Windows 10 ja sen päivitykset

Aika usein kuuluu valituksia  sen päivityksistä kesken hyvän kaiken ja joutuu odottelemaan tuntitolkulla. Tällä kännykällä se hoituu hyvin, ensin kysyy  sopiiko niitä tehdä esim. klo 23.00-05.00. Jos ei sovi, niin aseta parempi aika. Aamulla on kaikki hoidettu ja puhelin sammutettu, eikä mitään ongelmia.

Toissailtana se sanoi, kun sammutin kannettavan, että älä katkaise virtaa hoidetaan päivityksiä. Aamulla sekin sanoi, että odota hetki lopetetaan päivitykset. Siinä meni ehkä pari minuuttia ja taas kaikki toimi  toimi hyvin.

Siis koskaan ei ole sattunut kohdalleni mitään ongelmaa päivitysten kanssa, kuitenkin niistä yleisesti valitetaan, varsinkin somessa. Tämä millä nyt harrastan yksinpuhelua on pienin mahdollinen taskuun sopiva 4.7 tuuman kännykkä, joten virheitä tulee, ne suotakoon anteeksi.

Kertokaapa kokemuksianne. Tämä tosin on, kuin varjonyrkkeilyä, tai pelkkää tuuleen puhaltamista, ei kuule kuin oman puheensa.

 

3 vastausta artikkeliin “Windows 10 ja sen päivitykset”

 1. Teen itse usein päivityksiä kymmenille koneille kerrallaan. Jos on vaikka kymmenen läppärin sarja rinnakkain, yleensä 8-9 niistä rullaa päivitykset just kuten pitää, 1-2 oireilee. Joskus niin että päivitysten haku tai asennus kestää kauan (jopa tunteja).

  Käyttäjiltä tulee usein kommenttia asioista jotka itsekin olen havainnut: kone pyytää jopa kymmentä uudelleenkäynnistystä melkein putkeen, käynnistää koneen sokkona kysymättä ja tallentamattomat tiedot häviävät, kone ilmoittaa päivityksiä olevan vaikkei ole tai ei ilmoita päivityksistä vaikka on.

  Windowsin päivitysjärjestelmä on parhaana päivänä tyydyttävä, monena päivänä auttamattoman surkea.

 2. Ei ole käynyt koskaan ongelmaksi kotioloissa. Työympäristössä on pari kertaa osunut ikävästi kirves nilkkaan, kun Win on päättänyt päivittää itseään juuri silloin, kun olisi pitänyt näyttää jotain asiakkaalle. Tämä ei kyllä sitten liity kymppiin, vaan seiskaan.

 3. Valitettavasti olen joutunut poistamaan win10:n päivityksiä, kun yhdessäkin koneessani ne poistivat adminin ja minun oikeuteni kirjautua oleviin käyttäjätunnuksiin.
  Onneksi minulla oli kolmas käyttäjätunnus adminoikeuksin ja sain ne pari päivitystä poistetuksi.
  Sen jälkeen klaikki on taas toiminut mennen tullen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *