Vihdoinkin on selvinnyt, mikä on Suomen pahin ongelma

Pahimmaksi ongelmaksi Suomessa on osoittautunut Suomen sopimuskulttuuri. Se selvisi kuluvalla viikolla, kun pääministeri kutsui kaikki eduskuntapuoleiden puheenjohtajat yhteiseen palaveriin tuomitsemaan kaikkinainen vihapuhe sosiaalisessa mediassa.

Palaverissa tuotiin puheenjohtajien eteen vetoomuspaperi, jossa puheenjohtajat tuomitsivat vihapuheet. Kaikki allekirjoittivat paperin.

Pari päivää sen jälkeen keskusteltiin eduskunnassa samasta aiheesta, ja siinä keskustelussa kävi ilmi, että vihapuheesta eivät kaikki olleetkaan samaa mieltä vaan vihapuheesta oli erilaisia tulkintoja.

Pääministerin tulkinta oli se, että se on vihapuhetta, kun suomalaiset kirjoittelevat kiukkuisia kommentteja maahantulijoista terroristeina. Laura Huhtasaari, joka edusti Perussuomalaisia pääministerin palaverissa puolueen varapuheenjohtajana oli taas sitä mieltä, että vihapuhetta vasta on se, kun islamilaiset maahanmuuttajat uhkaavat suomalaisia vääräuskoisina. Näin ollen vihapuheesta on Suomessa erilaisia tulkintoja ja se pääministerin vetoomuspaperi kelpaa vain pikkukamarin käyttöön.

Tästä pääsemme siihen miksi Suomella menee huonosti. Suomi on aina ollut ns. sopimusyhteiskunta, mutta jos joka helkutin asiasta on aina monta eri tulkintaa, niin eihän sellainen sopimusyhteiskunta voi toimia menestyksellä.

Kun eri sopijapuolet aina tulkitsevat yhteiset päätökset omaksi parhaaksi on lopputuloksena konkurssikypsä Oy Suomi Ab, jonka toimitusjohtajana häärii muuan insinööri.

Jos ja kun jatkossa kirjoitatte vihapuheen johonkin julkaistavaksi, niin voisi olla hyvä panna alkuun maininta siitä, mitä tulkintaa vihapuheenne edustaa. Onko se kirjoituksenne pääministerin tulkinnan mukainen vai jonkun muun tulkinnan mukainen. Pääministerillä on aina ihka oma tulkinta joka asiaan, jonka on laatinut Kepun sylttytehdas monikymmenvuotisella kokemuksella.

14 vastausta artikkeliin “Vihdoinkin on selvinnyt, mikä on Suomen pahin ongelma”

 1. Pääministeri varmaan haluaa että ei kansa puhu tulijoiden kanssa mitään eikä heidän kanssaan ei kenenkään .
  On uskaliasta puhua kun toiset huutelee väärä uskoisuudesta samalla kun sitten sanovat hyvän päivän toivokseen tuo on rasimia .
  Mutta ei tuo linja ole oikea, koskapa siitä sikiää mm väkivalta jota emme kaduillemme varmaan halua kukaan .
  Vai onko se juuri tarkoitus pääministerillä, toivon että ei ole . terv tepivaari

 2. Asiaa kuitenkin sivuten ihmettelen miksi vihapuhe pitäisi rajata vain maahanmuuttajiin tai vähemmistöihin. Eikö voitaisi saman tien kieltää vihapuhe joka kohdistuu henkilöön tai puolueeseen tai kieleen tai vaikkapa poliisin toimintaan tai toimimattomuuteen.

 3. Sipilä voi vielä pelastaa kasvonsa kertomalla olleensa humalassa. Suomalaisessa kulttuurissa sellainen avoimuus usein auttaa. Tietysti Sipilä voi myös kertoa, ettei tiennyt, mitä sana ”vihapuhe” tarkoittaa.

 4. Huhtasaari:

  ”– Perussuomalaiset tuomitsevat terroristien vihapuheen suomalaisia kohtaan ja länsimaisia arvoja kohtaan. Radikaalin islamistisen terrorismin uhka Suomessa on kohonnut ja samalla sisäinen turvallisuus on heikentynyt. Käynnissä oleva islamisaatioilmiö etenee koko ajan. Koska islamin normit poikkeavat länsimaisen yhteiskunnan normeista, laajamittainen muslimien maahanmuutto johtaa muslimien eriytymiseen isäntäyhteiskunnasta ja muslimiväestön kasautumiseen omille alueilleen, jossa vallitsevat islamilaiset arvot. Eurooppalaiset johtajat ja poliitikot vain katselevat, kun Euroopan kaupunkien kokonaisia alueita muutetaan ulkomaisiksi vyöhykkeiksi, tulitti Huhtasaari.”

  ———————-
  Huhtasaari kävi heti vihapuheisiin käsiksi. Mutta voi olla, ettei hän ehdottanut toimenpiteitä maahanmuuttajien median valvomiseksi, jotta vihapuhe niistä voitaisiin kitkeä. Ehkäpä Sipilä hommaa sata kielitaitoista vihapuhepoliisia tuossa tuokiossa valvontatehtäviin. Mutta esimerkiksi Kalifaatin propakandistien vihapuheet somessa voivat olla vaikeasti valvottavia. Sipilä voi kuitenkin tehdä kaikkensa, ettei vihasaarnaajia tai Isiksen sotilaita pääsisi maahan vihaa levittämään.
  Suomessa loisivilta valtiomme vihollisilta, anarkisteilta ja innokkaimmilta suvakisteilta Sipilä kyllä tukkii turvat alta aikayksikön.

 5. Huhtasaari sanoi sen miten asia on ja jos joku sitä pitää vihapuheena niin pitäköön.

 6. Kyllä minäkin pidin Huhtasaaren ulostuloa sopimattomana. Jos ampuu isolla tykillä pitkällä matkaa ja silmät kiinni, tulee huteja samaan rahaan. Tilanne vaatii tarkkuutta, ei silmitöntä huutelua.

  Terrorismin voittaminen edellyttää montaa asiaa. Viha ei ole yksi niistä.

  1. https://www.mielenterveysseura.fi/fi/mielenterveys/itsetuntemus/tunteet/viha

   ”Viha onkin erityisen vaativa tunne; sitä on voitava ja osattava ilmaista tarvittaessa. Toisaalta sitä pitäisi olla purkamatta hallitsemattomasti, lietsomatta lisää ja juuttumatta siihen liian pitkäksi aikaa.

   Kyky tuntea ja ilmaista vihaa on myös positiivinen käyttövoima, koska sen avulla on mahdollista

   määritellä omat rajat ja ottaa omaa tilaa
   puolustautua ja suojautua tarvittaessa
   olla rohkea, itsenäinen ja riippumaton toisten mielipiteistä
   omata aloite- ja toimintakykyä sekä motivoitua.

   Kyky tuntea ja ilmaista vihaa on lähtökohta omalle tahdolle. Viha on rohkeuden energiamoottori. Vaikka jämäkässä käytöksessä ei ole havaittavissa näkyvää vihaa tai aggressiivista käytöstä, kykyä siihen tarvitaan kuitenkin jämäkkyyden osana. Näkyvästi jämäkkyys voi olla rauhallista tietoisuutta omasta paikasta ja omista rajoista, itsevarmuutta.”

 7. Vihapuhekeskustelu on sillä tavoin vinoutunutta, että se pitää sisällään vain suomamalaisten puheet. Pelkästään jo kieliongelmat estävät selvittämästä sitä, kuinka paljon vihapuhetta esiintyy tänne tulleiden joukossa. Tai ylipäätään Euroopassa.

  Tämä kävi ilmi, vaikka kaikkihan tuon tietää muutenkin, esimerkiksi siitä, kun uutisoitiin Turun tekojen tekijän julkaisemasta manifestista. Julkaisi myös videon, mutta kun sivustot olivat suljettuja ja arabian kielellä, tutkijat olivat asian edessä avuttomia.

  Tosin esim. tuo, että sivusto on suljettu, ei ole estänyt tutkimasta suomenkielisiä sivustoja. Näinhän kävi viimeksi, kun kohkattiin poliisien suljetussa facebook -ryhmässään tekemistä kirjoituksista.

 8. Eihän se voi olla vihapuhetta, jos iloitsee länsimaisia tappaneista terrori-iskuista…

 9. Valtiovallan täytyy omata jonkinlainen järkevä strategia väestömme suhteen. Tänne ei pidä pyrkiä keräämään erilaisia etnisperäisiä vähemmistöjä eikä enemmistöjä, koska etnisten ryhmien väliset suhteet näyttävät jopa suomalaisten kokemusten valossa näyttävät olevan ongelmallisia.

  Väittääkö joku, että saamelaisten, mustalaisten tai suomenruotsalaisten suhteet valtaväestöön olisivat ongelmattomat? Jos joku väittää, niin häneltä puuttuu yleissivistystä. Tollous saattaa aiheuttaa vihaisuutta tolloa kohtaan ilman, että vihaisuus kohdistuisi johonkin etniseen ryhmään.

  Otetaan esimerkkinä suomenruotsalaiset, jotka isoruotsalainen kiihkoisa isoruotsalainen nationalisti, toisen polven maahanmuuttaja, ”rotutohtori” A. O. Freudenthal, joka harhaanjohti suomenruotsalaiset pois suomenruotsalaisuudestaan ja etnisestä suomalaisuudestaan kohden isoruotsalaisuutta.
  Parempi olisi ollut, että rotutohtori olisi aikoinaan juostu kiinni ja pantu eristyksiin, sillä hänen saastutusvaikutuksensa yhteiskuntaan on yltänyt tähän päivään asti. Isoruotsalaisten ylimielinen eristäytyminen saattoi olla merkittävä tekijä laukaisemassa sisällissotaa vuonna 1918.

  Hieman yksinkertaisilla älyn lahjoilla varustettu Paavo Lipponen on valitellut julkisuudessa, että ruotsinkielisiä vainotaan ja että siksi ruotsinkielisiä pakenisi Suomesta.
  Todellinen syy on kuitenkin se, että nationalistinen isoruotsalainen Freudenthalin ideoima RKP on harjoittanut eristäytymispolitiikkaa, eli pyrkinyt eristämään finländerit finneistä kehdosta hautaan ja täten estänyt finländareita luomasta siteitä verisukulaisiinsa finneihin.

  Jos Lipposella olisi älyä päässänsä, niin hän vihaisi isoruotsalaisia RKP:n nationalistipoliitikkoja, mutta kun ei ole, niin jälki on sitten Suomelle vahingoksi.
  RKP lietsoo etnistä vihamielisyyttä finnejä kohtaan myös muiden etnisten ryhmien piirissä. Saamelaisia on ollut RKP:n ehdokkaina vaaleissa. Tämä on jakanut saamelaisia pohjoisessa eri leireihin ja se tullee vielä aiheuttamaan väkivallantekoja eri leirien välillä.

 10. Onko Tuomiojakin tyhmä, jästipää vaiko hullu?

  http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005250541.html?utm_campaign=tf-IS&utm_term=0&utm_source=tf-other

  ”Tuomioja: Äärinationalisteilla ei sijaa Suomen hallituksessa”
  ———————–

  Tuomiojalta puuttuu valitettavasti yleissivistys tai siinä on merkittäviä aukkoja. Isoruotsalainen nationalistinen RKP:han on on saanut sijansa hallituksessa vuosikymmeniä segregaatio- ja etuilupolitiikkoineen.

  Vai itkeekö Tuomioja nyt sitten isoruotsalaisten nationalistien puolesta, kun ne on jätetty pitkästä aikaa hallituksen ulkopuolelle? Tuomiojan kanta selvinnee, kun lukee juttua pidemmälle. Tuomioja tuskin itse ehtii selvitä poliitikkouransa aikana.

 11. http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005315729.html

  ”Suomalaiset ovat alempaa rotua, julistivat ruotsalaiset ja saksalaiset tiedemiehet 1900-luvun alussa”
  ———————————-
  RKP:n ja Paavo Lipposen profeetta A. O. Freudenthal julisti tätä oppia jo ennen 1900 -luvun alkua.

  A. O. F.: n muotokuva lienee vieläkin kunniapaikalla Höbelön toimituksessa, RKP:n puoluetoimistossa, Hoopoakatemian peräkammareissa, Elisabeth Rehnin kotona ja Paavo Lipposen työhuoneessa. Tutkivat journalistit tutkikoot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *