Nyt on Sipiläkin hokannut, että Macron puhuu Etelä-Euroopan pussiin

Tallinnassa on meneillään EU:n huippukokous, jossa arvioidaan tuoreeltaan  Ranskan presidentin Macronin äskettäistä linjapuhetta EU:n kehittämiseksi. Mielipiteet ovat median välittämien tietojen mukaan olleet ristiriitaiset.

Suomen pääministeri on vihdoinkin hokannut, että se Macrooni vetää kotiin päin aika härskisti. Ranskan talous on ollut kuralla jo vuosia ja siellä ei tunnuta saatavan rotia talouden pitoon. Ranska on ikään kuin ”Kreikka kakkonen”. Nyt Macroni haluaisi päästä käsiksi Pohjois-Euroopan rahoihin, että voisi jatkaa elämistä yli varojensa. Onneksi insinööri Sipilä on hokannut tämän, että Macroni puhuu EU:n kehittämisestä Etelä-Euroopan ehdoilla.

Siihen ei pidä suostua. Jos Sipilän linja pitää, niin Macronin on pikku pakko alkaa panna Ranskan talousasiat ensin kuntoon ja vasta sitten voi puhua integraation syventämisestä.

On ne aika ketkuja nämä Etelä-Euroopan EU-maiden johtajat, kun he kuvittelevat, että meitä pohjoisen poikia voisi noin vaan alkaa vetää nenänästä. Kreikka on jo tosin onnistunut kusettamaan meitä pohjan poikia, mutta nyt saa riittää.

Käsi ojossa on jo Ranska, Italia, Espanja, Portugali ja muutama pikkuvaltio, odottamassa, että Macron hoitaa homman ja pohjoisesta alkaa valua valuuttaa näille ketkuille. Mutta turhaan, jos Sipilän linja pitää.

Jos nyt kehitettäisiin EU:ta tosissaan, niin ensin muodostettaisiin Pohjois-Euroopan Unioni, jolla voisi olla rahana yhteisvaluutta euro. Etelä-Euroopan maat voisivat perustaa oman persaukisten unionin, jos haluavat, mutta ilman euroa. Etelä-Euroopan mailla menee vähintään sata vuotta siihen, kun panevat korruption kuriin ja hallintokulttuurinsa uusiksi päästäkseen omille jaloilleen. Sinä aikana voi sitten tapahtua yhtä ja toista, esim Pohjois-Korean kahjon suunnitelmien mukaan.

6 vastausta artikkeliin “Nyt on Sipiläkin hokannut, että Macron puhuu Etelä-Euroopan pussiin”

 1. Ihmeiden aika ei ole ohi ja löytää se sokea kanakin jyvän terv tepivaari

 2. Se on se nykyajan trendi että sankari on se joka uskaltaa vaatia jotain muuta tekemään paljon työtä – ei se joka hoitaa omat hommansa.

 3. Korjaan sen verrann, että Kreikka ei suinkaan ollut ainoa tukipakettien kanssa meitä ”huijannut” vaan mukana oli vahvasti Saksan ja Ranskan kansallinen etu, jotka välttyivät pääomittamasta omia pankkejaan.

  Kreikallehan rahaa ei ole mennyt kuin murto-osa.

 4. ”Jos nyt kehitettäisiin EU:ta tosissaan, niin ensin muodostettaisiin Pohjois-Euroopan Unioni, jolla voisi olla rahana yhteisvaluutta euro.”

  Yhteisnäisvaluutalla on se ongelma, ettei valuutan arvo noudata eri alueiden yksilöllisiä suhdanteita.

  Periaatteessa Suomenkin eri alueilla pitäisi olla oma valuuttansa. Alueitten muodostama yhtenäinen valtio voi kuitenkin harjoittaa suhdanteita tasaavaa politikkaa.

  Jos valtiolla on oma itsenäinen politiikkansa, niin sillä pitää olla oma valuuttansakin, jotta voisi olla itsenäinen.

  Ruotsi on ajautumassa poliittisesti muista pohjoismaista erilleen. Rajoille saattaa kymmenen vuoden kuluessa tulla viisumipakko. Joten Nordekin tapaiset suunnitelmat ovat historiaa. Viisas pohjoismaalainen ei koskisi Ruotsin politiikkaan kepilläkään.

  Monikulttuurinen EU eri kielineen oli liittovaltiona utopiaa jo heti alussa. Pakkoavioliitossa ei useinkaan pyyhki hyvin.
  Liittovaltio-EU olisi poliisivaltio mellakkajoukkoineen, omoneineen, ohranoineen ja poliittisine vankiloineen. Vankien lukumäärä pyyhkäisisi USA:stakin ohi, siinä vaiheessa, kun kaaosta aletaisiin selvittää.

  Liitovaltiohanke on tosi vaarallinen unionille. Voi olla, että se tuhoaa unelmat unionista itsenäisten valtioiden yhteisönäkin pitkäksi aikaa. Jos edetään liittovaltioon, niin sen aiheuttaman sodan seurauksista kärsitään pitkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *