Mitä eroa on Suomen kesäsäällä ja medialla?

Ero on siinä, että Suomen kesäsää on vetinen ja kesämedia on kuiva.

Ylen kesäohjelmat on niin rutikuivia, että seuraava kuivuuden aste on konkurssi. Printtimedia  on yhtä kuiva, mutta kuivaakin kuivemmat julkkisuutiset puolialastomien julkkisnaisten kuvilla hieman piristää. Mieleen tulee sanomalehtiä selaillessa, että lukee Kallea tai Jallua. Eikö enään mikään muu myy lehtiä, kuin naisten haarojen välin vilauttelu?

Vanha tuttu asia on, että Suomi on heinäkuussa kiinni. Se tarkoittaa, että mitään muuta ei tapahdu, kuin kesäfestareita joka niemessä, notkossa ja saarelmassa. Poliittinen ja taloudellinen eliitti kokoontuu pari kertaa kesässä jauhamaan paskaa. Ensin kokoonnutaan presidentin kesäasunnolle parantamaan maailmaa ja sitten Poriin taas parantamaan maailmaa. Mutta maailma ei vaan ota parantuakseen, päinvastoin.

Mutta saihan julkkiskansa näyttäytyä kansalaisille ruudun välityksellä, kun julkkikset vuorollaan kukin liimautui kameran linssiin luteeksi.

Voi olla hyväkin, että media on uutisköyhä heinäkuussa, sillä siten kansalaisetkin saavat levätä rauhassa verkkokeinuissaan ja kuka missäkin vailla huolen häivää. Tieto nimittäin lisää tuskaa ja kun ei tiedä mitään tuskakin pysyy loitolla.

Kohta, kun alkaa syyskausi, niin sitten on taas tietoa liiankin kanssa ja tuskaa myös. Odotettavissa on nimittäin vilkas syyskausi, kun hallituksen taivalkin saattaa päättyä ja pakolaisvirrat taas kasvaa.

Mutta nyt on vielä vähän aikaa kesä, joten onni yksillä, mutta kesä kaikilla.

4 vastausta artikkeliin “Mitä eroa on Suomen kesäsäällä ja medialla?”

  1. Kyllä se kesä on vaan katsottava almanakasta ja uskottava sen tietoihin. Jostain jo ehdinkin aamulla lukea, että Suomessa ei kuulukaan olla helteitä. Se perustuu pitkän ajan keskiarvotietoihin ja tuntuu pitävän paikkansa. Eilen oli kohtuullisen lämmin aurinkoinen päivä, tänään taas sitten jotain ihan muuta.

    Minäkin olen ihmetellyt sitä lehdistön intoa esitellä melkein alastomia naisvartaloiden kuvia. Onhan niitä mukava katsella, mutta vähitellen niihinkin kyllästyy . Mikä muuten on erään lehden vakionimitys ”povipommi”. Pitääkö sitä pelätä ja onko se terroristien tekeleitä?

  2. Kieltämättä Ylen radionkin kuunteleminen kesällä on vähän kun pyyhkisi persustaan hiekkapaperilla. Uusintoja ja tosi vanhoja uusintoja. Tai sitten toimittajat käy 10 minuutin välein täysin identtisen keskustelun säästä.

    Turvallista ja viatonta toki, mutta ei se journalismia ole.

  3. Itse olen hieman eri mieltä ja totean, että niin Suomen kesä kuin varsinkin median uutisointi ovat lähes yhtä vettyneitä.

Kommentoi