Valtakunnansyytäjä Korkeimman oikeuden leivättömän pöydän ääressä

Suomessa on mammuttitautia sairastava julkinen hallinto. On sanottu, että tällä hallinnolla pystyttäisiin hyvin hallinoimaan 50 mijoonainen kansa. Meitähän on vain n. 5 miljoonaa ja rapiat päälle.

Kun meillä on niin suuri ja mahtava hallintokoneisto, niin siellä koneistossa tapahtuu yhtä ja toista.

Onko valtakunnansyyttäjän tapaus vain jäävuoren huippu? Tutkivalla journalismilla olisi paljon töitä, sillä aivan varmasti  mätäpaiseita ja paskakasoja löytyy sieltä sun täältä hallinnosta. Hyväveliverkostot ja hyväsisarverkostot ovat voimissaan.

Veroparatiisit ovat oma lukunsa, mutta tapahtuu sitä yhtä ja toista täällä armaassa kotomaassakin.

2 vastausta artikkeliin “Valtakunnansyytäjä Korkeimman oikeuden leivättömän pöydän ääressä”

  1. Kuvasta muodostuu epäily jos valtakunnan ylin syyttäjäkin syyllistyy – sillä tasolla ei huolimattomuutta voida hyväksyä ei edes sukulaisen kohdalla.

  2. ”Suomessa on mammuttitautia sairastava julkinen hallinto. On sanottu, että tällä hallinnolla pystyttäisiin hyvin hallinoimaan 50 mijoonainen kansa. Meitähän on vain n. 5 miljoonaa ja rapiat päälle.”

    Suomi on rankattu maailman, eikun Telluksen, onnistuneimmaksi valtioksi. (Muilla planeetoilla on ehkä onnistuttu paremminkin.)

    Suomi on siis erittäin pitkälle kehittynyt yhteiskunnallinen järjestelmä. Kuitenkin on niin, että mitä hienompi järjestelmä on, niin sitä alttiimpi se on hiekan heitolle koneistoon. Se on varmaa, että peli on menetetty, jos Suomi liittyy alkeellisempien yhteiskuntien muodostamaan liittovaltioon. Se tietää tämän pienen isopäisten suomalaisten rakentaman kansakunnan menoa.

    On muitakin erilaisia muotikotkotuksia, jotka ovat vaarallisia. Mutta niihin en nyt puutu. Sanon vain, että ne kotkotukset ovat kotoisin meitä alkeellisemmista yhteiskunnista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *