin valtakuntien sisällä kuin valtakuntien välilläkin.

  Jo aikaa olen ennustanut, että vapaa liikkuvuus tulee olemaan Ruotsin vastaisella rajallamme muisto vain viimeistään kymmenen vuoden kuluessa.

  Sisäministerimme Orpo toilaili edesvastuuttomasti, kun päästi yli 30 000 tuhatta ruotsalaisten toimittamaa ”pakolaista” maahamme vastoin Dublin -sopimusta.

  Eurovapaassa Ruotsissa pakolaiset olisivat saattaneet kohdata onnensa, vaan ei maamme sakkaavassa taloudessa.

 8. Vai täysin ”kusipäistä” ?

  No varmasti olet lukenut koko Halla-aho vs. Kärnä keskustelun ja siitä tehnyt viiltävän analyysin, mutta itse kyllä ymmärrän Halla-ahon perustelut sanomalleen, kun en koe tarvetta tahalliselle väärinymmärtämiselle.
  En toki kannata koko rajan sulkemista, mutta rajavalvonnan palauttamista esim. Tanskan ja Ruotsin mallin mukaan.

  En ole aivan vakuuttunut siitä kuinka tervepäistä on kannattaa sitä, että Ruotsista, turvallisesta maasta lähetetään valtion kustantamana Afrikasta ja Lähi-idästä tulleita laittomia siirtolaisia Suomeen, mutta ehkä tästä saa jonkinlaisen analyysin tästäkin?

 9. ”Alkakaahan peruutta samalla Shengen-sopimus koko Euroopan osalta saatte, persut räkäiset naurut kaikkialta Euroopasta.”

  Kyllä viha tekee sokeaksi. Et ehkä ole seurannut uutisointia viimeisen parin vuoden ajalta, kun Shengen-alueen toimintaa / toimimattomuutta ovat arvostelleet joukko Euroopan johtajia A.Merkeliä myöden ja todenneet, että se hajoaa, ellei valvontaa saada kuntoon.

  Kyse ei siis suinkaan ole ainoastaan Persuista, jotka ovat huolissaan rajojen vuotamisesta, vai onko Persut vallanneet jo Tanskan ja Ruotsin, joissa molemmissa otettiin sisärajavalvonta taannoin käyttöön?

  Entä Itävalta, jossa 97 % kansalaisista haluaa tiukentaa rajavalvontaa?

  Kerrohan monessako maassa olet käynyt ilman passia tahi kuvallista henkilökorttia, joista muutoin jompikumpi pitää olla mukana myös Shengen alueella?

  Onko henkilöllisyytesi tarkistaminen tuottanut sinulle ylipääsemättömiä ongelmia tahi suunnatonta mielipahaa?

  Koetko oikeudeksesi matkustaa minne tahansa ilman henkilöllisyytesi todistavaa asiakirjaa?

 10. Schengen sopimus ei ole este rajatarkastuksille. Tarvittaessa rajatarkastukset voidaan ottaa käyttöön jos katsotaan tarpeelliseksi. Näin on tehty, jopa Suomessakin.

  Eikä mistään kuulunut räkäistä naurua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *