Jotain kaunista on tuhottu

Olen käyttänyt monet hetken Turun terroristi-iskun puimiseen. Jouduin nytkin pysähtymään ja kysymään parin vuoden takaiselta itseltäni miten edellinen lause edes voi edessäni näkyä. En ole yrittänytkään väkisin tukahduttaa pelkoa tai vihaa – tai surua, joka on päällimmäisenä. Nyt pystyn sen ehkä ilmaisemaan.

Kaunis Suomi kauniissa maailmassa

Kuulun Kokoomukseen. Uskon siihen Kokoomukseen jossa vielä ”isänmaa” mahtuu avainsanojen joukkoon. Pidän itseäni myös hieman kansallismielisenä, silloin kun tarkoittaa halua toimia sellaisen maan puolesta joka on kaikille sen kansalaisille ja vieraille hyvä, oikeudenmukainen ja turvallinen. Siinä maassa eivät ole rajat kiinni, mutta eivät myöskään autioita. Siinä maassa ylimmät vallanpitäjät ymmärtävät, että heidän tinkimätön, absoluuttinen tehtävänsä on pitää huolta siitä maasta, sillä kukaan muu ei sitä tee. Tähän en salli pisaran palaakaan rasismia: tässä maassa jokainen täällä lainmukaisesti oleva omaa lain määräämät oikeudet, eikä eriarvoistaminen synnynnäisten ominaisuuksien perusteella yksinkertaisesti ole hyväksyttävää vaan tuomittavaa.

Suomi kuuluu maailmaan ja EU:hun, YK:hon, yms. Kautta historiamme rajojemme yli on kulkenut niin ajatuksia, kulttuuria, tavaroita kuin ihmisiäkin. Se on paitsi luonnollista, myös elintärkeää. Jotta maamme voi olla osa kansojen yhteisöä, meillä on oltava oma maa. Eivät ihmiset lennä tänne nähdäkseen saman minkä näkevät kotikylässään. Tämä tasapäistämisen ajatus minua nyppii. Ei se ole hieno EU jossa voit saman saksalaispankin luottokortilla ostaa saman big macin Torinosta Tornioon. Se on hieno EU jossa on parmankinkkua ja poronkäristystä. Jos emme ole ensin Suomi, emme voi myöskään olla osa EU:ta. EU on osiensa summa ja niiden osien erilaisuus tekee niistä kaikista osia erikoisia, uniikkeja, kauniita.

Juha Sipilä on nähnyt tämän niin helvetin väärin. Kun turvapaikkabisnes alkoi kasvamaan, ihmissalakuljetus kukoistamaan, tiesimme että se houkuttelee väärinkäytöksiin. Tiesimme, että siinä on riskejä. Sipilä ei välittänyt kotimaastaan, siitä ainoasta maasta mitä hänen piti suojella. Hän halusi olla EU:n mallioppilas, hän halusi olla sankari, hän halusi selkääntaputtelua ja nämä saadakseen hän tuhosi Suomen tulevaisuuden tavalla, josta sitä ei ehkä enää korjata. Hän oli ahne, ilkeä ja epärehellinen, aivan kuten hän oli työelämässä ennen poliittista uraansa. Hän tuhosi minulle jotain tärkeää ja kaunista, nimittäin suomalaisen hyvän. Hän ei joudu siitä vastuuseen. Se sapettaa minua.

Viha pitää kohdistaa oikein

Tiedän, että on aivan turhaa järjestää mielenosoitusta pääministeriä vastaan. Ei hän välitä tutkimustiedosta tai kansan mielipiteestä. Hän haluaa miellyttää omaa lähipiiriään, viis muusta. Tiedän siis asian turhuuden, mutta silti osallistun siihen. Mielestäni suomalaisten kokema pelko ja viha kaipaa kanavointia. Jos emme voi prosessoida vihaamme, se voi kanavoitua silmittömään pahuuteen, jopa suoranaiseen veljessotaan. On mielestäni absoluuttisen oikein kohdistaa joukolla ne vihan huudot, ne perkeleet, ne vaikeat kysymykset sitä tahoa vastaan, joka rikkoi virkavalansa törkeimmällä mahdollisella tavalla.

Turun terroristin pidätti poliisi ja hänet tuomitsee oikeusistuin, juuri kuten oikeusvaltiossa kuuluukin. Pääministerin voi kuitenkin tuomita vain kansan mielipide, ilmaistuna demokratian voimin. Se on minun tapani selviytyä tästä mittaamattomasta surusta. Jokainen löytäköön oman tapansa.

15 vastausta artikkeliin “Jotain kaunista on tuhottu”

 1. Yleinen viha ei edistä mitään eikä hyödytä ketään.
  Yleinen kaiken suvaitseminenkaan ei edistä mitään eikä hyödytä ketään.
  Nyt on vaan keskityttävä erottamaan todelliset pakolaiset elintasoturviksista ja palauttamaan nämä jälkimmäiset pikaisesti, koska he vievät paikan todelliselta pakolaiselta.

 2. Kyuu osaa kiteyttää kaiken olennaisen ja uskon, että voisimmme ottaa tuopit hyvää kotimaista pienpanimo-olutta sulassa sovussa.

  1. Myös siideriä voi harkita. Olen kyllä enemmän olutihmisiä, tällä hetkellä Pyynikin vanilja-stout on aika kovaa kamaa.

   Mutta siideriä, jos et edes pidä, ja jos pidät, kokeilepa Lepaan Tärviötä. Siinä on jotain ehtaa.

 3. Tuo kokoomuslaisen Kyuun vuodatus nyt pääministeisterin persoonaan menee kaiken arvostelukyvyn alle, olkoonpa miten kauniita sanoja tahansa joillekin.

 4. Vahva avaus. Poimin tähän yhden yksityiskohdan,

  ”Ei se ole hieno EU jossa voit saman saksalaispankin luottokortilla ostaa saman big macin Torinosta Tornioon. Se on hieno EU jossa on parmankinkkua ja poronkäristystä.”

  Valitetettavasti tuo poronkäristys puhumattakaan vaikkapa Lemin särästä, tai savolaisesta lanttukukosta ovat melkoisia kuriositeetteja. Kehitys Suomessa meidän suomalaisten ostoskäyttäytymisen mukaan menee siihen että kohta on vain lähinnä pizzoja, kebabbeja, hampurilaisia, itämaiden ravintoloita ja valtavia ABC syöttämöitä turisteillekin tarjolla.

 5. Sanot myös, että kaikilla pitää olla samat oikeudet. ( en pysty kännykällä sanatarkasti lainaamaan ) Miksi ei sitten myös velvollisuudet, varsinkin maahantulijoilla. Olkoon sitten pakolaisia, tai keitä muita tahansa.

  1. Pentti, hyvä pointti. Maahantulijoiden velvollisuuksista ei kukaan puhu, eikä vastuista, se olisi todennäköisesti vihapuhetta.

   Ainoa viittaus vastuuseen liittyy sananvapauteen, siinä yhteydessä kyllä nostetaan kärkkäästi esiin ”sananvastuu”, mutta mikä tämän uusiosanan todellinen tarkoitus on?

  1. Jonninjoutava kysely mielikuvista, joiden vastapuolena ovat sellaiset asiat, mitä kaikelle kansalle ei kerota eikä pidäkään. Tiedustelulainsäädännön muutos ajaa asiaa Suponkin osalta parempaan suuntaan.
   Me emme yksinkertaisesti tiedä, mitä ja miten hyvin todellisuudessa Supo ja virkamieskoneisto toimii.

   Kyselyn tulokset perustuvat surullisesta tapahtuneesta uutisoineiden lööppiteollisuuteen ja someen- ei tietoon.

   http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708252200351383_u0.shtml

   1. Onko media luonut siis väärän kuvan? Aiemmin et ole moisen esittänyt olevan mahdollista, pikimminkin aivan päinvastoin.
    Onko media myös muussa suhteessa luonut vääristyneen kuvan asiassa vaiko ainoastaan Supon ja virkamiskoneiston osalta?

 6. Kyuu Eturautti olen pahoillani, kun joudun toteamaan, että oken ihan toista maata, kuin Sinä. Mutta tilaa on meille kummallekin ja se on hieno asia.
  EU ja yhteisvaluutta euro myytiin kansalaisille juuri niillä mielikuvilla, joista kirjoitit. Liian moni kansalainen meni halpaan. Tosiasia nimittäin on, että euro ja koko EU palvelee lähinnä suurpääoman tarpeita.
  Ei kansalainen, joka joskus turistimatkoilla ostaa vaikka Parman kinkkua ei tarvitse yhteisvaluuttaa, kun hinta on niin turkasen kallis, kuin se on Suomelle tullut. Euro on suurin syyllinen Suomen viime vuosien talousongelmiin, joka johtuu vientituotteittemme heikosta menekistä, joka taas johtuu siitä, että euroa ei Suomi voi devalvoida vaikka haluaisi. On tehtävä vain sisäisiä devalvaatioita, jossa palkkoja alennetaan. Mutta sekin tekee kipeää.
  Mutta kuten alussa kirjoitin, tilaa on meille molemmille ja kumpikin uskoo omaan asiaansa. Siispä eteenpäin, sanoi mummu lumessa. Jospa Sinäkin jonain päivänä heräät huomaamaan, että
  kokoomus on vain pääomapiirien asiainajaja. Jos kuulut siihen ”luokkaan” saat olla onnellinen.
  Hymyillään, jos tavataan.

  1. Väinö sanoo: ”kokoomus on vain pääomapiirien asiainajaja. Jos kuulut siihen ”luokkaan” saat olla onnellinen.”
   Tästä tulee mieleen iänikuinen väittämä että raha ei tee onnelliseksi. Itse tunnen onnellisia ja onnettomia oikeistolaisia samoinkuin onnellisia ja onnettomia vasemmistolaisia.

 7. Mika
  ” Maahantulijoiden velvollisuuksista ei kukaan puhu, eikä vastuista, se olisi todennäköisesti vihapuhetta. ”

  Ei se voi olla niin, kyllä vastuista pitää saada puhua ja vielä niiden oikeilla nimillä ja siitä, mitä ne käytännössä tarkoittavat. Monikin saattaa tietää joitain sääntöjä olevan, mutta eivät tiedä mitä ne Suomessa tarkoittavat.

  Nyt, kun sattui mieleeni, tässä päivänä muutamana katselin paikallisen kansalaisopiston talvista ohjelmaa. Siitä puuttui, tai oli yksi kurssi kotitalous- ja kansalaiskoulutusta.

  Piti oikein kysyä, että miksi vaan yksi. Ei vaan ole kysyntää, eikä useampia kursseja saada täyteen, ne ovat kuulemma vähentyneet joka vuosi. Opiston oppilaat ovat lähes puolen maakunnan alueelta.

  Se vain yksi, kertoo jo jotain!

  Meni pahasti ohi aiheen, mutta Kyuu varmaan suo sen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *