Palkkaverotus ei kiristy

Kyllä nyt kaikki riemuitsevat?

Tarkoittanee sitä että suurituloiset saavat rauhan ja pienituloiset vielä kympin hyvää.

Yleensä kolikolla on kaksi puolta: Tasaverot ovat kohonneet ja rahalla saa yhä vähemmän.

Pienituloinen joutunee yhä miettimään mikä tarpeellinen on jätettävä hankintalistalta.

Suurin huoli on vanhukset pienen eläkkeen varassa olijat joiden halutaan sinnittelevän kodeissaan.

7 vastausta artikkeliin “Palkkaverotus ei kiristy”

 1. Napinaa kuuluu yhä enemmän mitä aikaa kuluu ainakin pienituloisten kohdalta mm.pieneläkeläisiltä joiden ”takuut” nousevat ainoastaan n.8e/kk kun mm.keskusta toivoi jopa 50e/kk pienimpiin eläkkeisiin. No,kustannuksien noususta ei kannata puhua enempää,sillä – nehän nousevat lähes automaattisesti,etenkin paljon sairastaville.
  Remonttia ei Orpo suonut mutta sehän oli jo lähes selviö ”ettei pilvipalvelulle ole sijaa,linnoja rakentamaan” tyyliin.

  Monet vielä tuskailevat pientä työeläkettä ”nauttivilla” kansalaisilla että miten pärjäävät kun muutoinkin eläminen kallistuu – kaiken hulluuden keskellä – että kaikki uusiksi tapaan,maksoi mitä maksoi. Ja kansa maksaa kun on pakko.

  Yhteiskunnassa tehdään jos mitä remonttia – aineellisesti – mutta tässä tapauksessa mm.Orpo viilaa tietyssä mielessä pienituloisia linssiin 8e/kk puhuttaessa pieneläkeläisistä.

 2. ”Solidaarisuus-” eli kateusvero viritettiin niin, että eläkeläiset maksavat suuremman kateusveron likimain puolta pienemmistä eläkkeistä kuin palkansaajat.
  Tämän rikollisen ryöstön lopettaminen on vähintäänkin kohtuullista.

  1. ”Tämän rikollisen ryöstön lopettaminen on vähintäänkin kohtuullista.”

   Eläkeläiset saavat eläkerahansa pääosin seuraavan sukupolven työstä. Se saalis tuppaa jäämään vähäiseksi, koska nykyisen eläkeläisjoukon entisten johtajien keksimä eurottaminen vie pikkuhiljaa työpaikat. Sen sijaan, että seuraava sukupolvi ansaitsisi eläkerahoja, se joutuu itse saamaan elantonsa sosiaalituesta työttömyyskorvausten, asumistukien ja toimeentulotukien muodossa.

   Asiaa voidaan korjata verottamalla eläkeläisiäkin vähän ronskimmin.

 3. Tuulivoimaa rakennetaan eläkeläistenkin rahoilla, vaikka tuulivoimalobbarit laskelmissaan pyrkivät osoittamaan, etteivät pienituloiset siihen touhuun rahoittajina osallistuisi.

  Pienituloisia ei ole kuitenkaan vapautettu arvonlisäveroista ja kyllähän maksettuja tuloveroja on muutenkin nostamassa tuotteiden hintoja vaikkakin piilossa.

 4. ”Asiaa voidaan korjata verottamalla eläkeläisiäkin vähän ronskimmin.”
  Potaskaa ihan kirkkasti.
  Nykyeläkeläisiä verotettiin demarivoimin jo aiemmin törkeästi ja kaikenlaisia ”solidaarisuusveroja” jalisäksi ylimääräisiä ”työeläke- ja työttömyysvakuutus”-veroja maksatetaan nytkin koko ajan n. 6%, vaikka eläkeläiset eivät siitä lisää eläkettä saa eivätkä todellakaan joudu työttömiksi.
  Sinänsä esimerkiksi eläkerahastojen tuotot ovat pääosin seurausta nykyeläkeläisten aikanaan maksamista eläkevakuutusmaksuista eikä suinkaan tänä päivänä maksettavista eläkevakuutusmaksuista.

  1. Eläkerahastojen tuotot eivät riitä eläkkeiden maksuun, vaan pääasiassa seuraavat polvet maksavat edellisen työntekijäpolven eläkkeet.

   Koska siinnikäs pakkoeurottaminen aiheuttaa työttömyyttä, ei riitä eläkkeiden maksajia.

   Lisäksi nobelisti Holmström paheksui sitä, että opiskeluajat ovat tehottomia ja uhkaavat eläkerahastojen tulevaisuutta.

   Mistä saadaan eläkkeet kiskottua mamuille, jotka eivät ole saaneet työtä, vaikka Halosen innoittamina on suomalaisia pyrittykin syrjäyttämään pois työelämästä pois tänne eksyneiden suurempien kansakuntuen edustajien tieltä?

   Eläkeläisten on henkisesti valmistuttava olojen jatkuvaan heikentymiseen, eikä poljettava jalkaa turhan päiten.

 5. Jossakin kadulla saattaa rollaattoriansa työnnellä herttaisen näköinen mummo. Mutta jos lähemmin tarkasteltaisiin niin kyseessä saattaa olla häikäilemätön pakkoeurottaja, joka haluaa eurottaa niin maan perusteellisesti huolimatta työttömyyden lisääntymisestä ja kansantalouden kuihtumisesta, velkaantumisesta ja kansallisomaisuuden myymisestä pakon edessä veroparatiiseihin.

  Joutoaikoinaan mummeli on voinut käydä ostoksilla vaikka Dubaissa, tuossa ympäristön pilaamisen maailmanennätyskeskuksessa. Mummeli on lennellessään Dubaihin itsekseen hihitellyt voidessaan nopeuttaa ilmastonmuutosta maksimaalisella tavalla ja samalla häätää afrikkalaisia pois kotoaan kohden Suomea.

  Eläkeläisiäkin on niin moneksi, mutta moni ei ajattele nenäänsä pidemmälle, siis toisin kuin tuo juttuni mummeli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *