Aamulehden_/”Lenin-museon”_KGB ”metodeineen” vaatii täsmennystä ollakseen loukkamatonta Oiketa Historiaa…

https://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/valeuutiset-ovat-vaarallisia-mutta-on-syyta-tarkkailla-myos-valehistoriaa-200350917/

Alkkari: Valeuutiset ovat vaarallisia, mutta on syytä tarkkailla myös valehistoriaa

Pääkirjoitus: Kun historiaa aletaan manipuloida, on syytä huolestua. Tuoreet esimerkit todistavat, ettei sille välttämättä olla immuuneja Suomessakaan.

Aamulehti:

” Kun Tampereen uudistunut Lenin-museo avasi ovensa yleisölle hieman yli vuosi sitten, moni huokaisi helpotuksesta.

Poissa olivat omituinen henkilöpalvonta ja kritiikitön suhtautuminen Neuvostoliittoon, tilalla vankileirin pienoismalli ja tosiasioiden tunnus- taminen. Ei vanhassakaan museossa varsinaisesti valehdeltu historian kulusta, mutta valittiin kyllä hyvin tarkkaan, mitä kerrottiin – ja varsinkin mitä jätettiin kertomatta.

Lenin-museo on pieni mutta kiinnostava esimerkki siitä, miten hankala suhde historiaan voi olla. Aikaa Neuvostoliiton romahtamisesta museon uudistamiseen meni neljännesvuosisata.

Maailmalla historiaa kirjoitetaan uusiksi nyt kovalla kädellä, eikä esimerkkejä tarvitse etsiä kaukaa.

Kun ottaa otteen historiasta, saa haltuunsa myös kansallisen muistin. Sen manipuloiminen on Vladimir Putinin hallinnon ydintä, kirjoittaa brittilehti Guardian.

*** Diktaattori Josif Stalinin hallinnon aikana kymmeniä miljoonia ihmisiä kuoli vankileireillä, nälänhätään ja teloituksiin. *** Nyt Stalinin kunniaa palautetaan patsas kerrallaan, ja hirmuhallinnon rikoksia penkovia ihmisoikeusaktivisteja ja tutkijoita ajetaan ahtaalle.

Venäjällä historialliseen peukaloimiseen kannustavat ulkopoliittiset syyt, kuten Putinin hallinnon halut palauttaa Venäjän vaikutusvaltaa. Ja on historian peukaloimisen tärkeys ymmärretty muuallakin. Unkarissa presidentti Viktor Orbán kirjoittaa historian synkkiä hetkiä edullisem- paan valoon, esimerkiksi levittämällä muukalaiskammoa ja äärioikeis- tolaisia salaliittoteorioita. Xi Jinpingin johtama Kiina suhtautuu hyvin penseästi kulttuurivallankumouksen ja Taivaallisen rauhan aukion ta- pahtumien käsittelemiseen, koska epämukavien historiallisten tapah- tumien käsitteleminen nähdään uhkana kommunistiselle hallinnolle.

Historian vääristeleminen kertoo hallinnon ja yhteiskuntajärjestelmän heikkoudesta. Silti se ei ole vain diktatuurien tai muilla tavoin sekasor- toisten valtioiden ongelma. Siitä kertovat karua tarinaa varsin jousta- vasti totuuteen suhtautuvan Donald Trumpin Yhdysvallat ja brexitin jälkeinen Britannia.

Viime aikoina Trump on valheellisesti väittänyt esimerkiksi uudista- neensa Yhdysvaltojen ydinasearsenaalin voimakkaammaksi kuin kos- kaan aiemmin ja allekirjoittaneensa enemmän lakiehdotuksia kuin ku- kaan muu presidentti. Elokuun alussa Trump alkoi julkaista Facebook- sivullaan Real News eli Oikeat Uutiset -uutislähetystä, joka kertoo asiat Trumpin kannalta parhain päin.

Britanniassa brexitin kannattajat ovat nähneet suurta vaivaa saadak- seen oman vaihtoehtoisen historiankirjoituksensa paremmin kuuluviin. Britannia oli itse luomassa Euroopan unionia – tai Euroopan Yhdysval- toja, kuten Winston Churchill haaveili – mutta brexitin kannattajien käsittelyssä unionin alkuperäinen toiminta-ajatus on unohdettu.

Maailman esimerkit todistavat, ettei mikään historia ole turvassa vai-kutuspyrkimyksiltä. Vahvat yhteiskunnat ja avoimet demokratiat pys- tyvät vastustamaan paremmin niitä tahoja, jotka yrittävät kaapata his- torian omiin tarkoituksiinsa. Tärkeää on myös kyetä tunnustamaan menneisyydessä tehdyt virheet ja oppia niistä. Omiin virheisiinsä suhtautuu sokeasti vain oirehtiva yhteiskunta. ”

RK: Aamulehti jatkaa yli 10 vuotta sitten lanseeraamaansa ikiomaa ”Apu-matin_KGB”-linjaa. Emme tienneet silloin, kuin ”korkealta” hänelle maksetaan… :

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/01/suomalaiset-fasistit-ovat-kauan-ja-hartaasti-valmistautuneet-ukrainan-kriisiin

” Aamulehti esitteli 27. 11. 2005 kokosivunkuvalla presidentinvaaliehdokkaiden kampanjasignaalituotteet.

Näkyvimmällä paikalla (Vanhasen viirin ohella) on HALOSEN kampan- jan iso oranssi huivi, joka on täsmälleen samaa sävyä ja ilmeisesti malliakin kuin Aamulehdenkin ahkerasti värikuvissa esittelemät IVY- maiden oranssin liikkeen mielenosoitusliput, viimeksi AL:n ku- vassa 27.11. Azerbeidzhanin mielenosoituksista, joissa tuttuun tapaan vaadittiin vaaleja mitätöitäviksi, kun oranssit eivät olleet saaneet niissä ylivaltaa.

Venäläiset pitävät tuota lippua itseään vastaan suunnatun etnisesti vi- hamielisen fasistisväritteisen liikkeen symbolina, ja mikäli Aamulehden artikkeliin Ukrainasta on uskominen, eivät aivan aiheetta:

” Yleensä miten kuten nahoissan pysyvä Aamulehtikin taas eilen kertoi Ukrainan nuoren naispuolisen paikallistoimittajan kynällä ”Ukrainan jär- jestetyn kuivuuden ja nälänhädän 10 mlj.:sta uhrista 1932 – 33”, joista kuulemma kahviloissakin siellä taas keskustellaan… Ei mene sitten hy- vin sielläkään. Kahdella tuli taas kerrottua ”Mustan kirjankin” valmiiksi yli kaikkien äyräiden paisutellut, mahdottomat ”tiedot”.
 .

”Kommunismin musta kirja” (Stephane Courtois, Nicolas Werth, äijien ”näkemykset”, propagandastrategiat eroavat suuresti, lainaus Werthiä) kirjoittaa ”Ukrainan järjestetystä nälänhädästä” sivulla 27 seuraavaa:

” ”Kulakkien hävittäminen” oli ”kasakoiden hävittämisen” toisinto suu- remmissa puitteissa. Operaation alkajaisiksi Stalin esitti virallisen käs- kyn ”kulakkien hävittämisestä luokkana”, mitä hallituksen propaganda sitten toitotti. Maatalouden kollektivisointia vastustaneet kulakit am- muttiin, muut joutuivat karkotukseen vaimoineen, lapsineen ja vanhuk- sineen. Kaikkia ei siis todellakaan suoranaisesti tapettu, mutta heillä ei ollut suuriakaan selviytymisen mahdollisuuksia pakkotöissä, joita hei- dät siirrettiin tekemään Siperian tai Euroopan pohjoislaidan ikiroudan maille. Sadattuhannet menehtyivät siellä, mutta täsmällistä määrää ei tiedetä. Ukrainassa 1932 – 33 koettu suuri nälänhätä, joka liittyi maa- laisväestön yrityksiin vastustaa kollektivisointia, vaati muutamassa kuukaudessa kuuden miljoonan ihmisen hengen. ”

Siis ”järjestetty nälänhätä” vaati muka kuuden miljoonan ihmisen hengen, sanotaan vaikka kolmessa ja puolessa kuukaudessa eli sadassa päivässä.

Ja Ukrainan fasistit ja Aamulehti ovat sen nyt korottaneet täyteen kymmeneen miljoonaan.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/08/maailman-tyhmin-valehistorioitsija-tampereen-aamupaska-varoittaa-horonlorotystensa-oikaisemisesta

Maailman tyhmin valehistorioitsija Tampereen Aamupaska ”varoittaa”, hörönlörötystensä oikaisemisesta…

Diktaattori Josif Stalinin hallinnon aikana kymmeniä miljoonia ihmisiä kuoli vankileireillä, nälänhätään ja teloituksiin.

Aamulehti lanseerasi erityisen Apumatin_KGB:n yli 10 vuotta sitten. Se ”tappoi 10 miljoonaa ukrainalaista: talonpoikaa, kasakkaa jne. talvella 1932- 1933, Alkkarin mukaan ”kolmessa viikossa”, joka tässä voidaan kuitenkin korottaa vaikka kolmeen kuukauteen,

ALKKARI VAATII TUOLLE ”TIEDOLLE” ”LOUKKAMATTOMAN HISTO-RIALLISEN FAKTAN ROOLIA” – JA KAIKEN MUUN, KIISTÄMISEN, SE VÄITTÄÄ OLEVAN ”RIKOLLISTA VALEHISTORIAA”!

Tuo määrä on yhtä kuin (mm.):

 • täydet TUHAT (1000) ”Žalgirisin taistelua” (15. 7. 1410, jossa itä- ja länsi-Euroopan raja asemoitiin seuraavaksi 500 vuodeksi),
 • 400 talvisotaa ilman ryssiä (miksi muuten ryssä ei käyttänyt APUMATIN-KGB:ta??!!, Matti Apunen), vaan takkusi ”sen UHRIEN” kanssa !!!???),
 • 100 talvisotaa ryssien kanssa,
 • 25 jatkosotaa ryssien kanssa,
 • 80 Hiroshiman, 50 Hiroshiman ja Nagasakin yhteistä atomipommia (ei ollut noin paljon niin suuria kaupunkeja…)
 • 2 Vietnamin sotaa,
 • 1 Venäjän 1. maailmansota ja sisällissota yhteensä,
 • Saksan 2. maailmansota, jne…

Ennen kuin voimme hyväksyä sitä loukkaamattomaksi Oikeaksi Histori- aksi, Aamulehden ja ”Lenin-museon” tulee tarkentaa seuraavat pointit:

1. MITÄ perusmenetelmää se käytti: pyssyt, pommit, taistelukaasut, myrkyt, taudit, salaiset atomit, neutronit, tulvat, jokien kääntäminen, saadakseen ilmat pihalle kolmessa kuukaudessa 10 miljoonasta terveestä ja taistelukykyisestä, vähintään keskiraskaasti aseistetusta ukrainalaisesta?

2. Kuinka suuri omalta mies/naisvahvuudeltaan täytyi vähintään olla ”Aamupaskan_KGB”?

Vrt. vakinainen rauhanajan armeija oli 5 – 6 mijoonaa. Joka vuosi astui palvelukseen tasan 1.5 miljoonaa 99%:sti miespuolista palveluskel- poista alokasta, palvelus kesti 2 – 4 vuotta, ja oli monilla aloilla myös ainoakin ammattikoulu. Naisten asepalvelus oli vapaaehtoista ja siihen oli erittäin vaikea päästä. Aina saatiin kuitenkin varmasti tuo 1.5 mlj. ko- koon. Saksassa/Itävallassa astui 0.5 miljoonaa vuosittain palvelukseen.

3. MIKSI RYSSÄ EI KÄYTTÄNYT TALVISODASSA AAMULEHDEN_/LENIN-MUSEON_KGB:TA???!!!

4. KEITÄ siihen kuului: pelkkiä ryssiä? Juutalaisia? Islamisteja? UFOja???

5. Miten se esti kohdettapakenemasta, tappelemasta vastaan – uk-rainalaisethan olivat maailman parhaita ammattisotilaita (imperiumin ratsuväki!) taustaltaan, KAKSI MAAILMANSOTAA RATKAISIVAT NEUVOSTOLIITON HYVÄKSI!? (… vielä kai sitten ”haudastakin”…. :-D!)

6. Miten hävitys salattiin (?) naapureilta, vihollisilta (Saksalta ja Puolalta)?

Näihin pitäisi nyt vastata, niin katsotaan sitten, mitä uskotaan Oikeana Historiana…

PS-1:

Aamulehdessä ollaan huolissaan valehistoriasta: muun muassa Venäjällä, Unkarissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa on historiaa taivutettu vallanpitäjien tahtoon. Pääkirjoituksessa kiitellään Lenin-museon uudistumista: maailman mahtavat ovat tervetulleita Tampereelle opiskelemaan menneisyydenhallintaa!

.
Kun Tampereen uudistunut Lenin-museo avasi ovensa yleisölle hieman yli vuosi sitten, moni huokaisi helpotuksesta. Poissa olivat omituinen…
aamulehti.fi

Täällä olisi tilastoa GULAGeista:

Tilastoja Neuvostoliiton GULAGeista:

Daria Skippari-Smirnov: ‎Näkökulma: Venäjä

Stalinin repressioista. Arkistojen ja tilastojen silmin:

1921-1.2.1954: kuolemantuomioita 642980, tämä siis 32 vuoden ajalta.

(Arkistoon täysin ja kokonaisuudessaan tukeutuva artikkeli repressioista):

https://cont.ws/@antonblagin/87770

Tässä linkki Hrusheville osoitettuun selvitykseen vuodelta 54.

http://stalinism.narod.ru/docs/repress/repress.htm

PS-2:  Maailmanhistoriassa on vain yksi ainoa KYMMENIÄ MILJOONIA kansanmurhannut henkilö.  Hän on keisari Hirohito, natsibiologian tohtori.

.

Hirohito wartime(cropped).jpg

Sitten on myös yksi ainoa, joka on käyttänyt atomipommia, ja toinen ainoa, joka on käyttänyt mutageenisiä myrkkyjä vihollisen geenistön hävittämiseksi, jotka aiheuttavat uusia ja uusia vasta syntyviä uhreja. Nämä kaksi viimeistä ovat USA:sta.

Emme tarvitse Bilderberg-ohjattua Lenin-skitsofrenia-museota ainakaan yhtään sen enempää kuin mitään Moskovasta ohjattuakaan. Tuo on loppuun kaluttu luu myös bisnesmielessä. Museon ei ole koskaan ollut tarkoituskaan olla mikään ”Neuvotoliitto-museo” eikä ”Stalin-museo” (paitsi aivan heti sodan jälkeen vähän aikaa, tuota pitää vielä harkita…), vaan sen pitäisi olla tieteellinen Lenin-museo, hänen tuotantonsa museo.

Leninin nimen mainitseminenkin kiellettävä, sanovat pakko-YLE ja haistapaskanhistorioitsija Jari Ehrnrooth.

Sikäli kuin porukkaa tunnen, ”eettinen evoluutio”tarkoittaa Hesan ja Turun ”yliopistoissa”, että pitää olla ”PAREMPI” ”ROTUMURHAPEILINEUROONI”!!!

https://yle.fi/uutiset/3-9745373

Jari Ehrnroothin kolumni: Lenin-kultti pois Suomesta!

 

9 vastausta artikkeliin “Aamulehden_/”Lenin-museon”_KGB ”metodeineen” vaatii täsmennystä ollakseen loukkamatonta Oiketa Historiaa…”

 1. Ei uskoisi Risto Koivula tuota avaustasi noinkin kouluttautuneen (?) miehen tuotteeksi. Laatusanoina sanoisin avauksestasi; pitkä, sekava, täynnä kirjoitusvirheitä (ei ehkä kauheasti haittaa), aineistojen toisiaan täydentävyys jää hämärään…koko avauksen sanomaa en ymmärtänyt.

  1. Tämän ei ole tarkoitus olla kaunokirjallinen kilpakirjoitus. Onneksi täällä voi korjata jälkikäteen.

   Korostin hieman tuota kysymyssarjaa, johon se varsinainen asia tiivistyy…

 2. ”Sotilasasiantuntija” Juhani Putkiselta nyt myös dosttaisin vastauksia varsinkin kysymykseen ”miksi ryssä ei käyttänyt talvisodassa Aamulehden_KGB:ta.

  Hänhän toisaalta väittänyt ikään kuin ”Venäjä” olisi HÄVINNYT talvisodan – ja toisaalta sitten KÄYNYT YHTÄ AIKAA ”400 voittoisaan tavisotaa” samassa ajassa 10 vuotta aikaisemmin Suomea suuresti vahvempaa ”vihollista” vastaan!!!

 3. Eräs aikamme ehkä jopa inhimillinen piirre on sotien, kansanmurhien ja luonnonkatastrofien paisuttelu. Siihen syyllistytään näemmä kaikilla ilmansuunnilla.

  Sodissa vihollisen tappioita paisutellaan usein vailla rajaa, omia selitellään ja pienennellään jottei vain syntyisi kuva että vihollinen osaa taistella. Viholliseksi tai muuten vastenmieliseksi mielletyn maan kansanmurhien uhrimäärissä kuvitelma saattaa olla jopa kymmenkertainen todellisuuteen verrattuna.

  Lienee ilmeistä että esim. Stalinin vainojen uhrimäärien paisuttelu voidaan uskottavasti kyseenalaistaa demografisin tilastoin. Ukrainan nationalistien höpötykset 7-9 miljoonasta Holodomorin uhrista (menehtyneet) eivät kestä päivänvaloa.

  Samalla tavoin käy väitteille Vietnamin sodan (1965-75) uhrimäärille. Väitteet 4-5 miljoonasta kuolleesta kumottiin 1990-luvulla julkaistun tieteelliset kriteerit täyttäneen Charles Hirschmanin, Samuel Prestonin ja Vu Manh Loin tutkimuksessa. He päätyivät hyvin kattavan tutkimuksen jälkeen lukemaan 966 000 +/- n. 100 000.

  Myöskään puheet Pol Potin kuolemanleirien 2 miljoonasta uhrista pääkalloineen ei kestä kriittistä tutkimusta. Kaikki leirit tutki brittiläinen ryhmä. 25 000 ruumiit löytyi ja tutkimus päätyi lopulliseen kuolleiden määrään LEIREILLÄ noin 75 000 maksimissaan 100 000.

  Ei ole siis mitään syytä jo muutenkin kauheita tapahtumia paisutella millään tolkuttomilla uhrimäärillä vaikka poliittiset ym muut intohimot kuinka houkuttaisivat.

 4. Vietnamin sodan 4 miljoonaan on laskettu myös naapurimaiden puolella Vietnamin sodan aikaan ja siihen liittyen toteutuneet urhit. Uhrimäärä kasvaa, kun syntyy sodan gneettisesti vammauttamia ihmisiä.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange

  Mutta kyllä kaikkia uhreja, paisti Hirohiton, liioitellaan joka puolella: Englannissa väitetään ns. matalamman tason lehdistössä, vaikka Daily Mailissa jatkuvasti Hitlerin tappaneen 30 miljoonaa keskitysleireillä. Siitä on tullut ”kadun totuus”.

 5. Aamulehden uusi päätomittaja Jussi Tuulensuu:

  MIKSI RYSSÄ EI KÄYTTÄNYT TALVISODASSA AAMULEHDEN_KGB:TA??!!

  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201709272200422360_u0.shtml

  Jussi Tuulensuu Aamulehden vt. vastaavaksi päätoimittajaksi

  Keskiviikko 27.9.2017 klo 15.38

  Tuulensuu, 40, on toiminut Aamulehden päätoimittajana syyskuun 2015 alusta.

  Vastaavan päätoimittajan tehtävä vapautuu, kun Jouko Jokinen siirtyy Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavaksi päätoimittajaksi.

  Uuden vastaavan päätoimittajan rekrytointiprosessi on parhaillaan käynnissä.

  Aamulehteä julkaiseva Alma Media on Suomen Tietotoimiston toiseksi suurin omistaja.
  STT ”

 6. https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/10/ei-jumaluata-alfa-tv-yle-ja-usari-neuvostoliitto-ja-egypti-muka-valmistelivat-israelin-jyraamista-ja-holokaustia-1967

  ” EI JUMALUATA, Alfa-TV, YLE JA Usari! Neuvostoliitto ja Egypti muka ”valmistelivat Israelin jyräämistä ja holokaustia 1967”!

  ”… mutta Israel ehti iskeä ensin!”!!!

  JOKU PROTI ON SAATANA SAATAVA MEEDIAN SKITSOSOTAHOURUILLE!!!

  Standardihörönlöröä imperialististen ja tuhoamissotien puolustelijoille…

  MUTTA TÄMÄ MENEE KYLLÄ YLI KAIKEN TOLKUN YLEN Ja EDUSKUNNAN HALLITSEMASSA SUOMEN MEEDIASSA!

  Näitä sitten kommentoivat ja sovitusti palkatut tai uskonsoturit.

  YLE on antanut ALfa-TV:lle eräitä kaupallisia herkkupaloja kuten Tangomarkkinat, eikä maksu näytä tapahtuvan pelkästään rahassa.

  http://perttirampanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243741-kuuden-paivan-sota

  Kuuden päivän sota

  1.10.2017 13:22 Pertti Rampanen

  Tänä vuonna tuli kuluneeksi 50-vuotta Israelin ja arabimaiden välisestä nk. ”Kuuden päivän sodasta” 5. – 10. kesäkuuta 1967.

  Tapahtumasta näytettiin eilen hyvin asiaa valaissut dokumenttiohjelma Alfa TV:llä.

  Kyseisestä sodasta syytetään paljolti Israelia; ja se kyllä hyökkäyksen aloittikin, mutta ehti vähää ennen kuin arabit. Egyptin, Jordanian ja Syyrian armeijat oli ryhmitetty hyökkäysasemiin juutalaisvaltion ympärille. Päällepäsmärinä hääri Egyptin presidentti Nasser jonkinlaisena liittoutuman johtajana. Neuvostoliitto tuki sotatoimia. Liittoutuma sai lisäksi apua myös joiltakin muilta arabimailta.

  Arabiliittoutumalla oli aikomus tuhota Israel valtiona ja ajaa juutalaiset mereen. Israelilla oli viimeiseen asti neuvotteluhaluja jos yhdysvallat tukisi riittävästi, mutta presidentti Johnsson kammoksui konfliktia Neuvostoliiton kanssa. Siksi Israelille jäi ainoaksi pelastavaksi strategiaksi ensi-isku. Israelilaiset pelkäsivät holokaustin toistumista.Tiranansalmen sulkeminen ja Eilatin saarto olivat tekoja, jotka todellisuudessa aloittivat sodan jo toukokuussa. Nasseria varoitettiin siitä, mutta hänellä oli sotauho valtaisaa, ja arabimaiden voitto näytti varmalta. Toisin kävi, ja pahasti!

  Israelilaislentäjät tuhosivat arabiliittoutuman lentokoneet suurimmaksi osaksi jo kentilleen. Se paljolti ratkaisi sodan. Arabijoukot menettivät lisäksi lähes kaikki panssarivaununsa.

  Israelilaisjoukot löivät vastustajan sotavoimat yksi kerrallaan. Egypti menetti Siinain niemimaan, Jordania Länsirannan ja Jerusalemin itäosat, ja Syyria Golanin kukkulat. Länsirannan valtaaminen oli Israelin turvallisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää, sillä maa oli siltä kohtaa vain 14 km leveä. Ja Syyria tulitti jatkuvasti Golanilta israelilaiskyliä.

  Kuuden päivän- ja Jom kippur-sodan jälkeen eivät arabimaat ole mahtaneet, eivätkä mahda, enää mitään Israelin armeijalle.

  Harva valtio on luovuttanut sodalla valtaamiaan alueita takaisin, mutta Israel luovutti Siinain niemimaan Egyptille.

  Ellette katsoneet mainitsemaani dokumenttia, niin sodasta löytyy yksityiskohtaisempaa tietoa vaikkapa Wikipediasta.

  Tai Robert J. Donovanin kirjasta: ”Kuusi kesäkuun päivää: Lähi-Idän sota 5.-10.6.1967 ”

  https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/01/yk-vahvistaa-palestiina-arabivaltio-kansainvalisen-rikostuomioistuimen-icc-n-jaseneksi-1-4-2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *