Apulaisoikeuskansleria huolettaa

”Apulaisoikeuskanslerin mukaan tämä muuttaisi merkittävästi nykyistä oikeustilaa, jossa uusintahakemus on voitu jättää esimerkiksi homoseksuaalisuuden tai kristinuskoon kääntymisen perusteella. Maahanmuuttoviraston mukaan nämä ovat yleisimmät syyt turvapaikanhakijoiden uusintahakemuksiin.”

*

Apulaisoikeuskansleri ilmeisesti haluaa, että suomalaisia pitää saada jatkossakin huijata muka kristinuskoon kääntymisellä.

Irakissa, Syyriassa, Iranissa, Somaliassa ja Afganistanissa on heteroita ja homoja samassa suhteessa kuin yleensä maailmalla. Miten homot selviävät näissä maissa? – elämällä maassaan maansa tavalla.  Heidän tulee pysyä kaapissa. Muslimimaissa elää tilastollisesti ottaen kymmeniä miljoonia homoja, mutta ainoastaan Suomeen ajautuneilla muslimihomoilla on ongelma suuntautumisensa vuoksi – miksi? Voisiko tässä olla oikea vastaus kysymykseen: Ongelmasta toivotaan avautuvan mahdollisuus jäädä Suomeen.

***

https://yle.fi/uutiset/3-10483431

Apulaisoikeuskansleri huolestui sisäministeriön esittämästä lakimuutoksesta – voi huonontaa kristinuskoon kääntyneiden ja homoseksuaalien mahdollisuuksia turvapaikkaan

Lakimuutos tiukentaisi edellytyksiä, joiden perusteella uusintahakemus tutkitaan. Apulaisoikeuskanslerin mukaan tämä muuttaisi esimerkiksi homoseksuaalien tilannetta, sillä he eivät välttämättä uskalla kertoa seksuaalisesta suuntautumisestaan häpeän takia.

Apulaisoikeuskanslerin maanantaina antamassa lausunnossa kritisoidaan hallituksen esitysluonnosta, jolla halutaan muuttaa turvapaikanhaun uusintahakemuksiin liittyvää lainsäädäntöä.

Lakimuutoksen takana on sisäministeriön halu vähentää kansainvälistä suojelua koskevia uusintahakemuksia, joiden osuus on kasvanut huomattavasti tänä vuonna.

Käytännössä sisäministeriö haluaa varmistaa, että kaikki turvapaikan perusteet esitettäisiin jo ensimmäisessä hakemuksessa. Tähän pyritään tiukentamalla edellytyksiä, joiden perusteella uusintahakemus tutkitaan.

Jatkossa uusintahakemuksen tutkiminen edellyttäisi, että hakija ”ei hänestä itsestään riippumattomista syistä ole voinut” esittää kansainvälistä suojelua puoltavia seikkoja ensimmäisen hakemuksensa yhteydessä.

Apulaisoikeuskanslerin mukaan tämä muuttaisi merkittävästi nykyistä oikeustilaa, jossa uusintahakemus on voitu jättää esimerkiksi homoseksuaalisuuden tai kristinuskoon kääntymisen perusteella. Maahanmuuttoviraston mukaan nämä ovat yleisimmät syyt turvapaikanhakijoiden uusintahakemuksiin.

Apulaisoikeuskanslerin mukaan turvapaikanhakija ei välttämättä kerro mahdollisesta käännynnäisyydestään tai homoseksuaalisuudestaan ensimmäisellä hakukerralla, sillä ”hän on oman kulttuuritaustansa perusteella voinut hävetä taipumustaan taikka on ollut virheellisessä käsityksessä sen rangaistavuudesta”.

”Hakijaan itseensä liittyvä ja hänestä riippuvainen syy on voinut olla kansainvälisen suojelun arvioinnin kannalta mitä keskeisin”, lausunnossa todetaan.

Lakimuutos myös kasvattaisi apulaisoikeuskanslerin mukaan rajavartijoiden ja poliisien vastuuta, sillä he kirjaavat ylös uusintahakemuksen perusteet, joiden pohjalta päätetään tuleeko uusintahakemus tutkia Maahanmuuttovirastossa.

 

4 vastausta artikkeliin “Apulaisoikeuskansleria huolettaa”

  1. Ajatustasollahan tämä on kaunista – olisi hyvä että suojelemme kristittyjä ja vainottuja. Tottakai!

    Ongelma vaan on että sitä väärinkäytetään. Jos kristinuskovaisen tai homon näytteleminen tarjoaa heti turvapaikan, siitä tulee automaatti. Ja kuten jo vuosien takaa tiedämme, tätä huijausta on moni valmis käyttämään.

    Miksipä ei olisi? Valehtelemalla saa etuja, valehtelusta kiinni jäämisellä ei menetä mitään. Ei tuo ole maahanmuuttajien ongelma vaan ihmisluonteen ominaisuus.

  2. Kokoomus on jo toivottanut nämä homot ja kristinuskoon tulleet muslimit Suomeen. Mitä siitä, tosiasioita ei pidä peitellä. Saadaan nyt pistää paxkat suomalaiset duunarit ulos firmoista ja tilalle hurskaita homoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *