5 vastausta artikkeliin “Pieni piiri pyörii”

 1. Kansan edustaja, yhdyssanaksi kirjoitettu kansanedustaja kertoo jo paljon. Kansanedustajan tehtävä on ajaa kansan etua, oman puolueryhmänsä etua. Kansaa työllistävät yritykset- myös niiden etua pitää ajaa. Jaskarin pitää ajaa Pitkanmaan sekä Tampereen etua. Sitä varten hänet Eduskuntaan äänestetty. Mitä tarkoittaa sanat ”Edus Kunta”, siihenkin liittyy vahva lataus.

  Kyllä näitä ”siltarumpulaisia” on jatkuvasti olemassa joka puolueessa, muodossa sun toisessa.
  Lobbari-sana antaa kielteisen vivahteen asialle, jos sen tarkoitusta ei ymmärrä.

  Eduskunnan vierailulistat voidaan ”tuohota”, mutta ihan varmasti ne ovat tallessa tietyillä viranomaisilla mm. suojelupoliisin toimintaa varten, vaikka niistä ei puhuta.

  Jaskari on aivan oikealla asialla.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Lobbaus :

  Lobbaus (engl. sanasta lobby ’eteisaula’) eli käytäväpolitiikka[1] tai vaikuttajaviestintä[2] tarkoittaa erilaisten eturyhmien pyrkimyksiä vaikuttaa epävirallisesti päättäjiin ja poliitikkoihin. Lobbaaja kommunikoi asian kannalta olennaisten ryhmien, kuten poliittisten päättäjien, virkamiesten, median tai kilpailevien näkemysten edustajien kanssa ja pyrkii vakuuttamaan nämä asian tärkeydestä.[3] Lobbarit voivat edustaa esimerkiksi yrityksiä, konsulttifirmoja, etujärjestöjä tai kansalaisryhmiä.[4]

  PS. kannannasi ensi hieman tarkemmin pohtia koko juttua kuin ”käsittää asia väärin” .

 2. Kantana on että, liian pieni piiri sopii asioita pienen päättäjäryhmän kanssa . Epäillyksi jää kansan etujen huomioon ottaminen. Lehdessä toimittajan näkemys.

 3. Pekkarinen ainakin haluaisi lobbydeerata salaa kansalta. Jätkä olisi halunnut salata vaalitukien antajatkin.
  Kukahan lie lobbydeerannut Pekkarisen pakkoruotsinkin kannattajaksi, vaikka Keski-Suomessa on surukielisiä vain rosentin verran?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *