Ylläpidon tiedote: päivityssuunnitelma

Muutamia toimintoja on blogeihin pyydetty tässä välistä. Osa näistä vaatii sen verran isoja päivityksiä että toiminnallisuus vähän muuttuu. Tunnukset pysyvät tietenkin, blogaukset säilyvät, mutta nappien paikat voivat vähän elää ja todennäköisesti kommentointijärjestelmää hieman tunkataan että saadaan sähköposti-ilmoitukset.

Ajatukseni on, että kun todennäköisesti blogosfääri perinteiden mukaan aina hieman hiljenee pyhien ajaksi niin tähtään tuohon joulun ja uudenvuoden väliseen aikaan päivityksiä. Ilmoittelen toki sitten muutosten vaikutuksista. Asennuksen aikana tilanne voi näyttää oudolta, sillä testaan hetimiten aika pinon eri asetuksia ja katson sitten mikä tuntuu parhaalta. Myös testiblogauksia voi ilmestyä väliin, ei kannata ihmetellä.

Tämä on ollut kiintoisa oppimisprojekti ja on sitä edelleenkin. Tunnustan, että olisi hieman avuksi mikäli meillä olisi 1-2 moderaattorivapaaehtoista vielä apuna niin että mahdollisiin ylilyönteihin voidaan reagoida nopeasti. Eihän tässä hätiä ole ollut, mutta haluaisin että olemme valppaina jos tilanne sitä vaatii.

26 vastausta artikkeliin “Ylläpidon tiedote: päivityssuunnitelma”

  1. Olisi kiva jos tännekin saisi samanlaisen tykkäys-toiminnon blokeihin, mikä oli esim aamulehden blokeissa.

  2. Ehkä eniten pyydetty ja kysytty ominaisuus olisi työkalu, jolla voisi korjata kirjoitus- ym virheet kommenteistaan. Kaikki varmaan haluaisivat päästä niistä eroon. Meillehän se ei ole ongelma, kun päästään muokkausosioon.

    Sen peukutuksen tilalla voisi olla mielenkiintoisempi tilasto katselukerroista. Se varmaan syntyisi sähköposti- ilmoitusten mukana.

    Mitä moderointiin tulee, niin tilanne varmaankaan ei ole akuutti. Tänne on syntynyt ihan hyvä keskitien linjaus, johon ei juurikaan ole tarvinnut puuttua. Minä ainakin olen melkein päivittäin pyrkinyt näitä lukemaan taustalla vaikka en aina ole julkisesti ollut näkyvissä. No, siitäkin voidaan olla eri mieltä.

  3. Joo nyt kun pitää korjata toisella komentilla ja sen pituudesta riippuu viitsiikö korjata . terv tepivaari

  4. Tepi
    Minä tarkoitin lähinnä sitä, jota monikin on kysynyt, ”miten omaa kommenttiaan pääsee toisen blogilla korjaamaan”. Minä en osaa vastata, enkä pääse edes kokeilemaan, kun heti kirjautuessani aukeaa ”muokkaa” ominaisuus. Minä teen paljon virheitä, koska käytän pääosin pientä kännykkää, enkä aina edes huomaa niitä. Mutta pääsen myös helposti korjaamaan ne huomattuani, joten minulle se ei ole ongelma.

    Muistaakseni ainakin Mika, Juhak ja Kallon Lasse on kysellyt kyseistä ominaisuutta.

  5. Omia blogiavauksiani olen päässyt korjaamaan, mutta kommetteihin ei muokkausikkunaa löydy.

  6. Oolrait, elikä tilastointia ja sitten kommenttien muokkausasioita. Nämä tiedostettu. Tykkääminen tuntuu jakavan kansaa. Onhan tähän apuohjelmia, esim. tässä simppeli. Jos halutaan.

    Tämä kommenttien hallinta on asia josta tämän sovelluksen tekijät ovat tapelleet sopivasta keskitiestä viimeisen kymmenen vuotta. Luulen että opiskelen sitä vähän syvemmin.

  7. Enimmäkseen tulee kommentoitua muiden tekstejä. Ongelmana on ollut päästä katsomaan hieman myöhemmin onko edellisiin kommentteihini vastattu. Olisi kätevää, että pääsisi esim. ”Omat kommentit”-luettelon kautta katsomaan, mitä tuli joskus lausuttua ja onko keskusteluun tullut muilta lisää vastauksia.

    Smoke

  8. Omat kommentit sivu olisi hieno lisäys kun voisi katsastaa mihin tulikaan kommentoitua.

    1. TP, katson olisiko parempi kommentointiohjelma täss äauttamassa.

      Jo nythän pystyt näkemään nämä kun piipahdat hallintapaneelissa tuolta vasemmasta yläreunasta.

    1. Niin, olin tottunut siihen että omiin kirjoituksiin pääsee yhtä ”nappia” painamalla. En osannut etsiä mistä sellainen toiminto löytyisi.

      Sana ”Ohjausnäkymä” ei luonut sellaista mielleyhtymää.

  9. Jotenkin kun saisi sen ”muokkaa” ominaisuuden kommenttiin, silloin jos ollaan naapurin tontilla. Meillähän se Kuyy;n kanssa on, mutta luulen että ei muilla. Sitä varmaan Juhanikin tarkoittaa.

  10. Pikkuisen terveyssyistä pitää pakittaa aikataulua, ottaa muutaman päivän aikalisä päivityksiin. Mutta piakkoin kuitenkin. Ilmoittelen kun tilanne paranee.

  11. No niin, nyt on kommenttien alla ”Ilmoita sähköpostilla…” nappeja pari kappaletta.

    Tämä uusi ostettu laajennusosa tarjoaa muitakin ominaisuuksia mutta otetaan nyt yksi kerrallaan.

  12. Kaksi ruutua näyttää olevan. Kokeillaan mitä tapahtuu, kaatuiko.

  13. Kokeilin laittaa raksin ruutuun lähetä sähköpostia kommenteista sinne säätä koskevaan ketjuuni.

    Ei tullut sähköpostia kommenteista ja kun kävin katsomassa kommentteja niin se raksi oli kadonnut. Laitoin uudelleen raksin.

  14. Nyt tuli sähköpostiin vahvistuspyyntö, haluanko sähköposti-ilmoitukset tulevista kommenteista kirjoitukseeni.

    Nyt se varmaankin alkaa toimimaan.

  15. Niinpä tuli jo aamulla. Taisi vaan tulla eri blogeista joita olin ruksannu. Saatan olla väärässäkin, kun oli paljon englantilaista tekstiä ja minä tällä pienellä kännykällä jätän paljon lukemattakin.

    1. Joo, vähän valitettavaa että osa tekstistä on englantia, osa suomea. Noh, eri optioista tämä vaikutti silti jotenkuten ehjältä ja järjestelmä nojautuu kuitenkin ohjelmavalmistajan omaan tekniikkaan. Katsotaan miten toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *